A.D. Silver Boy "Sakke" VH11-029-0355

Ratsuponi (50%) ori, ruunikko 146cm, s. 09.07.2010 Suomessa, kasv & om. Jannica, koul.taso heC/50cm (vs. 1000v€)

Sakke on upea ori, jolta odotamme tulevaisuuden suhteen paljon. Sakke hurmaa kaikki hienoilla askeleillaan, elegantilla rakenteellaan ja näyttävyydellään kisakentillä. Se on kevyttyyppinen rakenteeltaan, eikä siitä muutenkaan ole mitään pahaa sanottavaa ponityypillisesti. Luonteeltaan ori on kova häsläämään ja sillä on paljon temperamenttia, joka ei kuitenkaan tässä tapauksessa ole huono asia ollenkaan. Sakke ei ole kuitenkaan vaikea käsitellä, vaan pikemminkin utelias, määrätietoinen ja vilkas persoona. Se ihastuttaa kaikki jo ekalla kerralla, eikä ensi silmäyksellä voisi uskoa orin kauniin ulkomuodon alla piilevän kivenkovan ja luonteeltaan temperamentikkaan kilpahevosen. Hoitaessa Sakke pitkästyy helposti ja saattaa aiheuttaa hoitajalle harmaita hiuksia keksimällä kaikkea "kivaa". Se nimittäin saattaa alkaa näplätä riimua, narua tai leikkiä vesiautomaatilla ellei saa muuta ajankulua. Ori tarvitsee siis seurattavaa hoitamisen ajaksi tai vaikkapa ämpärin jonka kanssa peuhata sillä välin kun hoidetaan. Hoitotoimenpiteet sujuvat orin kanssa helposti, kunhan sille antaa hieman aikaa tutustua uusiin hoitovälineisiin. Se vaatii myös esim. kengittäessä hieman liikkumatilaa, sillä saattaa hermostua tiukkana sitomiseen. Ori saattaa myös hieman arastella uusia hoitajia. Taluttaessa ori on rauhallinen, vaikka toisinaan saattaakin testata rajojaan, jolloin riittää tiukka komennus suullisesti. Ori on todella älykäs ja oppii nopeasti kenen kanssa saa tahtonsa läpi ja kenen ei. Ratsuna Sakke on mitä upein kunhan sille antaa selkeät avut. Sillä on tyylikkäät askellajit ja paljon motivaatiota työskentelyyn etenkin koulupuolella. Tämän vuoksi etenkin odotamme siltä suorituksia kisaradoilta. Tietenkin odotamme myös mielenkiinnolla miten orin jälkeläiset tulevat elämässään pärjäämään..

Sakke on suvultaan 1.5-polvinen:
i. A.D. Golden Fire (rp) | e. Silver Birch (rp)
ii. Firebird ox | ie. Eye's Seaféne (conn) | ei. Sterling ox (evm) | ee. Lucietta (nf, evm) -> isän vanhempien sivut kadonneet
III: Fidermark ox, Anastasia ox, Walnut Tree, Lisa Mavil, Oxford ox, Whisper ox, Voltaire, Verona

Isä A.D. Golden Fire on Adinan kasvattiori, joka valitettavasti jouduttiin lopettamaan keväällä 2011, 25-vuotiaana vanhuudenvaivojen vuoksi. Ori oli luonteeltaan hyväkäytöksinen herrasmies, vaikka toisinaan saattoikin olla levoton hoitaessa. Ratsuna Goldie oli reipas, rento ja yhteistyöhaluinen, tunnettu lennokkaista askeleistaan niin koulu- kuin näyttelypuolellakin. Orilta jäi kolme jälkeläistä, joilla ei valitettavasti ainakaan vielä sen kummempia tuloksia ole. Orilla itsellään kisattiin jopa vaikeita luokkia sijoittuen (40kpl) ja lisäksi se palkittiin kahdesti sertillä ennen kuolemaansa, kuitenkin champion arvonimi orilta jäi kaikkien harmiksi puuttumaan. Goldien tammavarsa Fiona on pärjännyt erinomaisesti kouluradoilla sekä näyttelykehässä.
Emä Silver Birch on mukava ja kiltti ratsuponitamma. Se on palkittu champion arvonimellä ja lisäksi tammalla on reilu 10 sijoitusta. Sillä on jälkeläisiä kolme kappaletta. Binke on arabin ja newforestinponin risteytys. Binken tammavarsa Fiona on pärjännyt erinomaisesti kouluradoilla sekä näyttelykehässä.

Villit sijoitukset 6kpl
06.08.16 - 50cm - 1/13 - kutsu
04.11.16 - he C - 2/13 - kutsu
18.03.17 - 50cm - 2/16 - kutsu
30.05.17 - 50cm - 2/8 - kutsu
03.07.17 - me 40cm - 2/4 - kutsu
12.10.17 - he D - 1/8 - kutsu