Congratz to Vinny
ERJ-I, KTK-II, VWY-II, KERJ-II, KRJ-III, VWY-C, Ch

Kutsumanimi Vinny Syntynyt 17.08.2010 GB (29v)
Rotu welshpartbred 50% Rekisterinumero VH13-023-0160
Sukupuoli ori Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 146cm Kasvattaja
Ex-om
Connie Austin, GB
Moana part breds
Väri tummanruunikko Koulutus he A / 110 / helppo estepainotus
Voittosumma 0ve


Luonne

Yleisesti Vinny on kaikinpuolin mukava ja mutkaton otus. Se on kohtelias ja ystävällinen käsitellä, oikea herrasmies poniksi. Toki siinä on ripaus orimaisuutta, onhan se kuitenkin aikuinen ori, mutta Vinny huomioi aina lähellään olevan ihmisen ja moniin muihin oreihin verrattuna Vinny on hyvinkin ruunamainen ja rauhallinen. Tammat kiinnostavat oritta lähinnä tarhaillessa. Ihmisen kanssa ori keskittyy yleensä varsin hyvin ihmiseen eikä ympäristöön. Hoitaessa Vinny on kiltti. Se nauttii harjauksesta ja rapsutuksista eikä sitä haittaa tippaakaan vaikka se joutuisi seisomaan hoidettavan koko päivän. Kavioita puhdistaessa Vinny on hieman laiska ja se saattaa nojailla hoitajaansa, mutta muuten ori käyttäytyy oikein mallikkaasti senkin hoitotoimenpiteen ajan. Varustaminen sujuu myös hyvin, ori ei suuremmin pullistele ja kuolaimetkin solahtavat suuhun vaivatta. Taluttaessa Vinny on joskus hieman hidas, mutta se on kuitenkin ehdottoman kiltti eikä säntäile tammojen perässä mihinkään. Joskus ori saattaa koettaa päästä maistamaan suullisen jostakin ruohomättäästä, mutta kevyt nykäys narusta palauttaa Vinnyn nopeasti ruotuun.

Ratsastaessa Vinny on hyvin yritteliäs. Ori on kuitenkin aina alkutunnista hyvin jäykkä ja se kaipaakin pitkät ja rauhalliset alkuverryttelyt. Tiedä sitten onko jäykkyyn ja hidas vertyminen iän tuomaa vai ihan Vinnyn ominaisuus. Huolellisten verryttelyiden jälkeen Vinnystä kuoriutuu kevyt ja malttavainen ratsu. Se ei koskaan kiirehdi tai ennakoi, vaan odottaa rauhassa ratsastajansa apuja ja pyrkii sitten parhaansa mukaan niitä toteuttamaan. Vinnyllä ratsastaminen onkin oikein mukavaa, sillä se on tasainen ja kuuliainen. Kouluratsastus sujuu Vinnyn kanssa oikein hienosti. Oriin liikkeet eivät ehkä räjäytä tajuntaa, mutta sillä on hyvät perusaskellajit ja hyvä ratsastettavuus. Hypätessä ori on kuin kotonaan. Se on rohkea ja yritteliäs hyppääjä, joka todella nauttii siitä mitä tekee. Kapasiteettia ei ehkä ole aivan ponimaailman huipulle, mutta omalla tasollaan ori on aikamoinen rusettihai. Se pysyy uusinnassakin ratsastajansa avuilla eikä ala kaahailla. Maastossa Vinny on rohkea ja rauhallinen. Joskus se saattaa olla jopa laiska maastossa! Mutta hyvähän se vain on, että poika rentoutuu. Laukkapätkä tai maastoesteet taatusti herättävät Vinnyn ja se nauttiikin niin maastolaukoista kuin maastoesteistäkin täysin siemauksin. © nintsu

Jälkeläiset

01.03.14 t. Miss Venus MPB (e. Miss Fanita Gold) KTK-II 19 KERJ sijaa
20.04.15 o. Moana's Odin (e. Odyssys)
03.08.15 t. Maplepath's You-Know-Who (e. Hermione) KTK-III
08.12.16 o. Lost Lojalty (e. Lost Destiny)
20.08.17 o. A.D. Bring Me Luck (e. Be Mine) KTK-III, KV-III
04.01.19 o. Caractacus de Winter (e. Grace of the Heavens)

Sukutaulu ja -selvitys

Don't Judge Me
ox rnkm 159
Collapse
ox rtkm 158
Real Collage
ox rtkm 155
Desirée
ox km 155
Jungle Honeybears
ox rnvkk 163
Duran Duran
ox rn 160
Jungle Queen
ox vkk 163
Mary Ashville
WB vrn sab 132
Babe Ruth
WB rnvkkkm sab 130
Babe Grande
WB rt sab 130
Lucretia
WB rnvkkkm 130
June To May
WB rtpäis 128
Juzan
WB rtpäis 129
June Star
WB rt 134


Isä Don't Judge Me oli varsin hyväluontoinen arabialainen täysveriori. Se muistutti rakentaaltaan hyvin paljon isäänsä, eli oli arabimaisen siro ja jalo. Ori jäikin aika pienikokoiseksi, sillä sen säkäkorkeudeksi mitattiin kantakirjatilaisuudessa 159 senttiä. Kilpailu-uransa kimo teki kenttäkilpailuiden parissa. Se kilpaili aina kansallisella tasolla asti kolmen tähden luokkia ja napsi tasaiseen tahtiin sijoituksia. Oriin vahvuutena oli sen hyvä ratsastettavuus ja etenevä laukka. Kenttäkilpailuiden lisäksi ori kilpaili jonkin verran helppoja koulu- ja esteluokkia, mutta silti ori muistetaan nimenomaan kenttähevosena. Kilpailu-uran päätyttyä oriin ollessa 15-vuotias, se kantakirjattiin ja siirtyi jalostuskäyttöön. Oriista ei tullut kovin suosittua jalostusoritta ratsuhevospiireissä kokonsa takia, mutta ponikasvattajat löysivät oriin ja se pääsikin siten vaikuttamaan ratsuponi- ja wpb-jalostukseen.
Emä Mary Ashville oli mitä suloisin welshtamma. Se oli oikein kaunis ja suloinen näky kauniin värinsä, hyvän rakenteensa ja kevyiden liikkeidensä ansiosta. Tamma keräsi näyttelymenestystä jo varsana ja menestys jatkui vanhempanakin. Pelkkään ulkonäköön ei tamman avut loppuneet, vaan se oli myös taitava hyppääjä. Tamma starttasi ja sai puhtaita ratoja jopa metrin luokista. Sijoituksiakin se keräsi vaikka kuinka ja ehtipä startata niin koulua kuin kenttääkin. Hyväluontoinen ja kiltti tamma oli mitä monipuolisin poni, sillä hyvän ratsastettavuutensa lisäksi se oli opetettu myös ajolle ja toimi oikein hyvin siinäkin puuhassa. Mary astutettiin kuusi kertaa ja se varsoi kuusi varsaa, jotka kaikki olivat oriita. Näistä kaksi päätyi lopulta jalostusoreiksi ja meidän Vinnymme on näistä toinen. Muut neljä on ruunattu ja ne ovat toimineet pääasiassa kilpaponeina menestyen varsinkin esteratsastuksen saralla.

ii. Collapse oli ehkä virallisesti rodultaan arabi ja vastasi rotumääritelmää hyvin. Collapse oli vieläpä rautiaankimo väriltään ja sillä oli arabimaisen kevyet, leijuvat liikkeet. Ori polveutui tunnetusta käyttöarabisuvusta, mutta oriin oma kilpailukokemus jäi aika vähäiseksi. Collapse kilpaili aluetasolla niin esteitä, koulua kuin kenttääkin. Se sijoittui silloin tällöin ja sillä olisi ollut ehkä rahkeita pidemmällekin. Kimo oli myös kantakirjattu, mutta se astui elämänsä aikana vain muutamia tammoja. Lähinnä Collapse toimi omistajansa harrastehevosena. Siihen hommaan ori soveltuikin hyvin, sillä sillä oli rauhallinen ja lojaali luonne. Collapse eli kunnioitettavaan 28 vuoden ikään. Se kuoli rauhallisesti omaan tarhaansa.
ie. Jungle Honeybears oli oikea kaunotar. Tamma oli sopusuhtainen, kevyt ja jalo rakenteeltaan minkä kruunasi kuparinkultainen ruunivoikko väritys parilla sukalla varustettuna. Tätä neitiä kelpasi kyllä katsella! Luonteeltaan tamma oli hieman ailahtelevainen ja diivamainen, muttei mitenään mahdoton tai ilkeä. Tamma toimi kenttäratsuna ja se oli osa Iso-Britannian kenttäratsastuksen maajoukkuetta useana vuonna. Suurempaa menestystä tamma ei kansainvälisillä kenttäareenoilla saavuttanut, mutta joukkueiden maailman mestaruuksissa se oli mukana Britannian neljännen sijan saavuttaneessa joukkueessa. Kilpailu-uran jälkeen tamma kantakirjattiin ja se siirtyi siitoskäyttöön. Valitettavasti tamma tiinehtyi todella huonosti ja yhden varsan jälkeen se myytiinkin harrastehevoseksi.
ei. Babe Ruth sai nimensä suuresta läsistä, vaaleanpunaisesta turvasta ja sinisistä silmistä. Babe Ruth oli nimittäin todella hellyyttävän näköinen! Teki oikein mieli ottaa ori syliin. Luonteeltaan ori oli aika orimainen, mutta kuitenkin todella kiltti. Se oli erittäin hyvä rakenteeltaan ja menestyikin jo nuoresta alkaen näyttelykehissä ja welshien show-kilpailuissa. Babe Ryth kantakirjattiin nelivuotiaana ensimmäiselle palkinnolle huippupistein. Ainoan miinuksensa ori sai käynnistään, sillä sen käynti oli hieman lyhyt ja töksähtävä. Kantakirjauksensa myötä kimosta oriista tuli suosittu jalostusori ja se onkin vielä tänäkin päivänä varsin tuttu nimi welshmountainien sukutauluissa. Ori jätti hyvää rakennetta jälkeläisilleen ja erityisesti jälkeläisten tyyppi ja leimat ovat olleet keskivertoa parempia.
ee. June To May syntyi Yhdysvalloissa, mutta se tuotiin iso-Britanniaan jo maitovarsana emänsä kanssa. Rautiaanpäistärikkö, vain 128 senttiä korkea tamma peruskoulutettiin ajoon ja ratsuksi. Se toimi ensin ratsastuskoulussa tuntiponina, mutta myytiin pian yksityiskäyttöön vauhdikkaan ja energisen luonteensa vuoksi. Yksityisratsuna tamma toimi hyvin ja se pääsi kilpailemaankin aluetasolla esteratsastusta. Uusinnassa nopea, ketterä ja innokas ponitamma oli suorastaan lyömätön ja se keräsikin aikamoisen ruusukepotin 80-90 sentin alueluokista. Ratsastajansa kasvettua liian isoksi pikkutammalle, tamma siirtyi siitosponiksi. Se varsoi neljästi, kunnes perhe myi sen takaisin ratsastuskouluun. Vuodet olivat sopivasti tasoittaneet ponin luonnetta ja nyt elämänkokemusta kerännyt tamma nousi yhdeksi ratsastuskoulun suosituimmista poneista.

iii. Real Collage oli rautiaankimo 155-senttinen arabiori, joka on kilpaillut erinomaisella menestyksellä koulua ja esteitä. Rekku jäi suhteellisen nuorella iällä siitokseen hyvän kilpailu-uran sen mahdollistaen. Kisatulosten ja hyvän rakenteen ansiosta ori oli suosittu siitoksessa ja sille siunaantui jälkeläisiä iso määrä, jopa niin iso ettei lopullista määrää ole edes tiedossa, mutta arvausta on heitelty sadan molemmin puolin. Rekku lopetettiin vakavan ähkyn vuoksi parikymppisenä.
iie. Desirée on tunnettu nimi arabi- ja ratsuponikasvatuksessa. Kimo 155-senttinen tamma on ollut kysytty monipuolisten kisatulostensa ansiosta ja myös varsat ovat kilpailleet kaikissa ratsastuslajeissa kenttä mukaan lukien. Erityisen haluttu tamma on ollut welshpartbred jalostukseen kevyen rakenteensa ansiosta ja suurin osa Desireen varsoista onkin partbredejä. Luonteeltaan Desiree oli helppo ja kiltti, toimien myös ratsastuskouluhevosena jossain kohden elämäänsä. Myöhemmin se kuitenkin siirtyi potentiaalin vuoksi ensin kisaratsuksi ja sittemmin siitokseen uransa lopetettuaan. Osaava tamma kisasi koulussa helppo A - tasolla ja esteitä metriin asti, se kilpaili myös ratsastuksenopettajan tyttärellä helpoissa kenttäluokissa.
iei. Duran Duran oli nimensä mukainen energinen Duracel pupu, joka rakasti temppuja joita oppi kotimaansa sirkuksessa nuorena poikana. Ruunikko arabiori oli melko korkea, jonka vuoksi sitä käytettiin lähinnä arabijalostukseen. Sirkusmaailmassa ei potentiaali oikein päässyt esille hyväliikkeisellä orilla, eikä sen loputonta energiaakaan katsottu lopulta hyvällä, joten ori sai pakata kamppeensa ja lähteä uuteen kotiin kymmenen vuoden tietämissä. Se päätyi harrasteratsuksi ja toimi tehtävässään erittäin hyvin saadessaan tarpeeksi liikuntaa. Duran oli hyväluonteinen ori, jonka kanssa pärjäsivät pienemmätkin hevostelijat. Vanhemmalla iällä ori toimi jonkin verran siitoksessa sekä seuramiehen virassa perheensä nuoremmalle ratsulle.
iee. Jungle Queen oli todellinen kuningatar, voikko isokokoinen (163cm) tamma, joka oli käytökseltäänkin hienosteleva diva. Kauniin ulkokuoren alla asui päättäväinen tamma, jonka erotti emästään vain hieman pidempi huuleen asti ulottuva piirto. Elegantin rakenteen omaava tamma periytti varsoilleen kokoa ja näköä ja oli pääasiassa arabijalostuksessa kokonsa vuoksi. Luonteeltaan omanarvonsa tietävän tamman kovan ulkokuoren alla asui sympaattinen ja kiltti neiti kun sisimpään pääsi käsiksi. Laumassa tamma tiedettiin sosiaaliseksi, mutta ymmärsi silti paikkansa laumanjohtajana toisinaan liian kirjaimellisesti hätistellen liian arat tammat pois tarhastakin jopa. Hyvinkoulutettu tamma ei kilpaillut, mutta suoritti kotona hyvällä motivaatiolla koulutehtäviä helppoon A:han saakka. Siitoskäytössä pääasiassa ollut tamma sai elämänsä aikana yhdeksän varsaa, joista neljä on kantakirjassa ja melko tunnettujakin yksilöitä.

eii. Babe Grande oli rautiaansabino 130-senttinen welsh B sektion poni joka esiintyi edukseen kenttäratsuna. Grande syntyi ja asui valtaosan elämästään Ruotsissa ja muutti Suomeen kilpauran lopetettuaan siitoskäyttöön. Sille syntyi myös kasvattajalleen varsa Ruotsiin melko alkuvaiheilla. Varsat menestyivät koulupuolella hyvin ja olivat isänsä tavoin asiallisia käsitellä ja reippaita ratsastaa.
eie. Lucretia oli ruunivoikonkimo welsh B poni, joka ansaitsi elantonsa tuntiponina Ruotsin suurimmassa ratsastuskoulussa, jossa se sai myös hieman kisakokemusta. Mikään automaattinen kilpuri ei tamma kuitenkaan ollut, vaan sitä kuvataan kokeneiden oppilaiden ratsuksi, joilla riitti rohkeutta ja kärsivällisyyttä ajoittaisia mörköjä näkevän ponin suhteen. Säännöllisesti liikutettuna ja ratsutettuna tamma oli osittain toimiva myös jo vähän kokemusta omaavilla, mutta ei kuitenkaan aloittelijoiden poni. Tamma osasi isot askellajit, joiden vuoksi se oli suosittu myös pienten aikuisten keskuudessa. Sellaisia vain ei 130-senttiselle ponille ollut helpoimmasta päästä löytää. Lucretia sai muutaman varsan, jotka jatkoivat emänsä uraa tuntiponina samaisessa ratsastuskoulussa.
eei. Juzan oli pienikokoinen (129cm) rautiaanpäistärikkö esteponi, joka oli vain muutaman kauden siitoskäytössä pitkän kisauransa vuoksi. Ori kilpaili koostaan huolimatta hienosti menestyen rohkeiden pikkuratsastajien kanssa metrin luokkia ja suoritti tehtäviä kotonakin hyvällä varmuudella sopien myös aloitteleville kisaajille. Ori starttasi myös muutamissa ponimestaruuksissa kansainvälistä menestystä keräten.
eee. June Star oli rauhallinen ja kuuliainen kenttäratsu, joka tunnettiin erittäin varmana uusien ratojen ja erikoisesteiden hyppääjänä, vaikkei se olisi niitä ennen nähnytkään. Myös käsitellessä poikkeuksellisen paljon uusiin ihmisiin luottava tamma oli hyvinkoulutettu ja kasvatettu poni, jonka kanssa oli ilo puuhailla ja sen varsoista on kasvanut yhtä luottavaisia ja helppoja tapauksia suurelta osin. Alkujaan tamma on peräisin Ruotsista, mutta kapasiteetikkaan ponin tie vei Britteihin, jossa sen kyvyt pääsivät paremmin esille pitkän kisakauden ansiosta. June kilpaili uudessa kodissaan kuitenkin vain lyhyen ajan, ennen kuin sen ura tyssäsi matkustusonnettomuuteen ja loukkaantumiseen. Pahemminkin olisi voinut käydä, onneksi klinikkatutkimusten ja kuntoutuksen myötä tamma kuitenkin sai luvan toimia siitoksessa ja hoitikin varsansa hienosti ensimmäisestä lähtien. Rautias 134-senttinen tamma toimi siitoksessa muutaman kerran, mutta lopulta jalan vamma paheni lisäpainosta siinä määrin, että tamma päätettiin päästää ikilaitumille vain 10 vuoden iässä. Junen lopetus oli kasvattajalle kova paikka, joka toi monen vuoden tauon kasvatustoimintaan omistajalle.

© 1-2 polvet nintsu, 3.polvi Jannica

Kisatulokset

KTK-II 5/2018

NJ näyttelyt
07.06.16 - irtoSERT - tuom. Taija, Adina
31.07.16 - irtoSERT - tuom. Vibaja, Mewian Welsh
17.10.17 - irtoSERT - tuom. Zafiro, Adina

Ch 01.01.18

VWY laatuarvostelu
20.03.15 - VWY-II - 7 + 6 + 5 + 20 + 4 = 42p

KRJ laatuarvostelu
20.12.15 - KRJ-III - 7,5 + 40 + 16 + 10 + 15 = 88,5p

KERJ laatuarvostelu
25.08.17 - KERJ-II - 7,5 + 40 + 18 + 13,5 + 15 = 94p

ERJ laatuarvostelu
31.01.19 - ERJ-I - 6,5 + 43 + 18 + 22 + 15 = 104,5p

KRJ sijoitukset 42kpl
23.12.2013, Huvitutti, KRJ, he A, 3/50
27.12.2013, Jindabyne, KRJ, he A, 5/40
30.12.2013, Huvitutti, KRJ, he A, 4/50
21.01.2014, Golden League, KRJ, he A, 4/30
23.01.2014, Golden League, KRJ, he A, 3/30
25.01.2014, Golden League, KRJ, he A, 4/30
03.02.2014, Parodia, KRJ, he A, 3/50
21.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he A, 1/40
22.02.2014, Hummingbird, KRJ, he A, 4/30
23.02.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 5/50
25.02.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 7/50
25.02.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 3/50
25.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he A, 5/40
25.02.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 4/30
26.02.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 4/50
27.02.2014, O'Polo WBs, KRJ, he A, 1/40
28.02.2014, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
01.03.2014, Niininki, KRJ, he A, 3/30
02.03.2014, Kelokorven, KRJ, he A, 4/50
02.03.2014, Lowland Stud, KRJ, he A, 2/40
06.03.2014, Ascuns Farm, KRJ, he A, 2/30
07.03.2014, Juksula, KRJ, he A, 1/60
07.03.2014, Juksula, KRJ, he A, 1/60
11.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 2/30
11.03.2014, Fiktio, KRJ, he A, 2/40
13.03.2014, Fiktio, KRJ, he A, 3/40
15.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 5/30
16.03.2014, Haavelaakso, KRJ, he A, 4/30
13.04.2014, Riiviöt, KRJ, he A, 1/50
14.04.2014, Riiviöt, KRJ, he A, 1/50
14.04.2014, Rhonwen, KRJ, he A, 6/40
19.04.2014, Riiviöt, KRJ, he A, 3/50
29.04.2014, Rimeyard, KRJ, he A, 10/100
19.05.2014, O'Polo, KRJ, he A, 3/40
30.05.2014, Vaapukka, KRJ, he A, 5/40
02.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 4/60
02.06.2014, Parodia, KRJ, he A, 5/40
04.06.2014, Vaapukka, KRJ, he A, 2/40
06.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 6/60
08.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 4/60
09.06.2014, Juksula, KRJ, he A, 4/60
30.07.2014, Aittohaara, KRJ, he A, 1/50
31.05.2017 - he A - 1/242 - KRJ Cup
30.06.2018 - he A - 22/249 - KRJ Cup


ERJ sijoitukset 54kpl
30.11.2013, Solo, ERJ, 100cm, 3/40
02.12.2013, Solo, ERJ, 100cm, 2/40
03.12.2013, Solo, ERJ, 100cm, 2/40
06.12.2013, Solo, ERJ, 100cm, 6/40
10.12.2013, Solo, ERJ, 100cm, 1/40
11.12.2013, Solo, ERJ, 100cm, 5/40
14.12.2013, Solo, ERJ, 100cm, 6/40
22.12.2013, Huvitutti, ERJ, 110cm, 1/50
23.12.2013, Huvitutti, ERJ, 110cm, 6/50
29.12.2013, kt Harmony, ERJ, 110cm, 2/50
30.12.2013, Ryövärin ratsutila, ERJ, 110cm, 3/40
30.12.2013, Huvitutti, ERJ, 110cm, 2/50
31.12.2013, Huvitutti, ERJ, 110cm, 2/50
02.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 1/30
04.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 3/30
09.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 2/30
10.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 110cm, 1/30
17.01.2014, Moondance, ERJ, 110cm, 1/40
23.01.2014, Sonic WBs, ERJ, 110cm, 3/30
25.01.2014, Golden League, ERJ, 110cm, 1/30
25.01.2014, Parodia, ERJ, 100cm, 1/40
26.01.2014, Golden League, ERJ, 110cm, 3/30
27.01.2014, Sonic WBs, ERJ, 110cm, 3/30
30.01.2014, Linya stud, ERJ, 110cm, 5/40
01.02.2014, kk Bailador, ERJ, 110cm, 3/50
03.02.2014, kk Bailador, ERJ, 110cm, 1/50
05.02.2014, kk Bailador, ERJ, 110cm, 6/50
22.02.2014, Pirunportti, ERJ, 100cm, 2/18
02.03.2014, Blackwoods, ERJ, 110cm, 5/30
03.03.2014, Petäjävaara, ERJ, 110cm, 5/30
06.03.2014, Kaukasus, ERJ, 110cm, 3/30
07.03.2014, Nerian, ERJ, 110cm, 6/40
08.03.2014, Nerian, ERJ, 110cm, 2/40
09.03.2014, Zurück, ERJ, 110cm, 4/30
12.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 2/30
14.03.2014, Trushes, ERJ, 110cm, 4/30
16.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 5/30
18.03.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 4/30
11.04.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 2/60
12.04.2014, Juksula, ERJ, 100cm, 2/60
15.04.2014, Micram raceponies, ERJ, 110cm, 4/30
16.04.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 6/60
22.04.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 4/30
29.04.2014, Haavelaakso, ERJ, 110cm, 3/30
26.05.2014, Blackwoods, ERJ, 110cm, 2/30
05.06.2014, Paraatiponit, ERJ, 110cm, 5/30
06.06.2014, Paraatiponit, ERJ, 110cm, 3/30
18.07.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 2/30
19.07.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 1/30
20.07.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 3/30
23.07.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 3/30
24.07.2014, Kadotetut, ERJ, 110cm, 2/30
02.08.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 2/60
06.08.2014, Juksula, ERJ, 110cm, 6/60
31.05.2017 - 100cm - 19/193 - ERJ Cup
30.06.2017 - 110cm - 5/119 - ERJ Cup
31.10.2018 - 110cm - 4/113 - ERJ Cup
31.03.2018 - 110cm - 7/157 - ERJ Cup

KERJ sijoitukset 50kpl
23.12.2013, Susiraja, KERJ, helppo, 4/30
31.12.2013, Huvitutti, KERJ, helppo, 5/30
17.01.2014, Satulinna, KERJ, helppo, 3/30
22.01.2014, Satulinna, KERJ, helppo, 1/30
24.01.2014, Satulinna, KERJ, helppo, 4/30
21.02.2014, Susiraja, KERJ, harraste, 3/22
24.02.2014, kk Ginger, KERJ, helppo, 3/50
06.03.2014, Carbon, KERJ, helppo, 2/40
19.04.2014, Littleness, KERJ, helppo, 4/43
23.04.2014, Foxvale, KERJ, helppo, 5/40
13.05.2014, Susiraja, KERJ, helppo, 5/30
06.06.2014, Juksula, KERJ, helppo, 7/60
09.06.2014, Juksula, KERJ, helppo, 3/60
09.06.2014, Special Ring, KERJ, helppo, 2/50
10.06.2014, Juksula, KERJ, helppo, 3/60
11.06.2014, Special Ring, KERJ, helppo, 3/50
09.08.2014, kk Reiter, KERJ, helppo, 4/30
12.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 5/50
15.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 3/50
18.10.2014, Taikakuun kartano, KERJ, helppo, 1/50
11.09.15 - helppo - 1/40 - Heili
12.09.15 - helppo - 5/40 - Heili
28.10.15 - helppo - 2/30 - Mörkövaara
02.11.15 - helppo - 2/30 - Mörkövaara
02.11.15 - helppo - 4/30 - Aittohaara
03.02.16 - helppo - 5/30 - Turmeltaja
07.02.16 - helppo - 2/30 - Március
08.02.16 - helppo - 2/30 - Március
10.02.16 - helppo - 2/30 - Március
23.02.16 - helppo - 4/40 - Mörkövaara
25.02.16 - helppo - 3/40 - Mörkövaara
28.02.16 - helppo - 3/40 - Mörkövaara
29.02.16 - helppo - 3/40 - Mörkövaara
04.03.16 - helppo - 5/30 - Huvitutti
11.03.16 - helppo - 2/37 - Mörkövaara
17.03.16 - helppo - 4/40 - Kuuralehto
18.03.16 - helppo - 3/30 - Huvitutti
19.03.16 - helppo - 1/40 - Aittohaara
19.03.16 - helppo - 2/40 - Kuuralehto
22.03.16 - helppo - 3/40 - Kuuralehto
24.03.16 - helppo - 5/30 - Hervanta
25.03.16 - helppo - 1/40 - Kuuralehto
01.04.16 - helppo - 4/36 - Mörkövaara
07.04.16 - helppo - 3/40 - Mörkövaara
08.04.16 - helppo - 6/40 - Mörkövaara
09.04.16 - helppo - 2/30 - Kultahuisku
10.04.16 - helppo - 1/30 - Kultahuisku
15.04.16 - helppo - 2/27 - Mörkövaara
16.04.16 - helppo - 4/27 - Mörkövaara
18.04.16 - helppo - 2/27 - Mörkövaara
30.06.18 - helppo - 5/93 - KERJ Cup
31.08.18 - helppo - 4/79 - KERJ Cup

Valmennukset & päiväkirja

07.03.2018 Estevalmennus, valm. Sonja (242s)
Tänään valmennuksessa oli mukana welsh ori Vinny. Ori tarvitsi pidemmät alkuverryttelyt, joten olimme sopineet, että ratsastaja verryttelisi sen valmiiksi ravissa ja laukassa, jotta se olisi notkea jo aloitettaessa. Maneesiin saapuikin valmiiksi hyvin vetreän ja innokkaan näköinen kaksikko. Pyysin ratsastajaa ottamaan vielä vähän ravia ja laukkaa maneesissa, jotta hevonen tottuisi ympäristön ja pohjan vaihdokseen. Verryttelyhyppyjä otettiin ensin vasempaan kierrokseen ympyrällä, rytmi oli tarkoitus pitää tasaisena koko ympyrän ajan ja poni pyöreänä pienenkin esteen päällä. Tämä sujui näiltä kahdelta hyvin ja muutaman hypyn jälkeen vaihdettiin suuntaa ja otettiin mukaan myös ympyrän toisella puolella ollut este. Edelleen oli tarkoitus tulla tasaisessa rytmissä, hyviä hyppyjä, hyvältä etäisyydeltä. Tämäkään suunta ei tuottanut sen suurempia vaikeuksia, joten siirryimme tehtävien pariin. Tarkoitus oli tehdä ympyrä, tulla laukanvaihtoeste, tehdä pääty-ympyrä kavaletin yli, pitkän sivun pysty, okseri vaihtoesteenä ja vielä toisen pitkänsivun pysty. Pyysin ratsastajaa pitämään hevosen ohjan ja pohkeen välissä ja pitämään saman tuntuman, joka oli ympyrällä saavutettu. laukanvaihtopystylle kaksikko ajautui vähän lähelle estettä, mutta molemmat selvittivät sen kunnialla yli, ympyrä kavaletin yli sujui hienosti, pitkää sivua edeltävässä kaarteessa ratsastaja pidätti vähän turhan paljon ja laukan rytmi katosi aiheuttaen hieman huonon hypyn pystylle. Käski antaa hevosen sujua läpi kaarteen ja vasta suoralla voisi tehdä tarvittaessa pidätteen ja okseri sujuikin nyt ongelmitta. Viimeinen pysty ylittyi myös hienosti. Nostin esteitä vähän ja pyysin tulemaan toiseen kertaan. Tällä kertaa edellisen radan virheistä oli otettu oppia ja kukin este ylittyi sopivassa temmossa ja kaksikon yhteistyö oli saumatonta. Hyvin sujuneen radan jälkeen päästin ratsukon jäähdyttelemään.

24.12.2017 Aattovaellus Adinassa (319s)
Jouluaaton kunniaksi lähdettiin klo 12 reippaalle maastoretkelle Adinan hulppeisiin vaaramaastoihin! Retkelle oli ilmoittautunut lisäkseni viisi rohkeaa joulumielellä ja varusteilla varustettua kulkijaa ja kohtalaisen pitkä letkamme katosi näköpiiristä kohti läheistä Ounasvaaran tunturia ja merkittyä vaelluspolkua, jonka lumen alta tarkkasilmäisenä oppaana seurasin punaisin viitoin opastettua tuttuakin tutumpaa kierrosta. Noin kolmituntinen vaelluksemme alkoi mukavassa kelissä ja tunnelma oli katossa. Reitit olivat erittäin hiljaisia ja ylhäällä pysähdyimme hetkeksi katselemaan jouluaattoon rauhoittunutta kaupunkia. Suunnattuamme hiekkatietä pitkin hetken matkaa ravissa joululaulujen raikaessa tottuneiden menopeliemme selässä siirryimme metsänsiimekseen, jossa reippaimmatkin hevoset malttoivat jo kävellä. Sänkipellolla oli lunta yli odotusten, mutta onnekseni myös porukan pienin, joka taisi olla oma ratsuni, pääsi kahlaamaan lumen läpi sangen helposti. Lähimetsän ahtaimmat kohdat ohitettuamme oli aika pyyhältää laukkaan, jota muutamat siivittivät vielä pukein. Onneksi koko porukka pysyi kuitenkin kyydissä ja suoran loppupäässä siirtyi suosiolla käyntiin pyynnöstä. Pakkasen hönkiessä niskaan oli mukava viilennellä hetki kävellen ja saavuimmekin melko pian kodalle, jossa riisuimme satulat ja sidoimme hevoset satulalaukuista matkanneilla riimuilla ja naruilla hoitopuomeihin, joissa roikkui heinäverkot niiden matkaevääksi. Juotettuamme ratsumme melassiveden keinoin huijaten oli aika siirtyä keskittymään omaan eväsretkeen.

Tulet oli ystävällisesti Christian jo laittanut alulle meitä varten ja kyllähän siinä kehtasi retken kulusta kertoa kahvipannun poristessa tikun nokassa ja toisella kädellä makkaraa paistaen samalla kun alkunälkään tuhottiin sämpylät. Kaikenlaista herkkua oli jo mukana porukalla ja kiireesti menivät suihin niin suolaiset kuin makeatkin ruoat nälkäisen retkikunnan jättäessä jälkeensä vain siistin roskapussin. Satuloituamme ratsumme nousimme jälleen kyytiin ja Christianin hävitessä näkyvistä maasturillaan nousimme vaaran toista puolta kohti kotia. Pimeän saapuessa tienoolle suuntasimme valaistulle ulkoilureitille, jossa oli lupa ratsastaa, kunhan varoi kävelemästä latujen päälle. Hiihtäjiä ei aaton kunniaksi näkynyt, mikä oli hyvä juttu, koska muutamat seurueesta eivät olleet hiihtäjiin tottuneet ja tämä oli asia, mistä en ollut huomannut mainita edes kutsussa. Noh, loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin.. saatoin huokaista väsyneen, mutta onnellisen seurueemme saapuessa Adinan tuttuun pihapiiriin. Hevoset hoidettiin lainakarsinoihin, joissa jo odottelikin heinäannokset. Saatuamme varusteet paikoilleen odotti vaelluslaisia notkuva joulupöytä sekä sauna ja allasosasto.

26.05.2017 maastoestevalmennus, kirj. omistaja (242 sanaa)
Keskiviikkona kokoonnuttiin kentällä maastoesteille lähtöä varten. Christian ja Omppu olivat jo verrytelleet orinsa kentällä. Tänäänkin oli mukaan lähdössä Vinny, joka oli tehnyt hyvää tulosta valmennuksissa tällä viikolla, kun Adinassa vietettiin welshien omaa viikkoa. Ompun ratsuksi oli tänään valikoitunut maastoesteillä kokeneempi kantakirjaori Tomo. Vein ratsukot iloisesti rupatellen maastoesteradan alkuun, jossa oli pelto viime hetken verkkaamisia varten. Siellä molemmat saivat vielä tehdä ravissa ja laukassa ympyröitä ja tarkistimme samalla hokkien pitävyyden. Hyvältä vaikutti, joten ratsukot saivat siirtyä radan alkuun turvallisesti. Sählääväinen Tomo oli jo alkuun niin innoissaan pienistä maastoesteistä, ettei meinannut pysyä housuissaan. Aloittelimme pienistä esteistä, joita oli radan alussa ja ratsukot saivat tulla tukit sekä ylämäkeen olevat tukit peräkkäin.

Niiltä siirryttiin hyppäämään ammeen yli, josta Vinny leiskautti rohkeasti yli, vaikka esteen koko hipoi orin maksimikorkeutta. Tomolle este tuntui olevan hieman jännä, mutta kokeneemman Vinnyn perässä se meni kyllä yli, vaikka taisi Omppuakin hieman jännittää. Ammeen jälkeen tulivat vielä ojan ylitys sekä tynnyrit, joilla Christian valitsi matalemman ja Omppu hyppäsi keskimmäisen noin 60-senttisen tynnyrin yli ongelmitta. Siitä parivaljakko sai vielä jatkaa kohti radan viimeisiä esteitä, joista Christian hyppäsi Vinnyn kanssa sianselän ja hämähäkkiesteen, jota se muistaakseni oli hypännyt joskus kisoissakin aiemmin. Tomon mielestä hämähäkki oli järkyttävä, mutta Omppu sai lopulta orin taiteiltua pienen esteen yli. Lopuksi koska oli vielä hieman aikaa, menimme vesiesteelle, jossa ratsukot saivat harjoitella veteen menoa ja sieltä ylös tulemista ilman varsinaisia esteitä vielä. Vinnylle treeni oli sopiva arkeenpaluu rokotusloman jälkeen ja kokenut poni oli hyvä valinta kenttäuraansa aloittelevan Christianin ratsuksi.

01.03.2015 Kohti laatiksia! (115 sanaa)
Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi ilmoittaa Vinnyn virtuaalisten welshystävien laatuarvosteluun eli VWY-laatikseen. Sinnehän sitä on oriin kanssa koko ajan tähdätty, toteutus vain on vähän venynyt. Kilpailuidensa puolesta poika on ollut valmis arvosteltavaksi jo vaikka kuinka kauan, kyseiseen laatuarvosteluun kun ei vaadita kuin 40 sijoitusta, mutta tämä tekstien kirjoittelu on päätynyt taka-alalle ja toiminut siten jarruna ilmottautumiselle. Mutta nyt on Vinny ilmoitettu, toivon hartaasti, että ori mahtuu mukaan tilaisuuteen! Jos kaikki sujuu hyvin, lähtevät mukaan Friikki, jolle myös tilaisuus on ensimmäinen laatuarvostelu, ja Bonnie, joka on kiertänyt napsimassa palkintoja jo useammassakin laatuarvostelussa. Yksin ei herran siis tarvitse matkustaa vaan neitoseuraa on luvassa. Nyt peukut pystyyn, jotta ensin mahdutaan mukaan ja sitten, että tuomarit tykkäisivät minun mussukastani! © nintsu

06.01.2015 Muistelua (125 sanaa)
Päivälleen kolme IRL-vuotta sitten minä ja Kiiwi perustimme Moana part bredsin yhdessä. Paljon olemme saaneetkin aikaan, sillä kasvatteja on syntynyt jo yli kahdeksankymmentä ja joukossa on useita toisen polven kasvattejakin. Nyt kuitenkin valitettavasti tänään tällä päivämäärällä Kiiwi ilmoitti jättävänsä Moanan ja virtuaalisen Uusi-Seelannin. Minä jään pitämään tallia yksin fiktiivisen henkilökuntani kanssa. Kovin suurta vaikutusta tallin aktiivisuuteen ei Kiiwin poisjäämisellä ole, sillä minä olen alusta alkaen ollut toiminnan vetävä voima. Vinnyn tulevaisuuteen toisen omistajan poisjääminen ei vaikuttaa sen sijaan jonkin verran. Vinny on kilpailunsa jo kilpaillut, mutta jälkeläisnäytöt uupuvat. Ikääkin oriilla on jo 19-vuotta, joten näyttöjä ERJ:n ja KRJ:n laatuarvosteluihin ei tällä menolla ehditä saamaan. Vinnylle astettamistamme tavoitteista ei kuitenkaan kokonaan luovuta vaan pakerramme hitaasti mutta varmasti kohti yhtä päämäärää eli VWY:n laatuarvostelua. © nintsu

08.12.2015 Poniterapiaa.. (151 sanaa)
Olin mieli maassa. Pippurinen Eela oli tänään lopetettu, kun sen tulehtunut jänne ei millään parantunut. Tamma oli toki ollut jo 21-vuotias, mutta silti ponista luopuminen sai minut tirauttamaan muutaman (tai hieman useammankin...) kyyneleen. Nyt kaipasin oikein mukavaa, leppoista maastolenkkiä. Ilma ei ollut aivan mukavin mahdollinen - olihan sitä marraskuu, mutta taivalla roikkuvista raskaista pilvistä ja koleasta tuulesta huolimatta vettä ei sentään satanut, joten hain Vinnyn tarhasta ja varustin sen metsäretkeä varten. Vinny tuntui vaistoavan surkean mieleni ja se tunkikin päätään kainalooni kuin lohduttaakseeni (tai sitten sitä vain kutitti otsasta, tiedä häntä). Viime hetkellä päätin jättää satulan pois ja tallipihassa nousinkin penkiltä oriin paljaaseen selkään. Sitten vain suunta kohti metsäpolkuja. Vinny kuljetti minua tasaisin, rauhallisin askelein pitkin pehmeitä polkuja vartti toisensa perään. Loppujen lopuksi palasimme tallille vasta puolentoista tunnin vaeltelun jälkeen. Valuin hitaasti ponin kylkeä pitkin maahan ja kun jalkani osuivat hiekkaan, tunsin oloni todellakin hieman paremmaksi. Kyllä se poniterapia on parasta terapiaa. © nintsu

07.09.2014 Rästihommia (140 sanaa)
Nyt on kyllä jotain superharvinaista meneillään tällä sivulla! Nimittäin Vinnyn kisakalenteri on kaikkien lajien osalta ajantasalla! Jee, bileet! Olen todennäköiesti maailman laiskin tallinomistaja mitä tulee ponien kisakalentereiden päivittämiseen. Nytkin oli melkein kahden CAS-vuoden (viiden IRL-kuukauden) kilpailut rästissä. Koska rästissä olleiden muotoonlaittojen määrä oli päässyt paisumaan niin suureksi, ei Vinnykään ole tänä CAS-vuonna kilpaillut kuin harvakseltaan. Siitä huolimatta Vinny on niittänyt oikein mukavasti sijoituksia. Vinnylle ei asetettu ostohetkellä sen suurempia tavoitteita, koska sillä oli jo ikää. Ori on kuitenkin osoittautunut erittäin kestäväksi ja terveeksi kaveriksi ja se on kestänyt hyvin sekä treenit että kilpailut. Vinnyllä on nyt yli viisikymmentä sijoitusta esteiltä, yli neljäkymmentä kouluratsastuksesta ja lähes kaksikymmentä kenttäkilpailuista. Ikää oriilla tuli tänä vuonna täyteen 17-vuotta. Vinnyn kilpaura alkaa luultavasti olla takana päin lähinnä siksi, että kilpailutettavia riittää muutenkin. Orihan olisi vielä ihan huippukunnossa ja jaksaisi varmasti kilpailla vielä kauden tai kaksi! © nintsu

21.04.2014 Esteitä (140 sanaa)
Halusin tänään treenata Vinnyn kanssa oikein urakalla esteratsastusta, joten esteradan kentälle vesilammikoista huolimatta. Rata oli melko haastava, siinä oli vaikeita estevälejä, tiukkoja kaarteita ja tarkkuutta vaativia lähestymisiä. Laskinkin esteet aluksi todella pieniksi. Naomi oli laittanut Vinnyn minulle valmiiksi ja käynyt sen kanssa pohjalle kevyen käynti-ravi-lenkin maastossa, jotta ori vertyisi hieman nopeammin. Kävin kuitenkin askellajit huolellisesti läpi ensin ihan vain uraa pitkin pitkässä muodossa ja sitten paremmassa peräänannossa loivia kaarteita tehden. Vinnyn verryttyä, annoin sen hetken kävellä ennen verryttelyhyppyjä, joiden jälkeen aloin hypätä rataa. Teimme ponin kanssa parhaamme ja kun saimme parin yrityksen jälkeen virheettömän suorituksen pikkuesteillä, nostin esteet 80-90 sentin korkeudelle, sekä parin hieman helpomman esteen sinne metrin hujakoille. Taas jouduimme tekemään pari kohtaa uudelleen ennen täydellistä suoritusta, mutta lopulta pääsimme koko radan puhtaasti! Vinny toimi kuin ajatus ja pelasimme täydellisesti yhteen. Treeniin tyytyväisenä, päätin viedä oriin pitkille loppukäynneille merenrantaan. © nintsu

01.03.2014 Esikoinen syntyy! (127 sanaa)
Vinnyn esikoisvarsaa todella on odotettu! Tammamme Fanta astutettiin vuosi sitten heti kesäkuun alussa Vinnyllä, mutta tamma ei tullut ensiyrityksestä kantavaksi. Kun toinenkaan astutus ei tuottanut tulosta, aloimme pelätä Vinnyn olevan steriili. Fantalla kun on jo yksi varsa, joten siinä ei pitäisi olla mitään vikaa. Vinnyllä sen sijaan ei jälkikasvua vielä ollut. Onneksi kolmas kerta toden sanoi ja Fanta tuli kantavaksi elokuussa kolmannella astutuskerralla. Tänään, noin kymmenen ja puoli kuukautta astutuksesta, Fanta sitten varsoi hieman ennen puoltayötä sinisilmäisen, vaalean tammavarsan. Varsominen sujui oikein hyvin ja väsymyksestään huolimatta Fanta hoiti äidin velvollisuutensa tunnollisesti avustaen tyttärensä maitobaarille. Todella nälkäinen pikkuneiti olikin, sen verran pitkään varsa nisällä heti alkajaisiksi aikaansa vietti. Kuvankaunis tammavarsa sai heti kutsumanimen Venus roomalaisen mytologian rakkauden jumalattaren mukaan. Ja viittaahan Venus hieman Vinnyynkin, kun samalla alkukirjaimella alkavat. © nintsu

19.01.2014 Poniagilityä (178 sanaa)
Jo perinteeksi muodostuneisiin uuden vuoden juhliimme on aina kuulunut leikkimielinen poniagilityrata. Kaikki riittävät hevostaidot omistavat juhlijat saavat osallistua ja ponit jaetaan arpomalla. Tänä vuonna innokkaita kilpailijoita oli 14 minun toimiessa tuomarina. Olin suunnitellut kahdeksan esteen radan: Ensimmäisenä pujottelu, jonka jälkeen oli pieni hypättävä este. Kolmantena hieman yli kaksimetrinen lankku, jolla taluttajan oli tasapainoteltava ponin seuratessa vierellä. Lankun jälkeen oli vuorossa hapsueste (korkea kaari, jossa oli lähes maahan ulottuvat muovihapsut). Sitten oli taas hypättävä pikkueste, ylitettävä maahan levitetty pressu ja kuljetettava poni puomeista tehdyn kapean, mutkittelevan kujan läpi. Radan lopuksi ponit piti taluttaa etupurullisen trailerin (eli tunnelin) läpi ja juosta sitten maalilinjan yli. Uuden tulokkaamme Vinnyn nimen nosti arvonnassa hatusta ratsuttajamme Amenia. Vinny on Amenian yksi suosikkiratsuista, joten ainakin poni oli ohjaajalle mieleinen! Yleensä niin rauhallinen Vinny innostui agilitysta todenteolla! Amenialla oli suorastaan pitelemistä oriissa. Muuten parivaljakon rata sujui jouhevasti Vinnyn suhtautuessa erikoisempiinkin esteisiin tyynesti, mutta valitettavasti pari sai viisi sakkosekuntia Vinnyn pudottaessa puomin ensimmäisestä pikkuesteestä. Sakkosekuntien takia Amenia ja Vinny olivat lopputuloksissa lopulta viidensinä. Mutta ainakin molemmilla oli hauskaa! Uuden vuoden juhlistamme kertovan tarinan voi kokonaisuudessaan lukea tallikirjasta. © nintsu

06.12.2013 Vinny saapuu! (154 sanaa)
Olen jo pitkään haeskellut juuri sitä Oikeaa welsh part bred -oritta tallimme tammoja vilkuilemaan. Oreja on tallissa toki iso joukko jo, mutta ongelmana on, että suvuttomia oreja on paljon vähemmän kuin suvuttomia tammoja. Onneksi ongelmaan löytyi ratkaisu, kun törmäsin Helmiälän tallin myytäviin. Ja sieltähän se suomalaiselta yksityistallilta löytyi meidän kaivattu orivahvistuksemme! Mitä sitä turhaan Suomeen asti ponia koeratsastamaan. Vilkaisu sukuun, pari videota ja nippu kuvia riittivät. Vinny on jo hieman iäkkäämpi herra, sillä ponilla on ikää 14-vuotta. Ostotarkastuksesta ori sai kuitenkin puhtaat paperit ja vieläpä kehut hyvästä käytöksestä. Eiköhän Vinnyllä siis ole vielä monta kilpailuvuotta edessään. Tänään Vinny saapui Uuteen Seelantiin ja meille Moanaan. Ori oli pitkästä matkasta jäykistynyt, mutta vartin verran sitä kävelytettyäni alkoi askel jo pidetä. Vinny saa nyt ottaa pari päivää rennommin ja totutella uuteen ympäristöön ja uusiin rutiineihin. Sitten päästäänkin jo testaamaan millainen ori on ratsastaa! Kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista meille on oriista luvattu, joten mielenkiinnolla odottelen ensimmäisiä ratsastuskertoja. © nintsu

kuva © Carlingford Park
Virtuaalihevonen