Huvin Berry Time

KTK-III

KutsumanimiTintti RekisterinumeroVH17-017-0155
Rotushetlanninponi Säkäkorkeus86cm
Sukupuoliori Värihiirakko
Syntymäaika18.01.2017 Suomi 4v Koulutustasonoviisi valjakko
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaHuvitus

Luonne

Tintti on kiltti ja rauhallinen tulevaisuuden valjakkoponi.

Sukutaulu

i. Keijukulman Sunrise Berries
hrk 80
KTK-III
ii. Sun of a Beach
rnhkk 82
KTK-III
iii. Odyssy v.h. Goedehof rn 85
iie. Strawberry Fields hkk 82
ie. Berrylicious
rtkrj 85
KTK-II
iei. Berrybomb rtkrj 86
iee. Liljeholms Tiffy trt 85
e. Gilly v.d. Zanneshof
m 100
ei. Dorcaster Black Label
m 99
eii. Dorcaster Celtic Moon m 102
eie. Percilla v.d. Klingeweld klm 98
ee. Bonshire's Guinevere
rnhkk 102
eei. Sparkler of Lyntondale hkk 103
eee. Bonshire's Ebony trn 101
iii. Odyssy v.h. Goedehof oli ruunikko juuri minishetlanninponin rajoilla oleva oripoika, joka teki hyvän uran valjakkoponina ja starttasi siinä sivussa sopivan ratsastajan osuessa kohdalle kouluratsastuksessa helppo C-luokkia. Ori oli käsitellessä kiltti ja helppo, mutta saattoi toisinaan innostua hieman liikaa kisapaikoilla tammojen läsnäolosta. Orilta jäi jälkeläisiä parikymmentä, joista pieni osa on kilpaillut valjakkoa sekä koulua.
iie. Strawberry Fields oli hallakko tamma, joka toimi lähinnä kasvattajan siitoskäytön ohessa siittolan lemmikkinä ja talutusponina. Tamma oli herttainen ja kiltti luonteeltaan ja omasi hyvät äidinvaistot hoitaen kaikki viisi varsaansa ensiluokkaisesti. Fiksukäytöksinen tamma kantakirjattiin III palkinnolle ja myös kaikki sen varsat ovat kantakirjattuja. Kisauraa pieni tamma ei tehnyt, mutta loisti sitäkin kirkkaammin siittolan suosikkiponina kuolemaansa saakka, lähes 30 vuotta.
iei. Berrybomb oli rautiaankirjava 86-senttinen miniori, joka sai ilmeisesti nimensä jo varsana temperamenttisen luonteen mukaisesti. Ori oli käsitellessä haastava, eikä sitä sen vuoksi koulutettu ajolle tai ratsuksi, siitoskäyttöäkin tuo luonne hieman rajoitti, eikä orilta tainnut jäädä kuin vajaan kymmenkunta varsaa. Ne tuntuivat perineen lähes poikkeuksetta isän hyvän rakenteen, mutta myös haastavan luonteen ja orijälkeläiset ruunattiin yhtä lukuunottamatta, joka kantakirjattiin II palkinnolle ja toimi menestyneenä "suvun mustana lampaana" erinomaisesti sijoittuen monipuolisesti ratsastuslajeissa pienen ratsastajansa kera. Berrybomb itse ei kisa-areenoita nähnyt, mutta näyttelyjä se kyllä kiersi muutaman kauden hyvin menestyen, vaikkakin kevätkausilla tammojen kiimat haittasivat keskittymistä näyttelypaikoissa ja ori tunnettiin "pomppijana".
iee. Liljeholms Tiffy, joka lienee lyhenne Tiffanystä oli tummanraudikko ponitamma, joka kilpaili koulua helpoissa luokissa pikkuratsastajansa kanssa. Tamma oli erittäin hyvä lasten kanssa sekä hoitaessa että ratsastaessa ja sen kanssa uskalsi lapsenkin antaa maastoilla aikuisen mukana, koska pelästyessäänkään tamma ei tehnyt ikinä mitään tyhmää. Hyväluonteinen tamma oli myös rakenteeltaan korrekti ja kantakirjattiin 9-vuotiaana II palkinnolla. Siitä alkoi siitosura, jonka aikana tamma sai peräti kuusi varsaa. Ne perivät emän hyvän luonteen, kohtalaisen rakenteen, isäorin ollessa I palkinnon arvoinen olivat varsatkin huomattavasti parempia rakenteeltaan. Tiffy saavutti nuoruutensa kotimaassa Ruotsissa myös minishettisten kansallisen kouluchampionaatin ollessaan vasta 5-vuotias, silloin jo tamman ura kouluponina taisi olla sinetöity, vaikkakin pieni koko toi haasteensa sopivan ratsastajan löytymiselle. Onneksi se oli kuitenkin tosi kiltti luonteeltaan ja sopi kenelle tahansa pikkuratsastajalle.

eii. Dorcaster Celtic Moon oli Dorcaster-siittolan omistama ja kasvattama jalostusori, jonka emä lukeutuu siittolan parhaisiin tammoihin. Celtic oli rakenteeltaan jykevä ja omasi kaunispiirteisen, ilmeikkään pään ja yleisilmeen, luonteeltaan ori oli kiltti ja tasapainoinen, sekä tuli loistavasti toimeen uusissa tilanteissa. Kovahermoisena orina Celtic kilpaili valjakkoa, ollen ajaessa tottelevainen ja kuuliainen. Celtic oli musta 102-senttinen ori, siltä jäi jälkeläisiä reilusti, noin 60 kappaletta.
eie. Percilla v.d. Klingeweld oli kulomusta 98-senttinen hollantilaistamma, joka asui lähes koko ikänsä Dorcaster-siittolassa. Siltä jäi vain muutama varsa, vaikka tamma oli rakenteeltaan hyvä ja vankka. Se ei kuitenkaan ollut erityisen ryhdikäs, mikä ehkä saattoi osaltaan rajoittaa halukkuutta käyttää siitoksessa Percillaa. Luonteeltaan tamma oli kiltti, höystettynä pikkuisella määrällä ponimaista ilkikurisuutta, tietenkin.. Tammalta ei juuri jäänyt kisatuloksia, mutta ilmeisesti sekin on muun suvun tavoin kilpaillut valjakkoajossa siitoksen ohessa, koska varsojakaan ei montaa ole. Tai sitten tamma toimi vain lemmikkinä loppuajan.
eei. Sparkler of Lyntondale oli rekisteritietojensa mukaan hiirakko, mutta passiin oli jossakin kohtaa korjattu hallakko väritys 103-senttiselle orille, joka kuulostaisikin ymmärrettävämmältä, sillä valtaosa sen jälkeläisistä oli kuitenkin hallakkoja, mukaan lukien Bonshire's Guinevere. Rakenteeltaan kookas ori oli maskuliinen ja myös luonteeltaan ajoittain hyvin orimainen. Sparky kantakirjattiin II palkinnolle ja orin liikkeet kehuttiin maasta taivaisiin, vaikka ori saikin käsiteltävyyteen merkinnän "levoton". Jälkeläisiä orilta jäi parikymmentä, eikä se tiettävästi tehnyt kilpauraa siitostoiminnan ohella.
eee. Bonshire's Ebony oli tummanruunikko reilu metrin korkea tamma, joka asui eläkepäivänsäkin kasvattajallaan Bonfiresin siittolassa. Tamma oli kaunispiirteinen ja sen etenkin tammavarsat muistuttivat rakenteeltaan ja ulkonäöltään emäänsä paljon. Luonteeltaan Ebony oli tammamainen, mutta kuitenkin peruskiltti ja hyvä emätamma. Se oli myös ihmisiä kohtaa lauhkea luin lammas, vaikka saattoikin kiimassa kiukutella toisinaan. Ebonyltä jäi vain kaksi varsaa, joista toinen jäi kasvattajalle siitoskäyttöön. Kilpailukäytössä tamma ei koskaan ollut, liekö edes koulutettu ajolle tai ratsastukseen.

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

Valjakkovarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

VVJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

SHLA Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

20.05.18 - KTK-III - 66p

Näyttelytulokset

Rotunäyttelyt

20.08.18 - III palk - tuom. Emmi N.

NJ Näyttelyt

14.09.17 - irtoSERT - tuom. Zafiro, Cadogan Ponies
20.10.18 - irtoSERT - tuom. Elisa, Höstnäs Knabstruppers
28.11.18 - irtoSERT - tuom. birdie, Maybeck Stud

Kisatulokset

VVJ 14 sijoitusta

20.10.18 - noviisi yhdistetty - 5/30 - Supernatural
05.11.18 - noviisi tarkkuuskoe - 1/32 - Rushock Bog
06.11.18 - noviisi tarkkuuskoe - 3/32 - Rushock Bog
08.11.18 - noviisi kestävyyskoe - 1/23 - Halfmoon
14.01.19 - noviisi yhdistetty - 2/45 - Breandan
21.01.19 - noviisi yhdistetty pareille - 2/29 - Breandan
23.01.19 - noviisi yhdistetty pareille - 2/29 - Breandan
28.01.19 - noviisi yhdistetty - 3/45 - Breandan
23.02.19 - noviisi tarkkuuskoe - 4/16 - Walcott Shetlands
02.03.19 - noviisi tarkkuuskoe - 4/16 - Walcott Shetlands
04.03.19 - noviisi tarkkuuskoe - 4/16 - Walcott Shetlands
07.03.19 - noviisi tarkkuuskoe - 1/16 - Walcott Shetlands
12.05.19 - noviisi koulukoe - 6/49 - Adina
05.06.19 - noviisi valjakko - 4/34 - Fellbury Stud

Valmennukset

00.00.0000, valjakkovalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.