Bethesda Wilde Ollie
KTK-II, VVJ-II, YLA2, VWY-II, VSN Ch, VWY-C

Kutsumanimi Ollie, Olli Syntynyt 10.12.2012 Uusi-Seelanti (24v)
Rotu welsh B Rekisterinumero VH13-022-0129
Sukupuoli ori Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 134cm Kasvattaja
Ex-om
Betty Bethesda, Uusi-Seelanti
Moana part breds & Chigeon
Väri ruunikimo Koulutus he B, re 100cm, vaativa valjakko
Voittosumma 0ve


Luonne

Ollie on harvinaisesta, mutta menestyneestä suvusta polveutuva walesinponiori, joka on kunniaksi suvulleen. Oriilla on erittäin kauniit, lennokkaat ja rodunmukaiset liikkeet ja se kantaa itseään luonnostaan hyvässä tasapainossa. Esteradalla Ollien vahva takaosa pääsee oikeuksiinsa ja oriilla onkin menestystä estekilpailuista. Hyvien ratsunominaisuuksiensa lisäksi Ollie on näppärä kärryponi, jolle vaativatkaan tarkkuusradat eivät tuota vaikeuksia. Kuin kirsikkana kakun päällä, on Olliella karismaakin vaikka muille jaettavaksi. Tämä poni on oikea welshkasvatuksen helmi!

Luonteeltaan Ollie on varsin orimainen. Se pitää paljon meteliä itsestään, ja varsinkin kilpailupaikoilla käsittelijä saattaa toivoa korvatulppia. Orimaisuudestaan ja machomaisesta asenteestaan huolimatta Ollie on erittäin kiltti ja ystävällinen. Tahallaan se ei koskaan halua satuttaa ketään ja machoillessaankin Ollie pyrkii ottamaan lähellä olevan ihmisen huomioon. Hoitotilanteissa ori osaa kyllä käyttäytyä. Se ei aristele mitään, vaan hoitaja saa rauhassa harjata niin oriin pään kuin mahanalusenkin. Kavioiden puhdistus onnistuu hyvin, vaikka joskus Ollie saattaakin koetta nykiä jalkaansa ennen aikojaan takaisin maahan. Satuloidessa Ollie ei vastustele ja suitsiminenkin sujuu ongelmitta. Taluttaessa Ollie on orimainen, muttei vaikea. Yleensä kevyt nyppäys riimusta saa Ollien taas kuuntelemaan taluttajaansa orimaisen esityshalun vallatessa Ollien.

Ratsastaessa Ollie on energinen. Perinteiseen welsh-tyyliin ori on aika herkkä ja säpäkkä. Se reagoi nopeasti ratsastajansa apuihin, joten tasaisen ja siistin ratsastuksen edellytyksenä ovat hyvin valmistellut ja pienet avut. Ollie on innokas työmyyrä, joka mielellään esiintyy. Kouluratsastus sopiikin oriille kuin nenä päähän! Kauniit liikkeet, kuuliaisuus, energisyys ja esiintymishalu tekevät Olliesta erinomaiset kouluponin. Ei herralla kyllä sormi suuhun mene esteradallakaan. Oriin vahva takaosa pääsee oikeuksiinsa esteillä ja ori ponnistaakin kevyesti metrinkin korkuisten esteiden ylitse. Ollie innostuu hypätessä kovasti, mutta kun ratsastaja malttaa mielensä, pysyy ponikin aisoissa eikä rata mene kaahaamiseksi. Maastossa Ollie on valpas ja reipas. Se rakastaa reippaita maastolenkkejä eikä koskaan sano ei pienelle laukkakilpailullekaan.

Kärryjen edessä Ollie toimii moitteetta. Se on reipas, mutta kuuliainen ja pyrkii parhaansa mukaan toteuttamaan ohjastajansa ohjeet. Tarkkuusosuudet ovet Ollien vahvuus, sillä se on erittäin tarkka ja hyvä ajettava. Maastossa Ollieta on hieman pidäteltävä, mutta muuten maratooni sujuu yleensä hyvin. Valjakkoajon koulukoe ei tuota Ollielle vaikeuksia, vaan se pysyy hyvin kuljettajansa avuilla ja antaa parhaansa. © nintsu

Jälkeläiset

10.06.13 t. Moana's Wilde Margareth (e. Wonastow Saltney Meaghan) ERJ-I, VWY-I, KTK-I, VVJ-III
02.11.15 t. Eden AD (e. Eglwysilan) KTK-I, VV-III
04.02.16 t. Strawberry Jade (e. Roanhill Marney) KTK-I, VV-III
22.08.16 t. Eindhoeve Arianrhod (e. Aeronwen vd. Ceyrwys)
10.11.16 o. Vinhan Casimir (e. Caldwell Camille)
01.01.19 t. Liljelunds Överraskning (e. Poinsietta)

Sukutaulu ja -selvitys

Delwyn Baynham
WB rnkm 133
Copley Brynn
WB mkm 130
Wilcrick
WB km 132
Clynnog Van
wB km 132
Amharia
WB trt 135
Isla Biven Bontddu
wB trt 130
Awen Gibby
wB vkk 135
Barmouth Rhianwyn
WB prt 132
Llangaffo Wilde Cilmery
WB vprt 128
Prestatyn
wB rtkm 132
Glynnis
wA rt 112
Gwaeddan Kynwal
WB rnvkkkm 133
Bibb
wB trtkm 134
Tenby Byddir
wB rnvkkkm 131


Isä Delwyn Baynham oli ruunikonkimo, 133 senttiä korkea walesinponiori, joka edusti Uuden-Seelannin walesinponikasvatusta. Ori kantakirjattiin nuorena toisella palkinnolla kantakirjaan. Tuomarit kehuivat sen hyvää liikemekaniikkaa ja kaunista tyyppiä. Baynham astui jo kantakirjauksen jälkeisenä kesänä kymmenen tammaa ja varsojen osoittauduttua tyypikkäiksi ja hyväliikkeisiksi, kasvoi oriin kysyntä jalostusoriina. Oriin kasvattaja sai kuitenkin oriista loistavan tarjouksen ja niinpä ori myytiin nelivuotiaana Australiaan. Australiassa poni koulutettiin esteratsastuksen saloihin. Se kohosi muutamassa kaudessa Australian estepikkuponien huipulle 110 sentin luokkiin. Baynhamille povattiin jo Australian pikkuponien estemestaruuksien kultamitalia, mutta valitettavasti ori sairastui vakavaan kuumeeseen, johon se jouduttiin lopettamaan vain kahdeksan vuoden ikäisenä. Koska ori ei kilpailu-uransa aikana ollut jalostuskäytössä, jäi sen sukua jatkamaan vain kymmenen jälkeläistä.

Emä Barmouth Rhianwyn muistetaan monipuolisena mestarina. Tamma nimittäin sijoittui Uuden-Seelannin pikkuponien mestaruuskilpailuissa vuosien aikana niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin. Punaraudikko aloitti uransa esteratsastuksessa. Se eteni muutaman vuoden aikana kansalliselle pikkuponien huipulle ja nappasi viimeisenä kautenaan mestaruushopeaa. Sitten tamma myytiin ratsastajan kasvettua sille liian isoksi. Seuraavan lapsiratsastajansa kanssa Rhianwyn kilpaili niin rataesteitä kuin kenttääkin. Tamma menestyi hyvin molemmissa lajeissa ja ehti saavuttaa toisen ratsastajansa kanssa pronssimitalin molemmista lajeista. Kolmannen lapsiratsastajansa kanssa Rhianwyn kilpaili ensin hieman kaikkia lajeja, mutta sen loukattuaan jalkansa, tamma siirtyi kokonaan kouluponiksi. Viimeisenä yhteisenä kautenaan ratsukon onnistui voittaa itselleen pikkuponien koulumestaruuden pronssimitali. Tämän jälkeen tamma vaihtoi jälleen omistajaa, mutta toimi lähinnä harrasteponina. Raudikko varsoi yhden ainoan varsan elämänsä aikana, mikä oli hyvin sääli.

Copley Brynn syntyi aivan pikimustana, mutta vaaleni vuosien myötä vitivalkoiseksi satuponiksi. Oriilla oli pitkä harja ja erityisen kauniit silmät, jotka korostivat oriin satuponimaista ulkonäköä. Brynn menestyi erinomaisesti Uuden-Seelannin ja Australian welshnäyttelyissä ja se sijoittuikin moneen kertaan Best in show'ksi. Oriilla kilpailtiin myös show-kilpailuissa ja esteratsastuksessa. Esteillä ori omasi erittäin hyvän tekniikan, mutta lähinnä sopivan ratsastajan puutteesta johtuen, ori kilpaili vain pikkuluokissa. Brynn oli Seelannin welshkantakirjassa ensimmäisellä palkinnolla, mutta se vaikutti vain rajoitetusti jalostuksessa.
Amharia oli erittäin kaunis, tummanrautias tamma. Se muistutti olemukseltaan keijua siron ulkomuotonsa ja kevyiden liikkeidensä takia. Luonteeltaan tamma oli hyvin herkkä, mutta tammalla kävi tuuri ja sille löytyi taitava lapsiratsastaja. Amharia pääsikin näyttämään kyntensä esteradoilla edeten aina kansallisiin pikkuponiluokkiin asti. Ratsukko nappasi sijoituksen toisensa jälkeen ja aina silloin tällöin voitonkin. Valitettavasti ratsastaja kasvoi parissa vuodessa Amharialle liian isoksi. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolla kantakirjaan ja se siirrettiin siitosponiksi. Valitettavasti tamman varsoista aikuiseksi eli vain ori Delwyn Baynham ja yksi tamman tammavarsa.
Llangaffo Wilde Cilmery oli erittäin energinen luonteeltaan. Kun oriin energia onnistuttiin kääntämään työntekoon, paljastui villistä oripojasta erittäin lahjakas esteponi. Valitettavasti ori oli pienikokoinen eikä sen kapasiteetti sen takia riittänyt kovin pitkälle. Alle metrin luokissa Cilmery teki kuitenkin uransa aikana selvää jälkeä ja nappasi ruusukkeen toisensa perään. Vanhemmiten ori jonkin verran tasoittui ja sillä kilpailtiin hieman myös kouluratsastuksen helppoja luokkia ja valjakkoajossa noviisia. Vaaleanpunarautias, 128 senttiä korkea ori oli kantakirjassa toisella palkinnolla ja se toimi jonkin verran jalostusoriina.
Gwaeddan Kynwal oli ruunivoikonkimo, 133 senttiä korkea welshtamma. Tamma oli hieman liian arka ja ujo lastenponiksi, joten se päätyi aikuiselle naiselle harrasteponiksi. Hän oli tietenkin liian pitkä pienelle ponille, mutta tamma toimikin ajoponina. Valjakko kilpaili hieman aluetasolla valjakkoajoa, mutta lähinnä he nauttivat toistensa seurasta kotioloissa. Kynwal vietti mukavaa ponin elämää. Hyvän sukunsa ansiosta tamma astutettiin kahdesti ja se varsoi kaksi tammavarsaa. Kimo kuoli 29-vuotiaana sydämenpysähdykseen.
© nintsu

iii. Wilcrick edusti mielenkiintoista harvinaisempaa sukua, joka oli brittiläinen syntyjään, mutta muuttanut Uuteen-Seelantiin welshvahvistukseksi. Ori kilpaili kohtalaisella menestyksellä 80cm luokkia startaten myös muutamia kenttäluokkia vaihtelun vuoksi enemmän kuin sijoitusten. Koulupuolella ori ei varsinaisesti ollut mikään kouluareenoiden liitokavio, joka näkyi myös kenttäsijoittumisessa. Temperamenttisen luonteen omaava ori astui pääasiassa säyseämmän luonteen omaavia tammoja, jolloin jälkeläisistä saatiin helpompia käsitellä ja paremman käyttöponin luonteen omaavia. Vanhemmalla iällään ori toimi harrasteratsuna ja hieman siitoksessa. Wilcrick ruunattiin vanhana, jotta se sai elää laumaelämää perheen muiden ponien kanssa. Wilcrick lopetettiin reilun kahdenkymmenen vuoden iässä vanhuudenvaivojen käytyä liian raskaaksi teräsvaarille.
iie. Clynnog Van oli todella kaunis tamma, joka oli luonteeltaan lauhkea ja tavattoman yritteliäs ja utelias uusia asioita ja poneja kohtaan. Brittiläisponi menestyi myös näyttelyiden saralla kahmien useita palkintoja sekä kotimaassaan että sen ulkopuolella. Kilpailu-uransa tamma teki kansainvälisestikin vaativia koululuokkia kilpaillen ja ehti aktiivisen kisauran ohessa pyöräyttää muutaman varsankin. Niistä kuitenkin tuli emäänsä hermostuneempia kisaponeja, joten astutukset jäivät näihin pariin. Clynnog lopetettiin vanhuuden takia 22-vuotiaana
iei. Isla Biven Bontddu oli upea jalostusori, joka kantakirjattiin ykköspalkinnolle ja keräsi elämänsä aikana muotovalion arvonimen. Sillä on monipuolisesti sijoituksia esteiltä ja koulusta ja onpa ori kilpaillut valjakkoajossakin pikkuisen. Luonteesta ei ole valitettavasti jäänyt tietoa tähän päivään, eikä jälkeläismääristä.
iee. Awen Gibby oli tasaisen luonteen omaava welshtamma, joka vaati kuitenkin ajoittaisen tammamaisen luonteensa vuoksi kodin ulkopuolelle topakan käsittelijän. Tamma on kisannut urallaan lähinnä estepuolta, mutta myös muutamia kenttäsijoja siltä löytyy plakkarista. Tamman vanhemmat ovat kuuluisia ruotsalaisia kantaponeja, joten ei ole ihme, että Gibbykin on ollut aikanaan suosittu siitoksessa ja saanut viisi varsaa. Näistä osa on kilpaillut koulua ja osa kenttää, näyttelymenestyjääkin mukaan mahtuu. Gibby lopetettiin jalkaongelmien vuoksi parikymppisenä.
eii. Prestatyn on kiertolainen, joka on asunut useassa eri maassa ja kodissa. Isokokoinen ori ei ole sukunsa tai kisatulostensa puolesta juurikaan arvokas siitoksessa, joten se on ruunattu yhden jälkeläisen jälkeen. Luonteeltaan ori oli erittäin ystävällinen ja seurallinen tullen toimeen myös muiden orien kanssa. Se oli kuitenkin hieman läheisriippuvainen, mikä on vaikeuttanut orin kisaamista, eikä se oikein menestynyt missään lajissa. Prestatyn lopetettiin haimasyövän vuoksi 17-vuotiaana.
eie. Glynnis oli pääasiassa kasvattajansa maskotti ja pullaponi. Tammasta piti nuorena tulla kisaponi, kouluratojen tähti, kuten vanhempansakin, varsojakin sille oli suunnitelmissa, jotka emänsä tavoin olisivat pärjänneet hienosti näyttelyissä. Toisin kuitenkin kävi, sillä Glynniksen kisaura ei ollut muutamassa vuodessa lähtenyt käyntiin ollenkaan hyvin ja niinpä tamma myytiin siittolasta seuraponiksi jalkojenkin alkaessa reistailemaan. Luonteeltaan ystävällisenä tammana Glynnis sopi toki tehtävään hyvin, mutta eipä sen jälkeläisistä niin suurta kiinnostusta osoitettu, koska suku oli mitä oli ja kisatuloksetkin jääneet puuttumaan. Varsoja syntyi kaksi, jotka jäivät kotiin.
eei. Bibb oli vaativissa luokissa kisannut kouluponi, joka hurmasi myös näyttelykehissä. Kansainväliselle tasolle saakka ei suurikokoinen poni kuitenkaan yltänyt lyhyiden askeltensa vuoksi, mutta pärjäsi kuitenkin näyttelyissä kotimaansa ulkopuolellakin. Mainion luonteen omaava ori kilpaili pitkän aktiivisen uran, ollen samalla siitoskäytössä. Sen kapasiteetti ei kuitenkaan halutulla menestyksellä periytynyt jälkeläisille. Muutama yhdestätoista varsasta pärjäsi kuitenkin helpoissa koululuokissa hyvin. Bibb lopetettiin pahentuneiden selkäongelmien vuoksi 22-vuotiaana.
eee. Tenby Byddir oli luonteeltaan aivan ihana tamma, joka periytti vahvasti hyvän luonteen myös varsoilleen. Kisakentillä ei Byddiriä juurikaan näkynyt, joka onkin jälkeenpäin herättänyt ihmetystä, puuttuivatko tammalta kuitenkin kisaamista vaatineet hermot vai mikä oli pielessä? Byddir sai harrasteratsun uransa ohessa toimia opetusponina nuorille lapsille ja teki siinä ohessa viisi varsaa, joista valitettavasti yksi ei saanut ihan niin säyseää luonnetta kuin emänsä. Byddir lopetettiin kimosyövän levinneisyyden vuoksi vain 15-vuotiaana.
© Jannica

Kisatulokset

KTK-II 28.10.17

VWY laatuarvostelu
31.03.14 - VWY-III - 7 + 5,5 + 3 + 20 + 4 = 39,5p
20.05.18 - VWY-II - 7,5 + 5,5 + 4,5 + 24 + 5 = 46,5p

VVJ laatuarvostelu
31.07.17 - VVJ-II - 8 + 40 + 14 + 20 + 9 = 91p

YLA laatuarvostelu
30.12.17 - YLA2 - 84p

VSN näyttelyt 70p
06.01.16 - SW2, 42p - tuom. dookie | Moana part breds
10.03.16 - RCH, 35p - tuom. taffel | Adina
06.09.16 - RCH, 40p - tuom. dookie | Adina
22.05.17 - RCH, 40p - tuom. dookie | Daelwyn

KRJ sijoitukset 19kpl
29.12.2013, Fiktio, KRJ, he C, 6/40
30.12.2013, Tuuliharja, KRJ, KN Special, 1/40
31.12.2013, Tuuliharja, KRJ, KN Special, 4/40
01.01.2014, Tuuliharja, KRJ, KN Special, 3/40
02.01.2014, Susiraja, KRJ, he B, 4/30
02.01.2014, Tuuliharja, KRJ, he C, 5/40
02.01.2014, Tuuliharja, KRJ, KN Special, 4/40
05.01.2014, Herkkähetki, KRJ, he B, 3/30
09.01.2014, Fiktio, KRJ, he C, 6/40
10.01.2014, Fiktio, KRJ, he C, 1/40
13.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 5/50
15.01.2014, Takamaiden, KRJ, he B, 4/50
21.01.2014, Golden League, KRJ, he B, 2/30
24.01.2014, Golden League, KRJ, he B, 1/30
27.01.2014, Parodia, KRJ, he B, 4/50
03.02.2014, Parodia, KRJ, he B, 4/50
06.01.16 - he B - 2/30 - Coedwig Welsh
12.03.16 - he B - 1/40 - Vindemia
19.03.16 - he B - 2/40 - Vindemia

ERJ sijoitukset 33kpl
22.12.2013, Mewian Welsh, ERJ, 100cm, 2/50
23.12.2013, Susiraja, ERJ, 100cm, 3/30
25.12.2013, kk Steward, ERJ, 90cm, 4/30
29.12.2013, kk Steward, ERJ, 70cm, 3/30
29.12.2013, Ryövärin ratsutila, ERJ, 90cm, 1/40
30.12.2013, kk Steward, ERJ, 70cm, 2/30
31.12.2013, Dark Side Trakehners, ERJ cup, 90cm, 2/135
02.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 100cm, 4/30
03.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 100cm, 3/30
06.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 100cm, 1/30
07.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 100cm, 2/30
09.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 100cm, 1/30
10.01.2014, Fifth Bridge, ERJ, 100cm, 2/30
19.01.2014, Heijastus, ERJ, 100cm, 3/20
21.01.2014, Satulinna, ERJ, 100cm, 3/30
22.01.2014, Hummingbird, ERJ, 90cm, 2/40
24.01.2014, Hummingbird, ERJ, 90cm, 5/40
25.01.2014, Golden League, ERJ, 100cm, 1/30
25.01.2014, Parodia, ERJ, 100cm, 3/40
27.01.2014, Sonic WBs, ERJ, 100cm, 5/30
30.01.2014, Golden League, ERJ, 100cm, 3/30
13.03.16 - 100cm - 6/40 - Kuuralehto
13.03.16 - 100cm - 6/40 - Huvitutti
14.03.16 - 100cm - 4/40 - Huvitutti
15.03.16 - 100cm - 2/40 - Kuuralehto
18.03.16 - 100cm - 4/40 - Huvitutti
13.08.16 - 100cm - 4/40 - Ros Cirein
14.08.16 - 100cm - 1/40 - Ros Cirein
22.08.16 - 100cm - 1/40 - Ros Cirein
24.08.16 - 100cm - 1/40 - Ros Cirein
29.08.16 - 100cm - 1/40 - Ros Cirein
30.08.16 - 100cm - 5/40 - Ros Cirein
05.10.16 - 100cm - 3/30 - Petäjävaara

KERJ sijoitukset 11kpl
17.01.14 - aloittelija - 3/9 - Ginger
18.01.14 - aloittelija - 2/9 - Ginger
17.03.16 - tuttari - 3/23 - Aittohaara
31.07.17 - helppo - 5/73 - KERJ Cup
23.09.16 - harraste - 1/14 - Adina
16.10.16 - tuttari - 3/20 - Satumaja
04.11.16 - helppo - 2/30 - Hortensia
08.11.16 - helppo - 1/30 - Hortensia
11.11.16 - helppo - 5/40 - Mörkövaara
13.11.16 - helppo - 3/30 - Hortensia
16.11.16 - helppo - 2/30 - Hortensia

VVJ sijoitukset 47kpl
25.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 4/40
27.12.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 2/14
28.12.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 2/14
29.12.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 1/14
29.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 3/24
30.12.2013, Konkkaronkka, VVJ, vaativa, 1/24
30.12.2013, Fiktio, VVJ, vaativa pari, 2/14
04.01.2014, Brynhild, VVJ, vaativa pari, 3/18
04.01.2014, Salpicar, VVJ, vaativa pari, 3/13
20.01.2014, Brynhild, VVJ, vaativa, 5/40
11.01.16 - vaativa yhdistetty yksilöille - 5/30 - Tuiskula
06.02.16 - vaativa yhdistetty yksilöille - 1/40 - Mörkövaara
09.02.16 - vaativa yhdistetty yksilöille - 2/40 - Mörkövaara
13.02.16 - vaativa yhdistetty yksilöille - 3/30 - Moana part breds
14.02.16 - vaativa yhdistetty yksilöille - 3/40 - Moana part breds
14.03.16 - noviisi yksilövaljakko - 3/30 - Mörkövaara
14.03.16 - vaativa valjakkoajo - 6/30 - Huvitutti
15.03.16 - noviisi yksilövaljakko - 3/30 - Mörkövaara
19.03.16 - vaativa valjakkoajo - 5/30 - Huvitutti
20.03.16 - vaativa valjakkoajo - 1/30 - Huvitutti
04.04.16 - vaativa yksilö - 3/30 - Mörkövaara
05.04.16 - vaativa yksilö - 1/30 - Mörkövaara
08.04.16 - vaativa yksilö - 1/30 - Kultahuisku
16.04.16 - vaativa yksilö - 3/30 - Mörkövaara
20.04.16 - vaativa yksilö - 3/30 - Mörkövaara
29.04.16 - vaativa yksilö - 3/30 - Puzzle Rebellion
01.05.16 - vaativa yksilö - 6/40 - Metsovaara
01.05.16 - vaativa yksilö - 6/40 - Wyat Shetlands
02.10.16 - vaativa yhdistetty pari - 4/18 - Dei
01.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 5/40 - Ros Cirein
01.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 2/22 - Mörkövaara
03.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 2/22 - Mörkövaara
04.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 3/22 - Mörkövaara
04.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 4/22 - Mörkövaara
05.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 1/40 - Ros Cirein
06.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 2/40 - Ros Cirein
10.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 3/22 - Mörkövaara
11.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 1/36 - Mörkövaara
14.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 6/40 - Mörkövaara
15.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 5/40 - Mörkövaara
16.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 4/36 - Mörkövaara
17.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 6/40 - Mörkövaara
18.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 3/36 - Mörkövaara
19.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 6/40 - Mörkövaara
19.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 4/36 - Mörkövaara
20.11.16 - vaativa tarkkuuskoe yksilöille - 2/40 - Mörkövaara
20.11.16 - vaativa koulukoe yksilöille - 6/36 - Mörkövaara


Valmennukset & päiväkirja

24.01.2017 Pk merkintä, kirj. omistaja (180s)
Joulukinkut oli tuhottu ja hevosillekin joululoman aikana kertynyt muutama ylimääräinen kilo poneillekin. Alkaneen tammikuun kunniaksi päätin ratsastella Ollien kanssa koulua maneesissa, koska pakkasta oli miltei kaksikymmentä astetta. Käveltyämme rauhalliset alkukäynnit nostin ravin, Olliella tuntui olevan kiire ja se heitteli päätään levottomasti. Ravissa tehtyämme voltteja ja ympyröitä se kuitenkin rauhoittui työntekoon ja tehtyämme aikamme kolmikaarista ravissa ja saatuani taivutukset rehellisesti läpi annoin orin kävellä hetkisen puolipitkin ohjin. Välikäyntien jälkeen kokosin jälleen ohjat ja teimme siirtymisiä raviin sekä pysähdyksiä kirjainten kohdalle käynnistä ja ravista. Laukkatyöskentelyn jätin loppuratsastukseen ja teimme lähinnä laukassa pysähdyksiä keskelle uraa. Lopuksi otimme vielä pohkeenväistön alkeita käynnissä pitkällä sivulla, jonka jälkeen tuli harjoitusravissa voltti lyhyelle sivulle ja sen jälkeen kulmasta laukannosto. Laukassa otin vielä lopuksi Ollien ympyrälle ja teimme enemmän töitä laukan etenevyyden ja peräänannon suhteen sen verran kuin Ollien fysiikka antoi periksi. Mikään kovin koulutettuhan se ei ollut, joten sellainen helpompi muoto eteen-alas laukassa oli riittävä tässä kohdin. Lopuksi otin vielä muutamia ravilisäyksiä, koska raviaskel tuntui hieman tikittävältä ja vauhdin kasvaessa se muuttuikin heti paremmaksi ja rennoksi. Kuuliaisen ponin kanssa oli kiva tehdä vielä loppuverryttelyä ravissa ja käynnissä.

24.12.2016 Pk merkintä, kirj. omistaja (188s)
Joulu läheni kohinalla ja ennen kuin hermot menisivät lopullisesti lähdimme hoitajien ja yksäriporukan kanssa aattomaastolle. Paikalla oli mukavasti väkeä, Adinassa oli aina ollut perinteinen aattomaasto, jonka jälkeen tarjoiltiin glögiä ja torttuja ja se tepsi joka vuosi saamaan hoitajat tallille aattoaamuna. Ihastelimme varustaessamme uusia koristeita, joita oli aseteltu karsinoiden yläpuolelle havujen väliin. Utelias Ollie yritti saada osaansa havuista, mutta ne oli tarkoituksella aseteltu niin ylös, ettei ori niihin ylettänyt lähellekään. Pukeutumisen suhteen Adinan hoitajat olivat hassuja, suurella osalla oli tonttulakkeja ja olivatpa jotkut pukeneet hevosellekin Hööksin joulusuojat, ratsastusteddyloimet ja kulkuset ohjiin. Moiseen kotkotukseen emme Ollien kanssa lähteneet, toisaalta saatoin ehkä vaikuttaa tonttujoukon johtajalta tummanvihreässä talvitakissani.. Etenkin kun Ollielle oli pesussa osunut punainen satulahuopa kaiken kukkuraksi. Lähdimme matkaan kaikkien saatua ratsunsa valmiiksi. Tarhat ohitettuamme suunnistimme kohti takametsää, joukko oli hyvin heijastimin varustettu, vaikka emme pitkään viipyisikään. Metsätietä puolisen tuntia käveltyämme siirsimme osaston raviin ja jatkoimme hiekkatieltä autotien yli kävellen takaisin metsäreitille. Ei näkynyt liikennettä, mikä oli hyvä asia, koska kaikki yksityisistä eivät olleet kovin tottuneita liikenteen seassa kulkijoita. Kotiinpalatessa oli vuorossa heppojen hoitoa ja sitten odotettu pienimuotoinen joulujuhla, jossa jaettiin vuoden hoitaja - titteli sekä syötiin jouluateria glögin ja torttujen kera.

01.12.2013
Ollie muutti tänään Uudesta-Seelannista Moana part bredsista tänne Australiaan Chigeon poniesiin. Ollie oli ollut Moanassa hieman turhan panttina, eikä ori ole lainkaan kilpaillut. Sillä on kuitenkin jo jälkikasvua, joten meidän tarkoituksenamme on kilpailuttaa oritta este- ja kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Lisäksi Ollie tulee kokeilemaan siipiään laukkakilpailuiden parissa. © nintsu

13.12.2013
Tänään Ollie juoksi ensimmäisen starttinsa ponilaukkakilpailuissa. Laukkojen tunnelma on hieman kiihdyttävämpi kuin tavallisissa ratsastuskilpailuissa ja orikin aisti sen. Ilmapiiri sai Ollien aika hermostuneeksi ja sen takia se hieman väsähti jo verryttelyssä. Startissa ori ei oikein syttynyt alkuun. Vasta maalisuoralla se alkoi tosissaan antaa kaikkensa ja ehti parantaa sijoitustaan pari pykälää ennen maalilinjaa. © nintsu

01.01.2014
Gaalalaukat ovat ponilaukkaväen keskuudessa vuoden suurimmat kilpailut. Ilmoitin Ollien mukaan Ratojen lupaus -lähtöön ilman sen suurempia toiveita. Ollie juoksi ihan hyvin Anfarwolin kilpailuissa, mutta kenraaliharjoituksissa Prestassa ori oli hieman vaisumpi. Gaaloissa Ollie oli kuitenkin täydessä iskussa. Se voitti karsintansa suorastaan leikiten ja laukkasi maaliin monella hevosen mitalla johtaen. Finaalissa Ollie taisteli urheasti voitosta, mutta joutui lopulta tyytymään toiseen tilaan. Ori juoksi kuitenkin aivan loistavasti, joten olen enemmän kuin tyytyväinen kakkossijaan! © nintsu

11.01.2014
Olimme Suomessa Nidavellirissä kilpailuissa ja Ollie starttasi toisen allowance-lähtönsä. Oriilta puuttui täysin taistelutahtoa ja se sijoittui viidenneksi lähinnä topakan jockeynsa ansiosta. Ollielta tuntui puhti olevan kateissa. Vielä Dubaissa Azrak Racersissa Ollie jaksoi yrittää ihan tosissaan ja vaikka se sijoittuikin minilähdössään viimeiseksi, se sentään yritti! Tänään ori vain luovutti ja laukkasi menemään kuin vanha tuntihevonen. Ollie saa nyt viettää hieman lomaa, katsotaan myöhemmin sitten uudestaan joko laukkaaminen innostaisi. © nintsu

30.01.2014
Laukkakilpailuissa Ollien tulokset eivät juuri ole parantuneet, mutta ratsastus- ja valjakkoajokilpailuissa Ollie on ollut kuin kotonaan. Sijoituksia löytyy jo mukavasti ja itseasiassa suunnittelen oriin hyllyttämistä kilpailuista ainakin toistaiseksi. Minulla kun on paljon muitakin kilpailtavia poneja, eikä Ollie ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäisten joukossa. Laukkauraansa Ollie kuitenkin jatkaa, eipä oriilla juuri muutakaan virkaa nyt ole. © nintsu

08.02.2014
Pienen starttitauon jälkeen oli Ollien vuoro taas matkustaa Nidavelliriin ponilaukkoja varten. Viimeisimmässä startissaan Ollie saavutti kolmannen sijan ja toivoin oriin parantavan juoksuaan tälläkin kertaa. Niin kävikin! Ori jopa jotki jonkin aikaa letkaa, mutta joutui taipumaan toiselle sijalle toiseksi viimeisessä kaarteessa. Kakkostilansa Ollie kuitenkin piti visusti hallussaan. Hyvä juoksu, Ollie! © nintsu

15.02.2014
Jälleen laukkakilpailut Nidavellirissa! Rata alkaa olla Ollielle jo tuttu, sillä tämä oli oriin neljäs perättäinen startti Nidassa. Ollie avasi vahvasti, mutta tippui pian neljänneksi. Valkoinen ponini piti sitkeästi neljännen sijansa ja kiri vasta maalisuoralla kolmanneksi. Matka loppui kuitenkin kesken, eikä ori ehtinyt nousta toiseksi vaikka siitä sijasta jo kovasti ehti kamppailla. © nintsu

04.03.2014
Ollie on saanut jälleen pitää taukoa laukkakilpailuista. Tänään oriin oli tarkoitus juosta allowance-lähdössä Nidavellirissa, mutta lähtö jouduttiin valitettavasti perumaan. Sen sijaan ilmoitin Ollien VWY:n laatuarvosteluun. Saas nähdä tuoko ori sieltä palkintoa kotiin! Se olisi tavoitteena. © nintsu

kuva © MBFotos.eu
Virtuaalihevonen