Puna-Pätkä

KTK-I, VSN Ch

KutsumanimiPunis RekisterinumeroVH16-018-1369
Rotusuomenhevonen Säkäkorkeus156cm
Sukupuoliori Väripunarautias
Syntymäaika11.06.2016 Suomi 3v KoulutustasoheC (koulupainotus)
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaJannica (VRL-04799)

Luonne

Punis on perinyt, kuinka ollakaan, molempien vanhempiensa epäsosiaalisuuden ja lyhyet hermot. Emän tapaan se on äärimmäisen huono kaikissa sosiaalisissa tilanteissa, jonka vuoksi ori tarhataan mieluiten porukassa, että se oppisi edes hitusen jotakin käytöstapoja. Hoitaessa Punis on orimainen pikkukaveri, jonka saa sitoa kiinni ja kannattaakin, ellei halua kankkuaan koristamaan epämääräisen näköistä hampaanjälkeä. Taluttaessa Punis on suhteellisen kiltti, samoin vuoluissa, kunhan sen muistaa lahjoa tarpeeksi hyvin..

Sukutaulu

i. Milkan Kieho
prt 147
KTK-II, SV-I
ii. Koistilan Kaihomieli
prt 146
KTK-I, VIR MVA Ch, YLA2, ERJ-II, KRJ-I
iii. Karkuri rt 144
VIR MVA Ch, KTK-III, KRL-III
iie. Kirsen Hento prn 156
Ch, KTK-II, YLA2
ie. Kaarina HUI
trt 148
KTK-III
iei. Vili Vilperi vprt 144
Vir MVA Ch, KTK-III
iee. Lakean Kastelma m 150
KTK-II
e. Pikku-Pätkä
m 165
ei. Hukkapätkä
m 163
KRJ-III
eii. Hukkareissu m 169
eie. Hilla-Maaria mkm 157
ee. Pikkuinen Kesäleski
rt 166
eei. Pikku Loisto rt 162
KTK-II
eee. Kesäheila rt 169
KRJ-II

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

Kouluvarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

20.09.17 - KTK-I - 81p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt (60p)

03.09.16 - RCH, 39.5p - tuom. dookie | Március
26.07.17 - RCH, 36p - tuom. taffel | Adina
15.09.17 - SW3, 41p - tuom. dookie | Koistilan sh

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Kisatulokset

KRJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Valmennukset

00.00.0000, kouluvalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

05.05.17 siirtymisiä ja ristikkohyppelyä, kirj. tirppa (205s)
Eilinen valmennus oli venynyt varsin myöhään iltaan, ja Jannica oli tarjonnut minulle mahdollisuuden yöpyä Adinan kattavissa vierastiloissa. Ajomatka hotellille oli varsin pitkä, tiet jäiset ja illalla alkanut lumimyräkkä huononsi näkyvyyttä huomattavasti. Olin illalla kiitellyt Jannicaa, olin ollut kaiken lisäksi rätti väsynyt. Olin varsin vakuuttunut, että pohjoisen kylmä ilma väsytti minua entisestään. Herätessäni pohdin, että olikohan tämän yrityksen puitteissa minkäänlaisia puutteita? Tuskin oli! Aamupäivästä valmentaisin nuorta suomenhevosoria Puna-Pätkää, jolla oli huono tapa kiirehtiä esteelle.

Maneesissa seisoi nuorehko rautias ori, joka kuopi suurieleisesti maneesin pohjaa ratsastajan laskiessa jalustimia. Jahas, tällaisia nuoria raikulipoikia minulla oli tallillinen, ajattelin iloisena. Olin aina tullut paremmin toimeen orien kanssa. Rakentaessani varsin yksinkertaista harjoitusestettä maneesiin verrytteli ratsukko itsenäisesti. Nuorehko ori kapinoi jokseenkin kättä vastaan, puolipidätteitä se vältteli nakkelemallaan niskojaan. Pyysin ratsukon aloittamaan harjoituksen ensimmäisen osan, jossa ratsastettiin pääty-ympyrällä ravi-käynti-ravi siirtymisiä. Kun rautias oli hieman rentoutunut, ja kuunteli myös puolipidätteitä hyvin, siirryttiin valmennuksen seuraavaan osaan. Seuraava osa oli matala ristikko, jonka edellä ja jälkeen oli ponnistuspuomi. Harjoituksen tarkoitus on, että hevosen fokus keskittyy myös muuhun kuin vauhtiin. Harjoitus tehtiin ravissa, Puna-Pätkän mieleen olivat kaiketi esteet, sillä sen ensimmäinen lähestyminen oli varsin vinkeä. " Pehmeä käsi " muistuttelin, ja rautias tuli seuraavan kerran huomattavasti paremmin. Harjoitus toistettiin vielä muutaman kerran laukassa, ja lopetettiin heti kun raikulipoika oli hyvä ja rento.