A.D. Rose's Rockin' Robin

Kutsumanimi Rob Syntynyt 02.07.2012 Suomi (19v)
Rotu norjanvuonohevonen Rekisterinumero VH13-053-0010
Sukupuoli ori Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 144cm Kasvattaja Jannica VRL-04799
Väri ruunihallakko Koulutus helppo C, re 40cm
Voittosumma 500ve


Luonne

-

Jälkeläiset

-

Rob on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

Little Joe AD
rnhkk 145cm
KTK-III
Edvard
hkk 147cm
Christally
rnhkk 147cm
Edge
hkk 147cm
A.D. Janni
hkk 143cm
VPA-2
Admiral
hkk 145cm
Ponytime Lilla Olivia
hkk 144cm
YLA3, VPA-1, Ch
Norge Står Roser
hkk 143cm
Stjerne
hkk 150cm
Kjekk Stjerne
hkk 147cm
St's Enhjorning
hkk 150cm
Norge Står Dame
hkk 147cm
Norges Konge
hkk 147cm
Norge Står Jente
hkk 147cm


ei. Stjerne on ominaisuuksiltaan oiva ratsu- ja työhevonen. Se on kilpaillut lajissa kuin lajissa ja kerännyt kokemuksia myös valjakkoajopuolella. Rose on oriin ensimmäinen jälkeläinen, sen lisäksi Stjernellä on kaksi orijälkeläistä. Luonteeltaan Stjerne on täysi kymppi ja kapasiteettiakin löytyy vaikka mihin! Se on vuonohevosen ihannekuva, monipuolinen ja hyvärakenteinen. Stjerne esiintyi myös aikanaan näytösluonteisissa tapahtumissa vetäen milloin mitäkin kärryjä ja esineitä, onpa se päässyt esiintymään ihan valkokankaallekin saakka! Väriltään Stjerne oli perushallakko, mutta sen päätä koristi leveä tähti, lisäksi orilla oli erityisen silmiinpistävät herasilmät, jotka ovat vuoniksilla verraten harvinainen näky. Säkäkorkeutta orilla oli 150cm ja muutenkin se oli rakenteeltaan tanakka, joten ori sopi erityisen hyvin vetoharrastuksiin. Ori menehtyi 20-vuotiaana tuntemattomaan sairauteen, jonka arveltiin tulleen vain iän myötä, koska kaikki sen jälkeläiset ovat olleet täysin terveitä ja normaaleja kehitykseltään.
ee. Norge Står Dame oli Rosen tapaan sirorakenteisempaa vuonohevostyyppiä. Väriltään se oli melko tumma hallakko ja silläkin oli otsallaan suuri tähti. Perusluonteeltaan tamma oli kuuleman mukaan nöyrä ja kiltti, sillä oli hyvä stressinsietokyky. Tamma valitettavasti menehtyi sangen nuorena kasvaimeen eikä siltä jäänyt Rosen lisäksi muita varsoja. Tamma oli myös rakenteeltaan hyvä ja ratsuna toimiessaan hieno katsella. Tammaa myös käytettiin muutamia vuosia ratsastuskoulussa, missä se sai opettaa nuoria ja kokemattomia, Dame olikin huhujen mukaan koulun suosituin ratsu vielä "eläkkeelläkin" ollessaan. Luonteeltaan tamma oli sympaattinen, kilpakenttiäkin se ehti jonkun verran kiertämään, muttei varsinaisesti mitään kisauraa koskaan tehnyt, osallistui vain seurakisoihin.

iii. Christally oli komea kantakirjaori. Väriltään Christally oli ruunihallakko ja säkäkorkeutta sillä oli 147 senttimetriä. Ori oli oikea moniosaaja, sillä sen kanssa kilpailtiin niin koulu- kuin esteratsastuksessa ja valjakkoajossakin. Christally oli todella pidetty ihmisystävällisen luonteensa ansiosta. Ratsastettaessa ori saattoi välillä hieman testata ratsastajaansa. Christally sai monia hienoja jälkeläisiä, jotka ovat menestyneet niin kilpailuissa kuin näyttelyissäkin.
iie. Edge oli rauhallinen hallakko vuonohevostamma. Sitä käytettiin pääasiallisesti ajoon: se esiintyi erilaisissa tapahtumissa. Edgellä ei ollut paras mahdollinen rakenne, mutta se korvasi puuttuvan ulkomuodon lempeällä luonteella. Tamman omistaja ajeluttikin useasti naapuruston lapsia ympäriinsä, minkä jälkeen he saivat hoitaa Edgeä. Säkäkorkeutta 26-vuotiaalla menehtyneellä tammalla oli 147 senttimetriä.
iei. Admiral kilpaili jonkin verran kouluratsastuksessa, mutta toimi myös kärryhevosena. Se sai muutamia hyviä jälkeläisiä, vaikka ei itse ollut erityisen miellyttävä käsiteltävä. Ratsastettaessa ja ajettaessa siltä kuitenkin löytyi tarvittavaa nöyryyttä. Admiral kantakirjattiin hyvin pistein ja se eli jonkin aikaa Ruotsissa kisakäytössä ennen kuin palasi kasvattajalleen siitosoriksi. Säkäkorkeutta tällä hallakolla orilla oli 145 senttimetriä.

eii. Kjekk Stjerne oli hyvärakenteinen, vankka vuonohevosori. Se on periyttänyt rotevuuttaan erityisesti orijälkeläisilleen. Elämänsä alkutaipaleen Kjekk Stjerne teki työhevosena pienessä norjalaiskylässä. Eräs lomamatkalla ollut hevoskasvattaja ihastui siihen ikihyviksi ja kun ori tuli myyntiin omistajansa jouduttua vanhainkotiin, Kjekk Stjerne siirtyi jalostusoriksi. Ennen aktiivista siitosuraansa ori kilpaili hieman kouluratsastuksessa ja saavutti kohtuullisia tuloksia. Säkäkorkeutta tällä perinteisen hallakolla vuonohevosorilla oli 147 senttimetriä.
eie. St's Enhjorning oli vuonohevoseksi suurikokoinen tamma. Sen leveässä selässä oli mitä mukavinta ratsastella kesäisinä päivinä. Tammalla oli säkäkorkeutta jopa 150 senttimetriä. Enhjorning oli lauhkea tamma, joka eli pohjoisnorjalaisen perheen lemmikkinä. Väriltään tamma oli hallakko. Se sai kaikkiaan viisi jälkeläistä, joista yksi valitettavasti menehtyi varsaiässä.
eei. Norges Konge oli hieman ristiriitainen hevonen. Se oli käsiteltäessä ehkä hieman hidaskin, mutta mikäli sen satulaan onnistui kiipeämään, se teki kaikkensa, että sai ratsastajan tömähtämään tantereeseen. Konge astui vain yhden kauden ennen kuin se ruunattiin ja myytiin. Ruuna opetettiin ajolle, mikä sujuikin paljon paremmin kuin ratsastus. Toisinaan Kongella oli kuitenkin tapana purra kuolaimeen kiinni. Vaaratilanteita se ei onneksi onnistunut aiheuttamaan. Konge oli 147-senttinen hallakko.
eee. Norge Står Jente oli yksi näitä niin sanottuja "pystyyn kuolleita" hevosia. Tamma oli äärimmäisen kiltti kaikissa tilanteissa, mikä tekikin siitä ihanteellisen perhehevosen ja etenkin lasten ratsun. Jenten kanssa kilpailtiin jonkin verran kouluratsastuksessa, minkä lisäksi kokeiltiin myös esteitä ja valjakkoajoa. Tamma kantakirjattiin II-palkinnolla ja se sai neljä jälkeläistä, jotka kaikki olivat emänsä tavoin hyväluonteisia. Jentellä oli säkäkorkeutta 147 senttiä ja väriltään se oli hallakko.
© Jannica & CC.

Kisatulokset

VSN palkinnot (10p)
12.11.16 - RCH, 38p - tuom. dookie | Adina

Villit sijoitukset 0kpl
06.08.16 - match show - 2/5 - kutsu

Valmennukset

-kuva © Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä
Virtuaalihevonen