Sudenmaan Nallekarhu
KTK-III

Kutsumanimi Nalle Syntynyt 31.03.2013 Suomi (21v)
Rotu ratsuponi 43.75% Rekisterinumero VH13-029-0141
Sukupuoli ori Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 155cm Kasvattaja Tintti VRL-08688, Sudenmaan Ratsuriihi
Väri ruunikko Koulutus helppo C, re 40cm
Voittosumma 0ve


Luonne

tulossa.

Jälkeläiset

-

Nalle on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

A.D. Emma's Olympian
rp
trn 140cm
VPA1, Ch
A.D. Janus
conn
km 141cm
Vir MVA Ch
Ponytime Da Capo
km 135cm
YLA3
Eye's Seaféne
rn 146cm
A.D. Emma
rp
vkk 140cm
YLA3, Vir MVA Ch
Islander's Domino
rp* vkk 140cm
Ponytime Ellen
conn
tprn 145cm
Navajo in Wolf's Lands xx
tprn 175cm
Ninja ela Höks xx
trn 172cm
Tiia's Verpletterend Verslaan
rn 170cm
Gentle Queen xx
trn 158cm
Tell Me More xx
prn 166cm
Made You Look
prn 160cm
Talzanna
rn 165cm

* i. Galgenwaard (hann) | e. Erika (conn)

e. Navajo in Wolf's Lands eli Nana on kiltti ja innokas suuri ruunikko tamma. Tamma on pääasiassa ollut koko ikänsä siitoskäytössä ja sillä on urallaan vain yksi virallinen estekilpailu. Sillä on tähän mennessä neljä varsaa, joista Sudenmaan Nallekarhu on näyttelykonkarina tunnetuin. Nanan suku on epätasainen sekä kooltaan että väriltykseltään, isä on ruotsalainen jalostusori ja emä Suomessa vaikuttava siitostamma.

ei. Ninja ela Höks xx oli täysiverimäisen kuuma ori - ainakin ratsastettaessa. Käsitellessä se oli jonkseenkin kärsimätön, muttei kuitenkaan vaarallisuuteen taipuva. Se ei erityisemmin pitänyt varusteista, joen vain taitavimmat onnistuivat sujauttamaan ne orin päälle. Ninja oli estepainotteinen ja se eli koko elämänsä ajan kasvattajansa Tintin hoteissa. Ori oli jokseenkin vaikuttava näky kiiltävässä tummanruunikossa karvassaan 172 senttimetrin säkäkorkeudessaan.
ee. Tell Me More xx oli kaunis punaruunikko täysiveritamma. Se kilpaili yleispainotteisesti, mutta oli parhaimmillaan esteillä nopeiden reaktioidensa ansiosta. Tamma oli kohtuullinen käsitellä, vaikka toisinaan sillä oli niin sanotusti "tammamaisia" päiviä. Säkäkorkeutta Tell Me Morella oli 166 senttimetriä. Se syntyi Suomessa ja oli kilpa- ja jalostuskäytössä Tintillä.

iii. Ponytime Da Capo oli kimo, 135 senttimetriä korkea poniori. Se palkittiin 12. helmikuuta 2009 Yleislaatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Luonteeltaan Da Capo oli käsiteltäessä hieman junttura, mutta nöyrä ja reipas ratsastettava. Orilla kilpailtiin yleispainotteisesti ja se saavutti kohtuullista menestystä. Kaikki Da Capon jälkeläiset ovat ollete aktiivisessa käytössä joko kilpakentillä tai jalostuksessa.
iie. Eye's Seaféne oli Bownien kaunis connemarakasvatti. Väriltään Seaféne oli ruunikko ja säkäkorkeutta sillä oli 146 senttimetriä, mikä teki siitä hyvän ratsun myös pienemmille aikuisille. Tamma myytiin myöhemmin elämässään vippelle kilpa- ja jalostuskäyttöön. Seaféne kilpaili yleispainotteisesti sekä esteillä että kouluratsastuksessa. Tamma oli mukava käsiteltävä, vaikka se keksikin kaikenlaisia jekkuja saadessaan siihen mahdollisuuden. Ratsastettaessa Seafénesta sai sen parhaat puolet esiin vain ratsastaja, joka osasi vaatia.
iei. Islander's Domino oli komea, 140-senttinen voikko poniori. Sen isä oli hannover ja emä connemara. Domino oli aktiivinen poni, jonka käsittelyssä sai olla tarkka siitä, ettei ori päässyt livahtamaan karkuun. Ratsastettaessa Domino oli hyvin isänsä kaltainen. Se oli herkkä ja kevyt, ja protestoi liian voimakkaita apuja pukkisarjoin. Enimmäkseen Dominolla kilpailtiin esteratsastuksessa, mutta sillä oli myös hyvät askellajit, jotka olisivat kouluradoillekin sopineet.
iee. Ponytime Ellen oli aavituksen kärttyisä ponitamma. Se näytti usein hapanta naamaa ja yritti siten pitää ihmiset kaukana. Satulavyötä kiristettäessä Ellen saattoi iskeä hampaansa ihmiseen, mikäli ei ollut tarkkana sen kanssa. Ellen oli tummanpunaruunikko, 145 senttimetriä korkea tamma. Se myytiin Windalle kilpakäyttöön. Tamma kilpailikin monessa lajissa ja saavutti kohtuullisia tuloksia. Se oli reipas ratsastaa, muttei aina jaksanut täysin keskittyä käsillä olevaan tehtävään.

eii. Tiia's Verpletterend Verslaan oli kovaluonteinen, iso täysiveriori. Verslaan oli väriltään melko tavallinen ruunikko. Sitä saattoi käsitellä vain sellainen henkilö, jolla oli riittävästi sekä henkistä että fyysistä voimaa laittaa orille edes jonkin verran hanttiin. Säkäkorkeutta tällä orilla oli 170 senttimetriä, mikä yhdessä sen koon kanssa teki käsittelystä ajoittain jopa vaarallista. Verslaan menestyi hyvin kilpakentillä, mutta jalostuksessa sitä ei käytetty kovinkaan paljon epämiellyttävän luonteensa vuoksi.
eie. Gentle Queen xx oli nimensä mukaisesti lempeä ja leppoisa tamma. Sitä saattoi käsitellä kuka vain, mutta satulaan oli lupa kiivetä vain sellaisten, joilla oli vakaa istunta. Tamma saattoi ajoittain hypähdellä sivuun täysin (ainakin näennäisesti) ilman mitään järkevää syytä, mutta vain silloin kun sitä ratsastettiin. Queen oli 158-senttinen tummanruunikko täysiveritamma. Sitä olisi haluttu käyttää jalostukseen enemmänkin, mutta tamma ei tiinehtynyt kunnolla tai loi varsansa. Queen kilpaili yleispanotteisesti kohtuullisella menestyksellä.
eei. Made You Look oli punaruunikko, 160-senttinen täysiveriori. Se aloitti kilpauransa laukkaradoilta, mutta huonon menestyksen vuoksi se koulutettiin edelleen kenttäratsuksi. Made You Look saavuttikin varsin hyvää menestystä kenttäradoilla aina kansallisella tasolla asti. Oria käytettiin jonkin verran jalostukseen niin täysiverisille kuin muillekin roduille. Orin jälkeläiset ovat olleet pääasiallisesti reaktiivisia, mutta hyvin ratsastettavissa olevia ja ne ovat kilpailleet enimmäkseen este- ja kenttäratsastuksessa.
eee. Talzanna vietti elämänsä siitostammana. Se esittäytyi näyttelyissä muutaman kerran ja sai melko hyvää palautetta tyypistään sekä liikkeistään, vaikkei rakenteeltaan ollutkaan kaunein mahdollinen. Ruunikolla Talzannalla oli säkäkorkeutta 165 senttimetriä. Se varsoi elämänsä aikana 12 varsaa, joista suurin osa oli tammoja. Talzanna oli luonteeltaan mukava käsitellä ja se hoiti varsansa mallikelpoisesti. Tamma oli yksi kotitallinsa pidetyimpiä hevosia.
© Jannica & CC.

Kisatulokset

KTK-III 20.04.16 (67p)

NJ näyttelyt
19.01.15 - irtoSERT - tuom. Vibaja, Istria
05.02.17 - irtoSERT - tuom. Welby, Koistilan sh
09.03.18 - irtoSERT - tuom. Welby, Einfall

VSN näyttelyt 20p
30.06.15 - RCH, 35p - tuom. taffel | Adina
08.10.16 - RCH, 37p - tuom. Sirpa | Adina

Villit sijoitukset 2kpl
28.05.17 - 40cm - 1/11 - kutsu
17.03.18 - 40cm - 3/19 - kutsu

Valmennukset

-

kuva © Mili
Virtuaalihevonen