DNT's Puck
KTK-II

Kutsumanimi Puck Syntynyt 25.08.2011 Suomi (30v)
Rotu shetlanninponi Rekisterinumero VH12-017-0136
Sukupuoli ori Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 98cm Kasvattaja Esmukka VRL-10245
Väri rautiaankirjava Koulutus helppo C, re 40cm
enn.
Startit 0: 0-0-0 Voittosumma 0ve


Luonne

Puck on pieni ja kirjava poniori, jonka kanssa puuhailua ei missään tilanteessa tarvitse pelätä. Se on perusluonteeltaan oikein ystävällinen ja yhteistyökykyinen, mutta ratsuna ei vauhdikkuutensa puolesta ole kuitenkaan aivan kaikista pienimpien lasten ratsu, vaikka ystävällinen onkin. Hoitotilanteissa Puck osaa pääosin olla oikein edukseen, ja se seisookin kiinni ollessaan kiltisti paikallaan. Jos sitä yrittää hoitaa vapaana, saattaa se harrastaa jonkin verran edestakaisin ramppaamista ja ylimääräistä kääntyilyä. Hoidettaessa se on kuitenkin oikein tasainen ja kiltti, eikä siis ole lainkaan hullumpi valinta myöskään pienten lasten harjailuponiksi. Satuloitaessa Puck saattaa kuitenkin hieman luimistaa korviaan ja nostaa kaviotaan, mikä toki saattaa pelästyttää kaikista arimpia lapsia. Mitään tuhmaa se ei kuitenkaan tee, vaan lähinnä osoittaa närkästystään satulavyön kiristämistä kohtaan. Talutuksessa ori kulkee kiltisti ja rauhallisesti, eikä se siis lähde vetämään edes kaikista mehukkaimmalle ruohomättäälle. Se on turvallinen käsiteltävä kaikenikäisille hevosten ystäville.

Selästä käsin tämä kirjava poni on kuitenkin melkoisen vauhdikas tapaus, ja aina innokas työskentelemään. Koska se on jo valmiiksi melko menevä ja energinen, vaatii se ratsastajaltaan jo hieman enemmän kokemusta. Mitään tuhmaa se ei kuitenkaan tee, vaan lähinnä aina välillä kaipaa hieman pidätteitä, ettei työskentely mene pelkäksi kentän ymoäri rallitteluksi. Esteitä poniori hyppää pieneen kokoonsa nähden erittäin suurella innolla. Vaikka sen kapasiteetti ei varsinaisesti päätä huimaa hyppää se aina suurella innolla ja täydellä sydämellä. Sitä ei kahta kertaa tarvitse esteen yli pyytää, sillä se ei juuri koskaan kiellä tai juokse esteen ohitse. Jos vauhti ei pelota on se toisaalta myös hyvä poni opetella esteratsastuksen saloja, sillä siihen voi luottaa täysillä ja antaa ponin hoitaa kaiken muun paitsi kääntämisen. Kilpailupaikoilla se on hieman normaalia energisempi, ja saattaakin ilmoitella olemassaolostaan muille hevosille hirnumalla ja hörisemällä. Pientä esiintymistäkin on havaittavissa, varsinkin tammoille, mutta Puck pysyy silti hyvin hanskassa eikä lähde sen enempää törttöilemään. Trailerissa se osaa matkustaa fiksusti ja kärsivällisesti, eikä lastaus tai itse kuljetuskaan tuota siis minkäänlaista ongelmaa tälle shetlanninponille. © Penelopeia

Jälkeläiset

-

Puck on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

Lily's Little Monster
trt 103
SHLA-III
DNT's Cecilia
rt 98cm


Isä -

Emä DNT's Cecilia on Esmukan kasvattitamma, jolla ei ole valitettavasti kisatuloksia tai muita jälkeläisiä. Cecci on utelias mutta myös hieman pippurinen poni, joka on mukava esteponi.

Kisatulokset

KTK-II - 12/17 - 76p

VSN näyttelyt 30p
31.07.16 - RCH, 38p - tuom. taffel | Nidavellir
13.08.17 - RCH, 38p - tuom. taffel | Miche'Le Warmbloods
30.09.17 - RCH, 38p - tuom. taffel | Adina

Villit näyttelyt
21.09.12 - PUN1 - kutsu
01.05.17 - PUN1 - Susikallio

Villit sijoitukset 4kpl
07.07.17 - he C - 1/16 - kutsu
16.10.17 - he C - 1/11 - kutsu

23.07.17 - ristikko - 2/4 - kutsu

09.03.16 - noviisi valjakkoajo - 1/4 - kutsu

Valmennukset

-

kuva © Stutteri Stjernen
Virtuaalihevonen