A.D. Nelly's Robert
KTK-II, YLA2, VPA2, ERL III, RPL-III, Ch, VSN WCh

Kutsumanimi Roope Syntynyt 01.03.2010 Suomi (30v)
Rotu Ratsuponi (50%) Rekisterinumero VH11-029-0199
Sukupuoli Ori Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 148cm Kasvattaja Jannica VRL-04799
Väri tummanpunaruunikko Koulutus helppo C, re 130cm
Voittosumma 2775ve


Luonne

Roope on kiltti ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, ihmisten ja eläintenkin. Hoitaessa on todella rauhallinen eikä sitä oriksi uskoisikaan ellei tietäisi. Roope on ori jollaista jokainen hoitaja itselleen varmasti kaipaa, sen kanssa on uskomattoman ihanaa vain viettää aikaa kahdestaan. Ori on myös taluttaessa kiltti ja rauhallinen lapsenkin taluttaa. Roope pitää erityisesti lapsista ja onkin jo vuosia ollut alkeistuntien ja -leirien kestosuosikki helpon luonteensa vuoksi, myös karsinassa poni on asiallinen lasten käsitellä. Ori tietää tarkasti paikkansa eikä lähde karsinasta vaikka ovi olisi aukikin. Se nauttii kaikesta huomiosta rapsuttelusta harjaamiseen eikä käytävällä hoitaminenkaan tuota ongelmaa ja samalle käytävälle mahtuu myös tamma tai toinen ori. Roope on kiltti varustaa, jaksaa seisoa lastenkin pintelöinnin ajan ja nostaa kaviot hyvin sekä pitää ne itse ylhäällä jonka vuoksi ori on mainio apu alkeisteorian käytännönharjoituksiin. Se ei myöskään välitä suitsinnasta tai satuloinnista ja vyönkin saa kiristää ilman moitteita.

Ratsain Roope on myös unelmayksilö! Se on herkkä, reipas (tosin kuumenee helposti maastossa ja hypätessä). Se on aina uusien ratsastajien alla jännittynyt, mutta rentoutuu kyllä pian ja näyttää mukavan pehmeät askellajinsa. Tällä ponilla pääsee parempaan harrastamiseen asti, vauhtia ja hyppykapasiteettia löytyy, mutta silti ori on kuulolla ja herkkä pidätteille joten sopii hieman kokeneempien lastenkin käsiin maastoon ja esteille. Roope osaa koulupuolella kantaa erittäin kauniin muodon, mutta tarvitsee vaativampiin harjoitushetkiin kokeneemman ihmisen koska on itse vain peruskoulutettu. Vaikeampia asioita opettaessa pitää olla todella varma siitä mitä tekee ja rento selässä, koska ori hermostuu ja alkaa helposti häsläämään jos ei ymmärrä tai jaksa keskittyä. Maastoonkin ori on varma valinta ja toimii yksin rauhallisemmin, eli jos kaipaat rennompaa maastoilua ilman vauhdin hurmaa ja nelipätkiä ei kannata ottaa kaveria mukaan koska on hyvin kilpailuhenkinen seurassa.

Kisapaikalla Roope on varma eikä turhia hötkyile. Se ei ota pulttia tammoista tai muistakaan hepoista vaikka pitäähän sitä aina vähän esiintyä edukseen kaula kaarella ;) Kulkee verkassa siivosti ja osaa käyttäytyä myös kävelyalueella ihan narun päässä ilman ketjunaruja tai muita. Radalla ori osaa keskittyä sataprosenttisesti, esteillä se on maksimaalisen tarkka jaloistaan, joten pudotukset ovat hyvin usein ratsastajan vastuulla. Roope osaa myös arvioida itse etäisyydet, korkeudet ja lähestymiset, joten se on kiva heppa aloittelijallekin hypätä kunhan vauhti ei pelota ;)

JälkeläisetRoope on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

A.D. Emma's Lucifer
rp
trt 147
Komeetan St. Lucifer ox
km 152
Pantom ox
km 150
Rascal's Hope ox
trn 154
A.D. Emma
rp
vkk 140
Vir MVA Ch, YLA3
Islander's Domino
rp*
rn 145
Ponytime Ellen
conn
tprn 145
Aveman Angel Ether ox
km 149
YLA2
Delka's Eruption ox
rnkm 156
Delkas' Candyman ox
rn 150
Zamilla ox
trn 149
Aveman Innocent Kiss ox
rt 154
My Name Is Jonas ox
149
Aveman a Million Love Songs ox
hkk 151

* Islander's Dominon i. Galgenwaard (hann) | e. Erika (conn)

Isä A.D. Emma's Lucifer eli Justus oli Adinan ensimmäisiä kasvattioreja. Ori omasi paljon temperamenttiä, mutta ihastutti kuitenkin ulkomuodollaan monet. Hoitaessa ori oli kuitenkin kiltti, vaikka sillä aina riitti pilkettä silmäkulmassa :D Justus oli vaikeimpia kisaponeista lastata autoon, mutta kisamatkat eivät koskaan tuottaneet ongelmia jos oli kaveri mukana. Ratsastaessa poni oli mukava, etenkin esteillä. Ori tunnettiin jaloistaan tarkkana hyppääjänä, mutta se pelkäsi erikoisesteitä hieman. Kouluradoilla ori esiintyi komeassa muodossa ja piti esiintymisestä. Roope on ainoa Justuksen jälkeläinen, kisatuloksia oriilta jäi 35 kappaletta, vaativista koululuokista ja 130cm esteradoilta, myös muutamassa kenttäkisassa ori menestyi sijoituksille asti.

Emä Aveman Angel Ether ox eli Nelly on Adinassa asustava eläkeläinen nykyään. Nelly on luonteeltaan kiltti ja myös ihastuttaa ulkonäöllään. Tamman jälkeläisillä on loistavat mahdollisuudet kisauralla, onhan tammalla itselläänkin loistelias kisaura takana. Nellyllä ei ole laatuarvostelupalkintoja (ainakaan vielä toistaiseksi), mutta neiti on sijoittunut 169 kilpailussa, esteillä ja koulussa. Aluetasolla tamma on kilpaillut vain estepuolella, mutta sillä on muutama sijoitus seuratasolta myös kenttäratsastuksesta sekä sekäestelaukoista. Näyttelymenestystä tamma ei liiemmin ole saanut eikä sen vuoksi ole kantakirjassakaan, mätsäreissä tamma on menestynyt muutaman kerran, virallisissa näyttelyissä palkittu ainoastaan kunniamaininnalla ja luokkavoittajana kerran. 24-vuotiaalla tammalla on siitosura jo takana päin, se jätti meille kuusi hienoa varsaa, joista mainitsemisen arvoinen Roopen lisäksi on näyttelyissä menestynyt nuori arabitamma A.D. Nelly's Last Legend.

Isänisä Komeetan St. Lucifer on Roopen ja Justuksen tavoin temperamentikas ja haastava arabiorii, joka asuu Hopeakynttilässä ratsuna. Orilla ei ole muita rotupuhtaita jälkeläisiä Justuksen lisäksi ja sillä on myös hyvin vähänlaisesti kisatuloksia, mutta nekin vaativista koulu- ja esteluokista.
Isänemä A.D. Emma oli tallimme kasvatteja, joka pärjäsi esteradoilla hyvin vaikka tammaa nähtiinkin myös koulupuolella ja maastoesteillä. Emmalta on jäänyt kertakaikkisen hienoja ratsuponi jälkeläisiä, joista mainittakoot nyt mm. champion ori A.D. Emma's Olympian. Emma on palkittu itsekin muotovaliona ja sillä on lisäksi kisasaavutuksistaan (45 sijoitusta) YLA3-palkinto.
Emänisä Delkas' Eruption on ruunikonkimo arabiori, joka on isän puolen suvun tavoin hankala käytökseltään ja temperamenttiä riittää. Eppu on kisannut esteillä aluetasolla ja hieman myös koulupuolella seuratasolla, kuitenkin sijoitukset ovat jääneet alle 20:een. Epulta ei ole hankalan luonteen vuoksi jäänyt muita jälkeläisiä, vaikka Nelly onkin osoittautunut todella kiltiksi tammaksi, josta päätellen luonneongelmat eivät periydy.
Emänemä Aveman Innocent Kiss ox oli upea rautias piirtopää, joka omasi suvun tapaan vahvan luonteen ja oli hyvin tammamainen hoitaa. Se oli kuitenkin menestynyt ja monessa palkittu siitostamma ja kantoi verissään kantaori My Name is Jonasin geeniä. Tamma itsekin oli siis menestyksekäs, omasi upeat liikkeet ja kauniin ulkomuodon. Tammalta jäi siitokseen kuitenkin vain pari varsaa sen emän tuntemattomuuden vuoksi.

Isänisänisä Pantom ox oli luonteikas arabiori, joka oli rodulleen ominaisesti kaunis ori. Se keräsi ennen jalostusuraansa lukuisia voittoja ja sijoituksia monipuolisesti eri lajeista. Orilta jäi kymmenen jälkeläistä, jotka menestyivät hyvin kouluratsuina. Niiden poikkeuksellisen hyviä liikkeitä ja monikäyttöisyyttä kehuttiin myös. Ori oli ratsastaessa haastava, mutta todella kiltti hoitaa temperamentistaan huolimatta ja ihmisrakas. Kimo ori oli itsekin hyväliikkeinen ja sen näyttelysaavutuksia on kehuttu täydelliseksi. Ori lopetettiin 21-vuotiaana kotisiittolassaan.
Isänisänemä Rascal's Hope ox oli komea tummanruunikko tamma. Kookas tamma oli luonteikas, mutta työskenteli nöyrästi. Puhtaan alkuperäissuvun omaava Hope toimi koko kilpailuikänsä ajan laukkahevosena ja keräsi huiman 210 000 euron voittosumman tililleen. Myös siitostammana Hope keräsi nimeä ja sai laukkaperinteitä jatkamaan useammankin jälkeläisen.
Isänemänisä Islander's Domino oli ruunikko ratsuponiori. Kookas ori oli menestyksekäs esteponi, joka periytti hyppykykyään myös jälkeläisille. Luonteeltaan Domino oli hieman arka mutta kuitenkin vilkas ori ja rehellinen työntekijä. Ori oli miellyttävä ratsu jonka molemmat vanhemmat ovat myös palkittuja estehevosia. Oriin suvusta löytyy connemaraa sekä hannoverinhevosta.
Isänemänemä Ponytime Ellen oli entisen tallini Ponytime Adinan kasvatteja. Ruunikko connemaratamma, joka omasi myös luonnetta ja omaa tahtoa, mutta ratsastettavuudeltaan erinomainen ja omasi hienot liikkeet vaativiinkin luokkiin. Ellen on palkittu näyttelyissä ja lisäksi sillä on muutamia varsoja hankalasta luonteestaan huolimatta.
Emänisänisä Delkas' Candyman ox oli ruunikko pienehkö arabiori, joka komeudellaan hallitsi lähes koko maan kattavia näyttelytilaisuuksia. Rauhallinen ori toi mukavaa rentoutta temperamenttiseen sukutauluun, vaikka esteillä vielä saattoi vanhoillakin päivillä nähdä pilkahduksen silmäkulmassa vauhdin kasvaessa ja energian kerääntyessä lihaksiin. Ori menestyi hienosti sekä esteillä että koulussa, mutta syttyi selvästi esteradoilla, ori on myös kantakirjattu II palkinnolla.
Emänisänemä Zamilla ox oli pienikokoinen (vain 149cm) tummanruunikko tamma, joka oli lempeäluonteinen ja mukava käsiteltävä. Ratsuna tamma oli herkästi innostuvaa mallia, mutta sen ei annettu estää sijoittumista kouluratsun uralla aina GP-tasolle asti. Zamilla palkittiin muotovaliona sekä on myös kantakirjattu II palkinnolle.
Emänemänisä My Name Is Jonas ox kuului rodun kantaoreihin, joten sen nimi ei ole ihme Roopenkaan sukutaulussa. Pieni ori (vain 149cm) sopii mainiosti korostamaan ratsuponien lojaaliutta ja rotupuhtautta. Ori on palkittu champion arvonimellä ja se edustaa puhdasta egyptin rotulinjaa. Se oli koulupainotteinen ja menestyi vaativalla tasolla. Luonteeltaan Jonas oli lempeä, mutta hieman arka ja kisoissa hermostui herkästi vaikka omasi paljon kisakokemusta. Kauniit liikkeet omaava ori oli omiaan koulu-uralle ja oikean ihmisen käsissä orin lempeä luonnekin tuli esiin ja sillä pitkään kilpailleet kehuivat oria paitsi lahjakkaaksi myös tosi ystäväksi, joka ennakoi ratsastajan jokaisen avut.
Emänemänemä Aveman a Million Love Songs ox oli pienikokoinen (151cm) kuvankaunis arabitamma. Se edusti Jonaksen tavoin egyptiläistä rotulinjaa. Hallakko tamma oli luonteeltaan hieman arka tai epäluuloinen, mutta tutustuessaan siitä kuoriutui uskomattoman lojaali ja kiltti neiti. Milli tunnettiin lahjakkaana hyppääjänä joka keräsi paljon sijoituksia ja arasta luonteestaan huolimatta se oli myös suosittu siitostamma aikoinaan.

Kisatulokset

Champion myönnetty 01.09.2014
VSN Champion myönnetty 16.08.2016
VSN National Champion myönnetty 28.11.2016
KTK-II palkittu 28.02.2017
VSN World Champion myönnetty 06.11.2017

Yleislaatuarvostelu
05.03.13 - YLA2 - 30 + 32 + 20 + 35 = 117p

ERL laatuarvostelu
01.01.13 - ERL III - 73,67 %

VPA laatuarvostelu
31.10.18 - VPA2 - 50-25-0-13.5 = 88.5p

Ratsuponien laatuarvostelu
25.02.13 - RPL-III - (3+3) + 9 + 15 + 15 + 0,5 + 1 = 46,5p

NJ näyttelyt
03.04.10 - irtoSERT - tuom. Maria A | Painswick Ponies
22.12.11 - irtoSERT - tuom. Terhi N | Krumelur Ponies
13.08.14 - irtoSERT - tuom. Kerppa | Dainty
24.08.14 - irtoSERT - tuom. Kerppa | Rimeyard

VSN näyttelyt 250p
31.03.16 - SW1, 42.5p - tuom. Sirpa | Ionic
23.05.16 - RCH, 38.5p - tuom. Spookiness | Adina
31.07.16 - CH, 40p - tuom. taffel | Nidavellir
20.09.16 - RCH, 39p - tuom. Spookiness | Hattuvaara
08.10.16 - SW1, 41.5p - tuom. Sirpa | Adina
15.12.16 - SW1, 43.5p - tuom. Sirpa | Adina
10.05.17 - RCH, 39p - tuom. Spookiness | Miche'Le Warmbloods
14.07.17 - SW1, 43.5p - tuom. Sirpa | RT Lilja
29.09.17 - SW4, 40p - tuom. taffel | RT Lilja

VPA Cup sijoitukset 5kpl
30.11.14 - 120cm - 3/29 - kutsu
30.06.15 - CIC3 - 1/9 - kutsu
31.07.16 - me 100cm - 1/7 - kutsu
31.07.16 - he D - 2/6 - kutsu
31.07.16 - 100cm - 4/18 - kutsu

Villit sijoitukset 63kpl
11.04.10 - näyttelyt - 1/2 - Pakkasaurinko
25.01.12 - näyttelyt - 2/8 - kutsu

05.09.10 - raviohjelma - 1/5 - kutsu
17.11.10 - raviohjelma - 2/15 - kutsu
11.01.11 - helppo C - 2/32 - kutsu
15.01.11 - helppo C - 2/16 - kutsu
06.02.11 - helppo C - 1/14 - kutsu
20.06.11 - helppo C - 9/98 - Icon
20.06.11 - helppo C - 3/97 - Icon
25.06.11 - helppo C - 3/97 - kutsu
22.12.11 - helppo C - 3/45 - Pakkasaurinko

22.06.10 - 40cm - 2/13 - kutsu
12.07.10 - 40cm - 2/25 - kutsu
13.07.10 - 40cm - 4/22 - kutsu
30.07.10 - ristikko - 4/17 - kutsu
06.08.10 - puomit - 1/10 - kutsu
21.08.10 - 40cm - 3/14 - Poijaat
30.08.10 - 40cm - 1/15 - Paradiso
04.09.10 - 40cm - 1/12 - Cream Ponies
09.10.10 - 40cm - 3/27 - Tähtimyrsky
23.10.10 - ristikko - 3/14 - December
15.11.10 - 100cm - 3/33 - Latuntalli
17.11.10 - 70cm - 3/12 - Arktienkelit
22.11.10 - 70cm - 3/32 - kutsu
23.11.10 - 70cm - 3/12 - Highlight
03.12.10 - 90cm - 1/12 - Hoshikuzu
05.12.10 - 110cm - 1/12 - Hoshikuzu
23.12.10 - 110cm - 1/6 - Ruusuke *
27.12.10 - 110cm - 3/16 - Hiprakka
10.01.11 - kavaletit - 1/14 - Melony *
25.06.11 - 120cm - 2/15 - Zarot
06.07.11 - 120cm - 4/118 - Icon
09.07.11 - 120cm - 1/14 - Latu
15.07.11 - 120cm - 3/30 - Karkkimeri
25.07.11 - 130cm - 3/20 - Elgwir
26.09.11 - 120cm - 2/19 - Rasite
28.09.11 - 120cm - 2/22 - Dressur
16.10.11 - 120cm - 5/27 - Ivory Stables
29.10.11 - 120cm - 3/12 - Konj
04.11.11 - 120cm - 6/40 - Joy
05.11.11 - 110cm - 3/40 - Joy
06.11.11 - 110cm - 2/41 - Suokukka
10.11.11 - 110cm - 4/31 - Haroldlyn
25.11.11 - 130cm - 4/17 - Riekkujat
05.12.11 - 110cm - 1/4 - Haamusuo
15.12.11 - 80cm - 4/51 - Ivory Stables
15.12.11 - 100cm - 3/62 - Ivory Stables
15.12.11 - 120cm - 1/3 - Dorado
20.12.11 - 110cm - 1/6 - Hackamore
31.12.11 - 120cm - 1/8 - Vaarala
14.01.12 - 110cm - 2/35 - Riekkujat
14.01.12 - 120cm - 2/26 - Riekkujat
15.01.12 - 110cm - 3/10 - Emmin & Jonnan talli
31.01.12 - 120cm - 2/32 - kutsu
01.02.12 - 120cm - 1/23 - Zarot
02.02.12 - 120cm - 4/21 - Zarot
04.02.12 - 120cm - 3/23 - Zarot

17.09.11 - kenttä - 2/24 - Avema
23.12.11 - kenttä - 5/58 - Hengenvaara
26.12.11 - kenttä - 6/58 - Hengenvaara
28.12.11 - kenttä - 6/58 - Hengenvaara

25.09.11 - maastoeste 110cm - 2/15 - Tsinnia
07.02.12 - maastoeste 100cm - 3/14 - Tatjana's Stable

ERJ sijoitukset 63kpl
03.02.12 - 120cm - 7/50 - Lumivuo
15.02.12 - 130cm - 8/100 - Hiprakka & Koston Suomenhevoset
17.02.12 - 130cm - 6/76 - Bairdon
04.03.12 - 120cm - 1/50 - Zurück
07.03.12 - 130cm - 4/31 - Vitry
09.03.12 - 130cm - 5/60 - Bairdon
13.03.12 - 120cm - 5/60 - Bairdon
13.03.12 - 130cm - 1/60 - Bairdon
23.03.12 - 130cm - 4/55 - Hurme
31.03.12 - 130cm - 12/198 - ERJ Cup
03.04.12 - 130cm - 6/50 - Koston suomenhevoset
05.04.12 - 130cm - 2/50 - Koston suomenhevoset
08.04.12 - 130cm - 1/50 - Rivakka
23.05.12 - 130cm - 3/50 - Hannover
03.06.12 - 130cm - 4/24 - Suprant
20.06.12 - 130cm - 2/40 - Suprant
20.08.12 - 130cm - 4/30 - Mulberry Ponies
22.08.12 - 130cm - 5/30 - Mulberry Ponies
05.09.12 - 130cm - 5/46 - Islanninhevosalli Skógur
06.10.12 - 130cm - 1/30 - Takkura
08.10.12 - 130cm - 4/30 - Takkura
10.10.12 - 130cm - 4/30 - Takkura
27.10.12 - 130cm - 3/40 - Cheval Delamer
28.10.12 - 130cm - 6/40 - Cheval Delamer
06.11.12 - 130cm - 4/30 - Dark Side Trakehners
11.11.12 - 130cm - 3/30 - Dark Side Trakehners
15.11.12 - 130cm - 4/30 - Dark Side Trakehners
16.11.12 - 130cm - 4/30 - Dark Side Trakehners
30.11.12 - 130cm - 3/30 - Underground
30.11.12 - 130cm - 5/30 - Underground
09.12.12 - 130cm - 4/60 - Koston Suomenhevoset
22.12.12 - 130cm - 4/30 - Kaylee Stables
25.12.12 - 130cm - 7/60 - Koston Suomenhevoset
30.12.12 - 130cm - 4/30 - BOBRI
26.02.13 - 130cm - 1/40 - Mulberry Ponies
26.02.13 - 130cm - 6/40 - Mulberry Ponies
05.03.13 - 130cm - 6/40 - Mulberry Ponies
06.03.13 - 130cm - 5/40 - Linya Stud
23.03.13 - 130cm - 4/40 - Mulberry Ponies
24.03.13 - 130cm - 1/40 - Mulberry Ponies
25.03.13 - 130cm - 3/40 - Mulberry Ponies
27.03.13 - 130cm - 2/40 - Mulberry Ponies
27.03.13 - 130cm - 6/40 - Mulberry Ponies
28.03.13 - 130cm - 2/40 - Mulberry Ponies
28.03.13 - 130cm - 1/40 - Jindabyne
29.03.13 - 130cm - 5/40 - Mulberry Ponies
31.03.13 - 130cm - 1/40 - Mulberry Ponies
05.04.13 - 130cm - 2/30 - Kadotetut suomenhevoset
06.04.13 - 130cm - 4/30 - Kadotetut suomenhevoset
08.04.13 - 130cm - 5/30 - Kadotetut suomenhevoset
09.04.13 - 130cm - 4/30 - Kadotetut suomenhevoset
09.04.13 - 130cm - 5/30 - Kadotetut suomenhevoset
10.04.13 - 130cm - 6/50 - Koston Suomenhevoset
14.04.13 - 130cm - 1/30 - Kadotetut suomenhevoset
17.04.13 - 130cm - 1/30 - Kadotetut suomenhevoset
18.04.13 - 130cm - 4/60 - Juksula
19.04.13 - 130cm - 1/30 - Kadotetut suomenhevoset
20.04.13 - 130cm - 2/60 - Juksula
20.04.13 - 130cm - 5/30 - Kadotetut suomenhevoset
24.01.14 - 130cm - 3/24 - Domenica Estate
17.02.14 - 130cm - 3/30 - Kadotetut suomenhevoset
26.02.14 - 130cm - 2/30 - Aeon
27.02.14 - 130cm - 4/30 - Aeon

Valmennukset

30.01.11 kouluvalmennus helppo C | valm. Sumppi
Roope teki tarmokkaasti alkulämmittelyissä. Ori kulki hienosti kala kaarella koottuna, vaikkei ratsastaja sitä vartavasten koonnutkaan. Oriin ravi oli ylvästä ja mukavaa katsottavaa, sillä ratsukko toimi erinomaisesti yhdessä. Koska meillä oli puhetta oriisi ongelmasta laukannostoissa, päätin panostaa niiden harjoitukseen eniten. Kävimme kuitenkin vähän myös samaa asiaa läpi, kuin muut ratsukot. Kävimme yleisimmät taivutukset läpi, ja teimme muutaman pysähdysharjoituksen. Roope suoriutui antamistani tehtävistä kuin unelma, joten koko loppuajan treenasimme laukkaa. Pyysin ensin ratsastajaa nostamaan oikean laukan, ja pohkeet annettuaan ori nosti hieman epäröiden oikean laukan. Pyysin puolessa välin kierrosta hidastamaan raviin, ravaamaan kierroksen ajan harjoitusravia ja taas pitkällä sivulla laukannosto. Teitte työtä käskettyä, ja ensimmäisellä kerralla Roope epäröi ja nosti laukan turhan myöhään. Kuitenkin muutaman kerran harjoittelun jälkeen oikea laukka nousi jo suht hyvin. Sitten keskityimme vasemman laukannostoon. Roope ei oikein tahtonut ymmärtää, mitä siltä pyydettiin, mutta se silti yritti. Jotenkuten saimme Roopen ajantasalle laukannostoista, mutta edessä on vielä paljon hiottavaa. Toimitte hyvin yhdessä, ja ratsastajan antamat avut ovat lähes näkymättömät. Keskitytte vain laukannostojen harjoittamiseen, niin jonain päivänä Roopea parempaa kouluhevosta saa hakemalla hakea!kuva © Carlingford Park
Virtuaalihevonen