Havanna Night von Gateaway

KTK-III, Ch

KutsumanimiNala RekisterinumeroVH14-031-0993
RotuFWB Säkäkorkeus171cm
Sukupuolitamma Värirautias
Syntymäaika20.09.2014 10v Koulutustasoint I (re 150)
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaTuulia T. (VRL-00084)

Luonne

Havanna Night von Gateawayssä yhdistyvät niin vanhat kuin uudetkin linjat. Nalan isä Suprant Xiró oli tehnyt minuun vaikutuksen suorituksillaan kilparadoilla ja kun oria tarjottiin ulkopuolisten tammojen käyttöön rupesin pohtimaan mikä tammoistani olisi sopiva vaihtoehto Xirólle. Hetken pohdittuani tulin tulokseen, että Havana Affair SIN saisi luvan matkustaa Xirón luokse vierailulle. Xirón astutettua Havana Affair SIN:n jäimme malttamattomana odottamaan varsan syntymää. Eräänä kauniina syyspäivänä Hava Affair sitten putkauttikin maailmaan kauniin tammavarsan, joka sai nimekseen Havanna Night. Väritykseltään tammavarsa muistutti hyvin paljon isäänsä kun taas rakenteellisesti Havanna Night osoittautui enemmän emänsä kaltaiseksi. Jäämme innolla odottamaan tämän varsan suorituksia tulevaisuudessa kilparadoilla, sillä ainakin isänsä puolesta Havana Nightilla on kapasiteettia, vaikka kuinka pitkälle.

Vanhempiensa tavoin Nala on perusluonteeltaan hyvin kiltti, vaikka suhtautuukin vieraisiin ihmisiin hieman varautuneesti. Kun tamman kuitenkin oppii tuntemaan siitä tulee hyvinkin sosiaalinen. Tosin tamman yritykset änkeä hoitajansa syliin eivät välttämättä ole aivan hoitajan mieleen. Kun tammaa sitten kieltää änkemästä syliin se alkaa murjottamaan, mutta piristyy huomattavasti, jos sitä lepytellään sokerilla ja porkkanoilla. Harjaaminen on Nalan mieleen ja se päästelee pieniä ynähdyksiä, jotka kertovat sen nauttivan harjauksesta, harjauksen aikana. Satuloitaessa kannattaa olla hieman varuillaan, sillä on yksi toimenpide mistä Nala ei pidä ja se on satulavyön kiristäminen. Satulavyön kiristäminen kannattaakin tehdä pikku hiljaa pienin nykäyksin. Suitsittaessa Nala ei kuitenkaan aiheuta ongelmia. Talutettaessa tamma seuraa taluttajaansa kuuliaisesti mitä nyt välillä saattaa höristellä komeiden oripoikien perään. Nala nauttii kovasti muiden hevosten seurasta eikä näin ollen viihdykään yksin. Tämän takia tamman viereisessä karsinassa on oltava aina hevonen sen ollessa sisällä tai muuten tammasta tulee levoton, mikä taas johtaa kutomiseen. Nalalle ollaankin harkittu vuohikumppanin harkitsemista niin ettei tamma joutuisi olemaan koskaan yksin.

Ratsastettaessa Nala on oikein mielyttävä tuttavuus niin kokeneille kuin hieman kokemattomillekin ratsastajille. Nala on ratsuna erittäin kuuliainen ja mielyttämishaluinen ja näin ollen aina valmis tekemään mitä ratsastaja siltä pyytää. Kovin suuria apuja Nala ei kuitenkaan tarvitse vaan toimii parhaiten pienillä avuilla. Nala on myöskin erittäin oppimishaluinen eikä sillä ole koskaan ollut vaikeuksia uusien asioiden oppimisessa oli kyseessä sitten vaativa kouluratsastusliike tai uusi estetyyppi. Nala omaa myöskin oman moottorin eikä sitä täydy koskaan herätellä tuntien aluksi, mikä lienee Nalan emän peruja. Kouluratsastus on se Nalan juttu, mutta isältään Nala on myös perinyt lahjoja esteille, minkä johdosta tamman kanssa kilpaillaan kouluratsastuksen lisäksi myös kenttäratsastuksessa. Koulua tamma vääntää aina mielellään, vaikka koko päivän, mutta pitkästyy helposti mikäli yhtä asiaa toistetaan pitkän aikaa. Nalan kanssa vaihtelu onkin kaiken a ja o, että tamman mieli vain pysyy virkeänä. Tamman vahvuuksiin lukeutuu ehdottomasti laukanvaihdot, jotka se hoitaa aina millin tarkasti. Esteillä Nala on hieman kuumempi kuin kouluaitojen sisällä, mutta onneksi tamma kuuntelee hyvin puolipidätteitä kunhan niitä vain muistaa antaa reippaasti. Emänsä tavoin myös Nala vaatii tarkat lähestymiset esteille, ettei kieltoja tulisi, mutta muuten tamma selviää esteestä kuin esteestä kunnialla. Etenkin maastoesteradalla tamman estevarmuus on hyvä asia, sillä se hyppää itsevarmasti yli esteestä kuin esteestä. Nalalta löytyy myös paljon ponnistusvoimaa, minkä johdosta esteen ja tamman väliin jää välillä liikaakin ilmavaraa. Maastossa Nala on pomminvarma eikä säiky juuri mitään. Paitsi noh ehkä niitä naapuripellon hirveitä linnunpelättimiä tulee välillä säikyttyä.
© kasvattaja

Sukutaulu (4p)

i. Suprant Xiró
FWB prt 167
KTK-I, KRJ-I
ii. Suprant Pacey
vkk 167
iii. Suprant Platinum vkk 168
KERJ-I
iie. Ishtar PB
ERJ-I, KERJ-I
ie. Suprant Medusa
prt 170
KTK-II, KRJ-I, KERJ-I
iei. WFF Jack of Clovers kadonnut
iee. Chilin Chili
KRJ-IV, KERJ-III, YLA3
e. Havana Affair SIN
FWB prn 175
ei. Livskraft's The Moment Of Our Love
rt 172
eii. Velmers Al' Étt Casanova trn 164
eie. Kuujärven Little Dorothy
ee. Acordio Ramona
trn 169
eei. Domiro T'aimer trn 166
eee. NL Sweet Vanilla trn 165

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

30.06.20 - KTK-III - 69p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt (10p)

30.06.19 - RCH - tuom. Spookiness, Adina

NJ Näyttelyt

25.05.17 - irtoSERT - tuom. Jannica | Mandelbacke
16.12.18 - irtoSERT - tuom. birdie | Silvertop
28.02.19 - irtoSERT - tuom. birdie | Stall Fernweh

Kisatulokset

KRJ kilpailut

Kilpaillut porrastetut loppuun.
30.11.18 - int I - 6/101 - KRJ Cup
31.01.19 - PSG - 9/119 - KRJ Cup

Valmennukset

00.00.0000, kouluvalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.