Adinan Sähikäinen

KutsumanimiSähkis, Sähkäri RekisterinumeroVH17-
Rotusuomenhevonen Säkäkorkeus154cm
Sukupuoliori Väritummanpunarautias
Syntymäaika25.01.2017 Suomi 1v Ennätys
Statistikka
Ei enn. (0v€)
St 0: 0-0-0
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaJannica (VRL-04799)

Luonne

Sähkis on sporttinen ja täysin nimeään vastaava nuori herra, jossa riittää puuhaa ja puhtia. Kun sen saa keskittymään töihinsä saa Sähkäristä mukavan työmyyrän, joka lähtee mieluusti tarhasta mukaan, satoi tai paistoi. Se on molempien vanhempiensa tavoin energinen ori, josta varmasti saadaan leivottua emän kaltainen ravihevonen.

Sukutaulu

i. Hallan Särmä Sälli
tprt 155
ii.
iii.
iie.
ie.
iei.
iee.
e. Elvira
vrt 153 25,1
YLA3, SLA-III, SLA-B
ei. Joiku
vprt 156 20,8
eii. Sirompi rt 161 27,3
eie. Aviisitar rt 149 31,4
ee. Viksutin
tprt 153 27,8
eei. Timant vprt 158 27,3
eee. Viksute trt 148 28,5
ei. Joiku oli vaaleanpunarautias 156cm ori, joka uransa aikana ehti reilut 230 000 ve huimalla ennätyksellään. Lisäksi orin kerrotaan olleen erityisen hyvä ja toimiva ajettava, muutenkin luonteeltaan kiltti. Joikulta jäi yli 300 jälkeläistä vaikka se lopetettiin jalkavammojen vuoksi suhteellisen nuorena (17-vuotiaana). Orin kaikki jälkeläiset ovat pärjänneet raveissa loistavasti. Joiku on hyvistä vanhemmista, molemmat ravihevosia ja kantakirjassa.
ee. Viksutin on kaunis tummanpunarautias tamma. Sillä on vain yksi varsa, aiempi orivarsa kuoli vuotiaana, ikävä kyllä vain päiviä ennen joulua. Viksutin ei ole kantakirjassa, mutta sillä on suhteellisen hyvä raviura takana. Viksuttimen suku on täynnä menestyneitä ravihevosia ja osa on myös kantakirjattu. Viksuttimen uravalinnaksi valikoitui osaltaan suvun paineiden vuoksi ravit, vaikka olisi tamma pärjännyt myös ratsuna.

eii. Sirompi kilpaili menestyksekkäästi niin kotimaisilla kuin ulkomaisillakin raviradoilla. Siro oli luonteeltaan nöyrä, rohkea ja omasi sopivassa määrin työmotivaatiota. Suuri osa Siron jälkeläisistä on ravihevosia, mutta mahtuupa mukaan muutama kenttäratsukin! Siro on periyttänyt jälkeläistölleen hyvän luonteen ja monipuolisen lahjakkuuden.
eie. Aviisitar oli rautias pienikokoinen tamma, joka kilpaili muun suvun tavoin raveissa. Se oli tasainen suorittaja, mistä kertovat myös monet sijoitukset statistiikassa. Se ei kuitenkaan koskaan yltänyt aivan kärkijoukkoon. Luonteeltaan tamma oli erinomainen ravihevonen, kiltti ja järkevä. Aviisin varsat ovat perineet tamman hyvän luonteen ja pärjänneet sen ansiosta monipuolisesti paitsi raveissa myöskin ratsupuolella.
eei. Timant oli vaaleanpunarautias sukkajalka, jonka raviura tyssäsi valitettavasti jo 8-vuotiaana loukkaantumiseen. Ori ei koskaan päässyt oikein iskuun radalla, mutta hyvä luonne, loistava rakenne ja menestyksekäs suku tekivät siitä halutun siitosorin. Jälkeläiset ovat hyvin korkeaa tasoa, niistä seitsemän on kansainvälisiä ravitähtiä ja muutkin hyvärakenteisia suoritushevosia, joilla on mainio huumorintaju ja innokkuus työntekoon.
eee. Viksute on suvun ainoa pienhevonen. Rautias tamma aloitti uransa ensin kouluradalla, mutta koska tammassa ei oikein ollut tarpeeksi liikettä päätettiin senkin kanssa siipiä kokeilla raviuralla suvun mallin mukaan. Menestystä tässä lajissa niittänyt tamma oli luonnonlahja ravimaailmalle, se oppi nopeasti oikean juoksutekniikan ja oli nöyrä sekä yhteistyöhaluinen, jonka vuoksi se eteni urallaan nopeaan tahtiin. Hyvärakenteinen Viksu oli raviuransa päätettyään tarjolla siitokseen ja varsat vietiin kirjaimellisesti käsistä. Viksulla oli kuitenkin jonkun verran ongelmaa tiinehtymisen kanssa, eikä siltä jäänyt varsoja kuin kourallinen. Kuitenkin niistäkin kaksi osoittautui hienoiksi ravihevosiksi.

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

YLA Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

Ei vielä arvosteltu.

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

29.06.17 - paras nuori - tuom. Vibaja, Adina

Rotunäyttelyt

31.03.18 - I palk - tuom. Lissu T
31.05.18 - I palk & LKV1 - tuom. Lissu T
31.08.18 - II palk - tuom. alaera

Ravitulokset

VRER tulokset

-

Villit ravit

-

Valmennukset

00.00.0000, ravivalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.