Adinan Suklaaperhonen

KutsumanimiPerho RekisterinumeroVH18-018-1858
Rotusuomenhevonen Säkäkorkeus160cm
Sukupuoliori Värirautias
Syntymäaika03.05.2018 Suomi 2v Koulutustaso-
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaJannica (VRL-04799)

Luonne

Suklaaperhonen eli Perho on hyvän työmotivaation omaava reipas ja rempseä nuori ori, joka lähtee säällä kuin säällä töihin ja on aina hyvätapainen ja perusrauhallinen, vaikka omaakin liikkuessaan sopivasti energiaa ja tekemisen meininkiä. Toisten hevosten kanssa Perho on leikkisä ja tarjoaa vauhdinhurmaa pihattolaumassa.

Sukutaulu

i. Sulttaaniperhonen
rt 157
ERJ-I
ii. Kuusmarkkeri
rt 156
KTK-III, ERJ-I, KRJ-I, KERJ-II, VVJ-II, SLA-I
iii. Kuuskoppa prt 157
iie. W.J. Kuurankukka trt 155
ie. Linnanneitoperhonen
rt 158
KTK-II, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-II, VVJ-I, SLA-II
iei. Amiraaliperhonen tprt 162
iee. Sateenkaariholvi vrt 158
e. Vähäpellon Jääsuklaa
trt 163
ei. Järämä
tprt 170
KTK-II, ERJ-I, KERJ-II, VVJ-I, SLA-C
eii. Kuujäärä tprt 171
eie. Vuorassi tprt 160
ee. Hurppura
prt 157
KRJ-II, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I*, SLA-C
eei. Tuppura prt 157
eee. Seesteri tprt 154
eii. Kuujäärä on tunnettu suomenhevosjalostukseen käytetty ori, joka on periyttänyt varsoilleen ei pelkästään isoa kokoa ja fysiikkaansa, vaan myös suorituskykyä lajin kuin lajin parissa. Hyvät laatutyypit omaava, pyöreän ja kevyen rungon, kevyen kaulan ja pitkän sään omaavalla orilla on melko hyvät jalka-asennot, joskin sen takajalat ovat aavistuksen pihdissä ja kintereet ovat käyrät. Ori on liikkeiltään ja kapasiteetiltaan sopiva lajiin kuin lajiin; käynnissä liikkeet ovat väljät ja sillä on hyvä yliastunta, kun taas ravi ja laukka orilla on tasapainoista, voimakasta ja tahdikasta. Rohkeaksi ja rehdiksi nimitetty ori on ketterä hyppääjä, jolla on hyvä, melko lennokas ja terävä hyppytekniikka. Koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa kansalliselta tasolla kilpaillut ori on tehnyt upeaa tulosta myös valjakkoajon parissa, sillä orilla on muun muassa kaksi aluemestaruus hopeaa valjakkoajon parista. Kuujäärä on kantakirjattu II-palkinnolla ja sitä on käytetty monipuolisesti suomenhevosjalostukseen hyvin erilaisilla tammoilla. Kuujäärä on periyttänyt lukuisille varsoilleen hyvää kestävyyttä fyysisesti sekä psyykkisesti, jonka lisäksi moni varsa on emän värityksestä huolimatta perinyt vahvan tummanpunarautiaan värityksen.

eie. Vuorassi on kaikin puolin sympaattinen tamma, jolta on jäänyt naisten oikeudet kuten mystiset huonot päivät kuulematta. Korvat höröllä vastaan tuleva ja ihmisten sekä myös lajitovereidensa huomiosta pitävä tamma on kuuliainen ratsu, joka toimii hienosti myös kärryjen edessä. Vuorassin on kasvattanut ja omistaa Vilja Kuustonen, joka halusi elämänsä hevosesta Eno-Inasta jatkoa itselleen. Vuorassi on tavanomainen harrasteratsu, joka on kilpaillut omistajansa kanssa seura- ja aluetasolla koulu-, este- ja valjakkoajon parissa, jonka lisäksi ratsukko on myös kotivalmentajansa johdolla ylittänyt muutamia kertoja maastoesteitä. Melko raskasrakenteisella mutta kuitenkin ryhdikkäällä tummanpunarautiaalla tammalla on kaksi jälkeläistä, joista toinen on nuori kasvava ja toinen kilpailukentillekin ehtinyt ori Järämä. Tänään Vuorassi viettää leppoista maalaiselämää synnyinkodissaan, jossa tamma saa nauttia sydämensä kyllyydestä asti lajitovereidensa seurasta sekä ihmisen antamasta rakkaudesta ja huolenpidosta.
© Vähäpelto

Jälkeläiset

  • Ei vielä siitoskäytössä

Laatuarvostelut

Kouluvarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Estevarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

Ei vielä arvosteltu.

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Rotunäyttelyt

30.11.18 - II palk - tuom. Birdie
28.02.19 - II palk - tuom. Lissu T

Kisatulokset

KRJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

ERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

KERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

VVJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Valmennukset

00.00.0000, valmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.