Tuulenpesän Päivänsäde

KTK-III

KutsumanimiPäivi RekisterinumeroVH17-018-2179
Rotusuomenhevonen Säkäkorkeus151cm
Sukupuolitamma Värirautias
Syntymäaika13.11.2017 Suomi 16v Koulutustasohelppo A
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaTuulenpesän Kartano

Luonne

Tuulenpesän Päivänsäde sai lempinimekseen Päivin, ihan vain koska se nyt vain sattui ensimmäisenä tulemaan suusta kun tamma sai virallisen nimensä. Päivi on vakavasti otettava kouluratsu, joka haluaa tehdä töitä eikä löllötellä. Tamman kanssa on helppoa tulla juttuun niin selästä käsin kuin muutenkin. Tamma tuntuu osittain lukevan ajatuksia, ainakin opittuaan oikeat askeleet. Silloin se tarjoaa kaiken mitä osaa liukuhihnalta. Jos jokin ei suju ottaa Päivi helposti nokkiinsa. Se ei tykkää epäonnistumisesta.. Silloin saattaa pahimmassa tapauksessa mennä koko treeni uusiksi ja on aloitettava jostain minkä Päivi ihan takuuvarmasti osaa. Kiukkua pukkaa, jos homma ei suju heti.

Päiviä ei ole koskaan tarvinnut torua sen tekemisistä tallissa. Tamma seisoo kiltisti käytävällä vaikka ilman naruja, se tykkää touhuta ihmisten kanssa ja rakastaa rapsutteluhetkiä. Hevoshevonen se ei todellakaan ole, tamma puree ja potkii kavereita, jos ne lähestyvät ilman Päivin antamaa lupaa. Tallissakin sen mielestä on kurjaa, jos kaveri yrittää lepertää jotain viereisestä karsinasta. Päivi tykkää asua päätykarsinassa, mahdollisimman vähien naapureiden kanssa. Tarhassa se vetäytyy omiin oloihinsa ja näyttää hampaita niille rohkeille, jotka uskaltavat sitä lähestyä. Heinäkasalle se menee kuningattaren elkein ja häätää muut pois.

Uusia ihmisiä kohtaan Päivi on hieman epäileväinen. Se miettii pitkään ennen kuin alkaa lämmetä. Aloittelijan kanssa se miettii erityisen pitkään, että mitäs hitsiä tässä nyt tapahtuu. Tamma onneksi on useimmiten älynnyt ettei komentojen puute tarkoita automaattista ratsastajan sinkoamista alas satulasta vaan, että silloin täytyy olla varovainen. Tätiratsuna Päivi on parhaimmillaan. Se kiertää kehää kiltisti, tekee liukuhihnalta niin väistöt kuin taivutuksetkin. Uutta opetellessaan tamma kaipaa osaavan ratsastajan, joka tekee selväksi mitä nyt tehdään eikä anna Päivin alkaa toteuttaa omia taiteellisia näkemyksiään saati alkaa kiukuta. Kiukkua pukkaa myös kisatilanteessa, jos tuomarin päädyssä vilahtaakin sateenvarjo tai pikkukoira. Pikkukoirat ovat Päivin vihollisia, tamman mielestä selkeästi vaarallisia sapelihammastiikerin pentuja kait. Olisi se voinut jonkun muun vihollisen valita, sillä ratsastuskisoissa näitä pieniä paholaisia riehuu kaikkialla. Yritämme pitää Päivin kuitenkin poissa pikkukoirien luota ettei synny hevosten ja koirien välistä sotatilannetta. © rukkanen

Sukutaulu

i. Hopean Maahinen
rt 150
SV-I, KV-II
ii. Pölhö-Peikko
m 151
iii. Pikku-Pöljä m 148
iie. Peikko-Pinja rt 152
ie. Ihme Illuusioni
rt 147
iei. Iloton rn 150
iee. Illuusia vrt 145
e. Ruudin Tervapääsky
trt 153
KTK-III, EV-II, KV-II, SV-III
ei. Tervatöyhtö
rt 155
eii. Tervaa&Höyheniä prt 155
eie. Höyhensaarilla rt 155
ee. Juoruhaaska
rt 150
eei. Supersankari rt 150
eee. Juorukello rt 150

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

20.04.18 - KTK-III - 68p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

16.02.18 - irtoSERT - tuom. Lissu T, Pirunkorpi

Kisatulokset

KRJ sijoitukset

Päivi on kisannut porrastetut loppuun, kisapisteet 40p.

VSR Cup sijoitukset 1kpl

30.04.19 - he B - 8/82 - kutsu

Valmennukset

00.00.0000, kouluvalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.