A.D. Bet-She-Rock
KTK-III

Kutsumanimi Rosa Syntynyt 25.12.2011 Suomi (30v)
Rotu welsh C Rekisterinumero VH11-025-0111
Sukupuoli tamma Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 130.5 cm Kasvattaja Jannica VRL-04799
Väri musta Koulutus helppo C, re 40cm
Voittosumma 0ve


Luonne

Rosa on temperamenttinen tamma, jonka luonne on omiaan tulevaisuuden kisatoivona. Kaunis tamma on todella omapäinen, mutta uskoo kuitenkin kun tosissaan komennetaan. Se on mielellään riehumassa toisten kanssa tarhassa, mutta jaksaa kuitenkin jo keskittyä harjoitteluun. Hoitaessa Rosa ei oikein malta seisoa aloillaan, joten se kannattaa sitoa kiinni. Se tykkää monipuolisesta puuhailusta, harjailusta ja taluttelusta. Kaviot neiti antaa helposti, mutta vuollessa ei osaa seisoa aloillaan niin kauaa, että hommat saisi helposti hoidetuksi vaan saattaa alkaa kuopimaan. Satuloiminen ja suitsinta onnistuu todella helposti ja tamma on innoissaan lähdössä kävelyille tai juoksutukseen, työmotivaatio on ollut pienestä pitäen kohdallaan!

Jälkeläiset

07.01.13 o. A.D. Bet He's Hot (i. A.D. Ocean Diamond) KTK-I
23.07.14 t. A.D. Bet She's Nearly Perfect (i. Agorod Ireivs LAC)
02.02.15 t. A.D. Bet She's an Angel (i. Pencalow Rhydderch)

Rosa on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

A.D. Dr Pepper
WC tprn 130cm
Mixed Max
WA rtkm 117cm
KRJ-II, YLA3, Vir MVA Ch, VPA-2, VWY-III
Armageddon
WA rtkm 118cm
Chinese Words
WA rn 116cm
Amy Royal
WD tprn 143cm
Welsh Brenin
WD m 159cm
Duchess
WD rn 144cm
A.D. Honey B
WC
rn 130cm
Rocky
WA
km 114cm
Vir MVA Ch
Rocky Scot
WA
km
Meadow Avenue
WA
km
Dobbelhoney
WD
tprt 146cm
Rommy
WD
rt 154cm
Zabava
WD
trn 142cm


Isä A.D. Dr Pepper on Adinan nuori kasvattiori. Se on luonteeltaan upea yksilö, josta ei ole pahaa sanottavaa. Orilla ei vielä ole jälkeläisiä tai sijoituksia kisoista, mutta orin vanhemmat ovat hienoja näyttely- ja kisaponeja, emällä on mm. sertit champion arvonimeen, mutta se ehti valitettavasti kuolla ennen arvonimen saamista.

Emä A.D. Honey B on myös Adinan nuoria kasvatteja, jolla on hieman kisatuloksia ja kolme hienoa varsaa ennen Rosaa.

Kisatulokset

20.03.14 - KTK-III - 16 + 15 + 15 + 15 = 61p
- ok leimat, hyvä kaula, vahva takaosa, melko lihaksikas runko

NJ näyttelyt
22.08.12 - irtoSERT, BIS5 - tuom. Peppi S. | Lai'e Welsh

Villit sijoitukset 0kpl
-

Päiväkirja

24.10.16 Roosanauhamaasto Metsälammella, kirj. omistaja
Koska Metsälampi järjesti hienon asian kunniaksi Roosanauhamaaston, oli minunkin tietenkin lähdettävä matkaan mukaan Rosan kanssa. Rosa on pääasiassa vietellyt eläkepäiviään nykyisin, mutta ajattelin, että maastoilu isossa porukassa piristäisi kyllä tammaa. Innokkaasti se ainakin meni kuljetustraileriin, jossa tamma alkoi matkaamaan kohti Metsälammen hulppeita maisemia. Pääsimme perille hyvissä ajoin, noin tuntia ennen maaston alkua, joten kerkesin jutella Metsiksen omistajan kanssa niitä näitä ennen kuin muita alkoi valua paikalle. Meitä olikin melkoinen lössi lähdössä matkaan. Tapahtuman hyvän luonteen vuoksi olin osannut odottaa ehkä reilua kymmentä ratsukkoa, mutta tallinseinään kiinnitetty vajaan viidenkymmenen ratsukon järjestyslista oli kyllä hienoa katsottavaa! Toisaalta minua vähän jännitti, miten hevoset käyttäytyisivät noin isossa porukassa, jos jotain odottamatonta tulisi vastaan. Retki sujui kuitenkin mainiosti ja sen jälkeen kun hevoset olivat syömässä heiniään kävimme vielä pikaisilla kakkukahveilla Sinten luona ennen kotimatkalle paluuta.


kuva © Mili Peel
Virtuaalihevonen