Eindhoeve Oswall

KutsumanimiOsku RekisterinumeroVH17-
Rotuwelsh B Säkäkorkeus136cm
Sukupuoliori Värirautias
Syntymäaika18.03.2017 NL 0v Koulutustaso- (0v€)
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaEindhoeve (EIND6099)

Luonne

Osku on mukavaluonteinen, mutta kovan kilpailuvietin omaava ori. Se on perusluonteeltaan energinen ja kiltti hoitaessa.

Sukutaulu

i. Dunaway Arthur
WB rt 135
ii. Sinead
WB km 135
iii. Malibu Man WB rt 135
iie. Gwers Lilith WB prt 136
ie. Dunaway Dasha
WB rt 135
iei. Gold Rush WB trt 136
iee. Dunaway Miracle WB rt 132
e. Aeronwen vd. Ceyrwys
WB rt 136
ei. Cadwydd
WB rt 136
eii. Herwydd WB trt 135
eie. Kilda Awrys WB rt 136
ee. Arabella
WB rt 135
eei. Caddwyd WB rt 136
eee. Arabella WB vprt 135
ii. Sinead on komea kimo welsh b-ori. Se toimi pääosin siitosponina, ja olikin melko suositussa asemassa Saksan welsh-kasvatuksessa suorituskykynsä ja rakenteensa ansiosta. Se kisasi myös pikkuponien esteluokissa hyvällä menestyksellä, se oli hyvä esteponi vaikkei mikään maailman helpoin ratsastettava ollutkaan. 13-vuotiaana ori valitettavasti loukkaantui ja siirtyi pelkkään siitoskäyttöön loppuiäkseen. Se jätti jälkeensä 47 jälkeläistä.
ie. Dunaway Dasha eli Sheila on melko tuntematon tamma, koska se ei poistunut kotitalliltaan usein. Kapasiteettia sillä olisi riittänyt sekä kouluun että esteille, mutta ratsastajia eivät kisat kiinnostaneet. Luonteeltaan lempeä ja leppoisa tamma toimi maastoratsuna ja kentällä sillä ei paljoa ratsastettu. Tammalla on vain yksi jälkeläinen.
ei. Cadwydd oli raudikko näyttelyponi, joka kisasi koulua ja valjakkoajossa satunnaisesti. Orin siitosura ei ollut mitenkään merkittävä, koska Cadwydd jouduttiin lopettamaan vain 12-vuotiaana auto-onnettomuuden seurauksena.
ee. Arabella syntyi Suomessa pienessä ja suhteellisen tuntemattomassa welshsiittolassa ja se myytiin Ruotsiin siitoskäyttöön heti vieroitusikäisenä. Tamma kiersi näyttelyjä ahkeraan ja kisasi pikkukisoja koulussa ja esteillä. Näyttelyurallaan tamma menestyi oikein hyvin ja siltä jäi neljä varsaa, jotka ovat kisanneet pikkuluokkia esteillä ja koulussa.

iii. Malibu Man oli rautias sukkajalka. Ori kisasi esteitä ja koulua, päälajin kuitenkin ollessa esteet. Malibu ei yltänyt aivan ponien eliittiin ratsupuolella, mutta näyttelyissä se menestyikin hyvin. Ori oli hankala luonteeltaan, ja lopulta se ruunattiinkin ja se siirtyi kisakäyttöön. Ori periytti jälkeläisilleen hyvää rakennetta ja hyppykykyä, mutta myös hieman hankalaa luonnetta. Jälkeläiset tosin ovat paljon tasaisempia verrattuna Malibuun.
iie. Gwers Lilith, kuvankaunis welsh b-tamma oli merkittävä tamma kasvattajalleen. Lilli oli tuomareiden suosikki ja saavuttikin paljon näyttelyissä. Menestys alkoi jo maitovarsana ensimmäisissä näyttelyissä ja jatkui koko näyttelyuran. Tamma oli myös lahjakas estekentillä ja kisasi nuorena ahkerasti minkä varsoiltaan kerkesi. Vanhempana se siirtyi pelkästään siitokäyttöön ja sai yhteensä 7 varsaa.
iei. Gold Rush eli Gregory oli valjakkoponi. Sillä kisattiin menestyksekkäästi aina MM-tasolle saakka. Poni oli koulutettu myös ratsuksi, joissa se kilpaili ponien kansallisia luokkia hyvällä menestyksellä. Hypätäkin se osasi, vaikka estestartit jäivätkin muutamaan. Gregory oli hyväkäytöksinen herrasmies. Ori sai 32 jälkeläistä joille se periytti luonnettaan.
iee. Dunaway Miracle eli Janella oli suloinen kimo ponitamma. Tamma toimi perheen lasten ratsuna koko ikänsä. Se eli pienellä maalaistallilla ja vietti leppoisia päiviä laitumella ja maastoillen. Sillä teetettiin muutama varsa, joista kaksi tammaa jäi kotiin. Jane oli kiltti, se kuljetti perheen pienimmätkin turvallisesti selässään. Se oli pomminvarma, kuulemma ei koskaan pelästynyt mitään.

eii. Herwydd syntyi suuressa brittisiittolassa ja se myytiin kymmenvuotiaana Ruotsiin samaan siittolaan, jossa emänemä Arabellakin vaikutti myöhemmin. Hyväsukuinen siitostamma oli kysytty jalostuksessa ja siltä jäi yhdeksän varsaa, jotka kilpailivat emänsä kavionjäljissä kouluratsuina suhteellisen hyvällä menestyksellä. Tamma itse kilpaili myös PM-kilpailuissa ja kuului usean vuoden ajan maansa edustusjoukkueeseen kouluratsastuksessa.
eie. Kilda Awrys oli aivan tavallisen pulliaisen poni, joka teki uransa ratsastuskouluponina ja oli suosittu lauhkean luonteensa vuoksi etenkin aloittelijoiden keskuudessa. Monipuolinen poni veti myös kärryjä ja kilpaili tallikisoissa. Siltä jäi tuntitoiminnan ohessa neljä varsaa, joista ainakin kolme on kyseisessä ratsastuskoulussa töissä ja luonteeltaan yhtä luotettavia kuin emänsäkin oli.
eei. Caddwyd oli rautias tähtipää, joka omasi temperamenttisen ja orimaisen luonteen. Se oli myös erittäin stressiherkkä ja energinen ratsu. Hoitotoimissakin ori tiedettiin haastavaksi ja se oli rauhoitettava sekä kengitystä että raspausta varten. Caddwyd ruunattiin kahden jälkeläisen jälkeen ja se rauhoittui melko paljon toimien eläkeikään saakka kisakäytössä pienissä este- ja koulukisoissa.
eee. Arabella oli kiltti ja rauhallinen brittiponi, joka asui koko ikänsä kasvattajallaan maankuulussa siittolassa. Ponit elivät tuolloin alueella lähes villilaumana, josta ne koottiin ainoastaan varsamerkintää tai myyntiä varten. Tammaakaan ei liiemmalti käsitelty, eikä sillä näin ollen ole kisatuloksia, vaikka tamman sanottiinkin olevan kiltti ja tottelevainen ratsu. Tammalta jäi neljä varsaa, joista yksi kilpaili pieniä este- ja koululuokkia ja toimi opetusmestarina kasvattajan 4-vuotiaalle tyttärelle.

isän sukuselvitys © kasvattaja
emän sukuselvitys © Jannica

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

Estevarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

Ei vielä arvosteltu.

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Kisatulokset

ERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Valmennukset

00.00.0000, estevalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.