Rohkean Mustikka

KTK-I
TYH talvimestaruus 2017
Metsäajon mestari
Losterin Uudet Tähdet (2.)
Vappumini 2015 (3.)

KutsumanimiMustikka, Tikka RekisterinumeroVH17-018-0371
Rotusuomenhevonen Säkäkorkeus156cm
Sukupuolitamma Värirautias
Syntymäaika03.05.2014 Suomi 6v Ennätys
Startit
32,1ake
29: 4-4-7 (21 150v€)
Omistaja
Ex-omistaja
Jannica (VRL-04799)
Elisa (VRL-06066)
KasvattajaRohkelikko

Luonne

Tikka on superkiltti tamma, jonka kanssa pärjäävät kaikki vauvasta vaariin. Vankkarakenteisen tamman kärryille uskaltaa istahtaa isompikin täti ja tädeillehän tämä on kyllä aivan luotu, sillä Tikka on helppo käsitellä, myös kisatilanteissa. Työ- ja ravipainotteinen Mustikka on moneen tottunut lauhkea hevonen, jota eivät kyllä arkiset asiat saa yllättymään. Muutenkin uusia asioita esimerkiksi lenkillä kohdatessaan Tikka on hyvin rauhallinen, itsevarma ja tarvittaessa ottaa sitten vielä ihmisestä tuen, vaikka sitä harvemmin edes tarvitseekaan. Ajaessa Tikka on enemmänkin tasaisen varma menijä, joka ei ehkä hämmästytä ajoilla, vaan on varma tekijä pitkillä matkoilla väsymättömänä ja työtä pelkäämättömänä hevosena. Tikka yrittää aina parhaansa ja on myös hoitotoimenpiteissä rauhallinen käsitellä. Ravikärryt perään saatuaan Mustikka on aavistuksen reippaampi lähtijä, mutta kuitenkin tarpeeksi helppo aloittelevankin kuskin käsiin.

Sukutaulu

i. Muskettisoturi
prt 158
KTK-III
ii. Sodanjumala
prt 157
iii. Johtolanka prt 160
iie. Jumalatar rt 155
ie. Musketariini
trt 158
iei. Älykääpiö rt 155
iee. Tietovalta trt 159
e. Salarakas
vkk 155
KTK-III
ei. Sekasotku
vkk 156
eii. Sekasorto rt 156
eie. Satavarma vkk 154
ee. Unisieppari
vkk 154
eei. Sielunvartija vkk 155
eee. Unimaa vrn 153
ii. Sodanjumala oli punarautias 157-senttinen suomenhevosori, joka kilpaili uransa erittäin hyvin menestyen esteillä startaten myös muutaman kenttäluokan. Ori oli oikea joka paikan kunkku, jolla riitti egoa, mutta joka kuitenkin hallitsi tallivaltakuntaansa leppoisin elein ja oli rauhallinen käsitellä. Ori oli rodunomainen rakenteeltaan ja sillä olisi riittänyt kapasiteettia kenttätulosten perusteella myös koulupuolelle, mutta ilmeisesti omistajaa ei kehänkierto kiinnostanut. Ori oli erittäin suosittu estepuolen jalostushevosena, mutta onpa jälkeläisissä useampia yleispainotteisia hevosia. Jälkeläisiä Sodanjumalalta jäi estepuolelle kuusi ja sen lisäksi muutama yleispainotteinen. Lisäksi yksi varsoista kantakirjattiin II palkinnolle ja se saavutti myös joitakin laatuarvosteluja. Orilla itsellään tavoitteet eivät olleet niin korkealla, vaan se suoritti uraansa pienemmissä kilpailuissa 2-tasolla. Sodanjumala lopetettiin estehevoselle tyypillisten jalkaongelmien vuoksi parikymppisenä.
ie. Musketariini oli tummanrautias 158-senttinen suomenhevostamma, joka kilpaili hyvällä menestyksellä kenttäratsuna ja kilpaili myöskin erikseen ratsastuksen kuninkuuslajin yksittäisiä lajeja kohtalaisella menestyksellä. Luonteeltaan Musketariini oli todella miellyttävä, omasi hyvän suorituskyvyn, rautaiset kilpailuhermot sekä oli myös kisapaikoilla mukava ratsastettava yhteistyöhaluisena tammana. Suorituskyky turvasi useiden arvokisojen voiton ja lisäksi Musketariini kävi kenttäratsastuksen lajiarvostelussa nappaamassa itselleen II palkinnon. Jälkeläisiä ahkeralta kisoissa kävijältä jäi vain Muskettisoturi. Musketariini lopetettiin vanhuuden tuomien vaivojen myötä 26-vuotiaana.
ei. Sekasotku, voikko, 156cm korkuinen suomenhevosori. Nimen se sai isänsä mukaan ja nimi kyllä kuvaa hyvin tätä oria. Ori on nimittäin aikalailla sotkija. Tarhassa piehtaroidaan ja liataan voikko karvapeite niin hyvin, kuin onnistuu. Jos sen saa pysymään puhtaana monta päivää peräkkäin niin se on ihme. Sekasotku oli kuitenkin ihan hieno kilpahevonen, kun sen sai ensin laitettua. Kouluratsastus taipui Helppo A tasolla ja esteitä pompittiin ihan hyvin 60cm ratojen läpi. Sarjaesteet tuotti tälle orille eniten tuskaa, koska ei oikein onnistunut askelten lasku itse ja ratsastajan apuja ei maltettu odottaa.
ee. Unisieppari, voikko 154cm tamma, jolla oli aika tammamainen luonne. Suurin osa päivistä meni tammamaisesti, mutta jos hyvä päivä sattui olemaan niin kaikki ilo oli tietenkin hyvä ottaa irti treenaamalla hyvin. Esteillä tämä ei ollut mikään lahjakkuus vaan puomeja saattoi kolista alas. Tämä ei niinkään johtunut ponnistusvoiman puutteesta vaan ihan vain siksi, koska tamma ei pysty olla kovin kärsivällinen vaan on vähän kaahoteltava minne sattuu. Taitavalla ratsastajalla meni hyvin 50cm radoilla ja koulua He B tasolla.

iii. Johtolanka oli punarautias 160cm korkea estepainotteinen ori, joka kilpaili erittäin hyvällä menestyksellä metriä. Rohkea ori starttasi myös muutamia maastoesteluokkia, mutta sen vauhti oli hieman liian kovaa esimerkiksi kenttäratsun uraa ajatellen. Kansainvälisellä tasolla esteitä kisannut ori oli kuitenkin koko kansan kuningas ja voitti mm. Vuoden Suoritushevosen tittelin vuonna 2012. Johtolanka oli myös rakenteeltaan korrekti ja kantakirjattiin ennen kilpauran alkua II palkinnolle. Lisäksi se kävi kisauran päätettyään estelaatuarvostelussa, jossa ori palkittiin odotetusti I palkinnolle. Tarkkaa tietoa ei jälkeläisten lukumäärästä ole jäänyt, mutta niin yleinen nimi on Johtolanka tämän päivän este- ja kenttähevosten sukutauluissa, että kyllä jälkeläisiä on siunaantunut todella paljon. Se lopetettiin vanhuuden vuoksi muistaakseni 25-vuotiaana ja on haudattu omistajansa pihaan nuorena auto-onnettomuudessa kuolleen varsansa viereen. Johtolangan omistajalle jäi kuitenkin vielä toinen ori jatkamaan isänsä siitosperintöä ja kilpailemaan rataesteillä.
iie. Jumalatar oli rautias 155-senttinen suomenhevostamma, joka kilpaili jonkun verran kenttäratsuna, mutta kokeili siipiään myös valjakkoajossa. Kummassakaan ei tamma kuitenkaan pärjännyt niin hyvin kuin sen vanhempien kisatulosten perusteella olisi ollut lupa odottaa. Hyvän suvun turvin tamma kuitenkin toimi sitten pääasiassa siitoksessa lyhyehkön kilpailu-uransa päätettyään. Jumalattarelle tuli varsoja kolme, jotka kilpailivat kukin tahollaan, suureksi osaksi kenttäratsuina, paremmalla menestyksellä kuin emänsä. Luonteeltaan se oli tammamainen, muttei kuitenkaan mikään hankala kaveri.
iei. Älykääpiö oli rautias ja korkeutta orille siunaantui 155cm:n verran. Yleispainotteinen ori kilpaili kenttäratsastuksen lisäksi eri lajeja erikseen ja starttasi myös muutamia luokkia valjakkoajossa. Parhaiten se kuitenkin menestyi ratsastuslajeissa. Ori ehti ennen kuolemaansa osallistua kantakirjatilaisuuteen, jossa se palkittiin II palkinnolle ja sai sen jälkeen kisatoiminnan ohella yhden, ennen kuin ori kuoli ikävässä autoturmassa 15-vuotiaana. Alykääpiön varsa kilpaili hyvällä menestyksellä kenttäratsuna ja oli yhtä yhteistyöhaluinen ja kiltti kuin isänsä. Myös kilpailupaikoilla Älykääpiö tiedettiin kohteliaana orina, joka ei turhaan pitänyt meteliä itsestään. Se periytyy kahdesta kenttähevosesta, joilla on kohtalaisia kisatuloksia.
iee. Tietovalta oli yleispainotteinen este- ja kenttäratsastuksen intohimoinen kilpailija, jolla oli kohtalaisen hyvät tulokset molemmissa lajeissa, esteillä kuitenkin hieman paremmat. Luonteeltaan Tietovalta oli hauska tapaus, joka rakasti kolttosten keksimistä, mutta oli kuitenkin helpohko käsiteltävä, muutoin paitsi kiima-aikaan, jolloin sen sisäinen prinsessa heräsi eloon. Tummanrautias 159-senttinen tamma polveutui kahdesta estehevosesta, joista varsinkin isällä oli hyvät kisatulokset. Tietovalta palkittiin estetuloksistaan laatuarvostelussa I palkinnolla, vaikka sen omat kisatulokset eivät ihan pelkästään olisi tuohon palkintoon riittäneet. Onnekseen sen vanhempien ja jälkeläisten tulokset kuitenkin siivittivät sen korkeimmalle pallille. Tietovallalta jäi jälkeläisiä neljä kappaletta, jotka ovat kisanneet pääasiassa kenttää. Tamma kuoli vanhuuttaan reilun parinkymmenen vuoden iässä.

eii. Sekasorto ei nimestään huolimatta aiheuttanut paljoa sekasortoa. Pienenä muutamat karkureissut emän kanssa ja sitten aikuisena ehkä välillä jotain pientä, mutta aika helppo tämä kuitenkin oli oriksi. Korkeutta löytyi 156cm ja värinä perus rautias. Sekasortoa käytettiin oikeastaan aika paljon työhevosena ja rakennekkin oli oikeastaan todella työhevosmainen. Se periytti varsoilleen työhevosen rakennetta. Sekasorto lopetettiin ähkyn vuoksi 17 vuotiaana.
eie. Satavarma oli oikeastaan todellakin nimeään kuvaava. Satavarma ei olisi varmaan lähtenyt alta, vaikka pommi olisi räjähtänyt vieressä. Väriltään tämä oli voikko ja säkää löytyi 154cm. Satavarma oli kasvattajallaan nelivuotiaaksi asti ja myytiin sitten kilpailu käyttöön. Tamma oli kuitenkin liian rauhallinen, oikeastaan vähän laiskanpuoleinen, joten lähti siten uuteen kotiin pienelle tytölle omaksi hevoseksi. Sai siellä yhden varsan Sekasotkun ja jatkoi kiertoaan ratsastuskouluun, jossa vietti aikansa eläkepäiviin asti. Eläkkeelle tämä pääsi entiselle hoitajalleen ja eli hänen luona loppuelämän, ikää kertyi loppujen lopuksi 28 vuotta.
eei. Sielunvartija, 155cm korkuinen voikko ori. Sielunvartia oli aika häseltävää sorttia ja eli kasvattajallaan 8 vuotiaaksi asti. Saadrn jo siihen mennessä useita varsoja. Sielunvartija lähti kuitenkin kotiin jossa pääsi kisaamaan junioritytön ja tämän äidin yhteisenä hevosena. Molemmat osasivat Sielunvartiaa ratsastaa, joten ruunaus ei ollut vaihtoehto missään mielessä, vaikka lapsi tätä saikin ratsastaa. Kisaelämänsä jälkeen tätä käytettiin vielä jalostukseen, jääden täten aika monen ratsusuomenhevosen sukuun.
eee. Unimaa, 153 cm vaaleanruunikko tamma. Rauhallinen, muttei kuitenkaan laiska. Aluksi tämä oli koulutettu ravuriksi ja käytettiin muutaman startin ajan, muttei soveltunut ravuriksi, joten uudelleenkoulutettiin ratsuksi. Unimaa eli elämäänsä ratsastuskoululla muutaman vuoden. Se oli kuitenkin liian vaikea hallita laukassa suurimmalle osalle ratsastajista, joten se myytiin yhdelle ratsastuskoulun oppilaista, joka tätä tammaa osasi käsitellä. Tässä kodissa Unimaata käytettiin kuitenkin enimmäkseen jalostukseen, mutta toimi samalla puskaratsuna.
© sorel (isän suku) & Jasmin (emän suku)

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

TYH Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

YLA Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

20.10.18 - KTK-I - 81p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

29.01.17 - irtoSERT - tuom. Siiri K, Kadotetut sh

Kilpailutulokset

Työhevoskisat

Tottelevaisuus (13)
17.04.2015 Kutsu - 3/10
16.04.2015 Kutsu - 1/10
15.04.2015 Kutsu - 4/10
14.04.2015 Kutsu - 6/10
13.04.2015 Kutsu - 7/10
24.11.2014 Kutsu - 12/17
23.11.2014 Kutsu - 10/17
22.11.2014 Kutsu - 14/17
21.11.2014 Kutsu - 2/17
21.11.2014 Kutsu - 14/18
20.11.2014 Kutsu - 6/18
19.11.2014 Kutsu - 15/18
18.11.2014 Kutsu - 2/18

Käyttöajo (18)
26.02.2017 Kutsu - 5/58
25.02.2017 Kutsu - 47/58
24.02.2017 Kutsu - 45/58
23.02.2017 Kutsu - 5/58
22.02.2017 Kutsu - 15/58
10.02.2017 Kutsu - 26/40
09.02.2017 Kutsu - 36/40
09.02.2017 Kutsu - 6/8
08.02.2017 Kutsu - 1/8
08.02.2017 Kutsu - 35/40
07.02.2017 Kutsu - 11/40
07.02.2017 Kutsu - 1/8
06.02.2017 Kutsu - 2/8
06.02.2017 Kutsu - 33/40
05.02.2017 Kutsu - 8/8
28.01.2017 Kutsu (TYH Talvimestaruus) - 14/58 113p.
27.01.2017 Kutsu (TYH Talvimestaruus) - 33/58 50p.
26.01.2017 Kutsu (TYH Talvimestaruus) - 54/58 16p.

Metsäajo (18)
26.02.2017 Kutsu - 43/48
25.02.2017 Kutsu - 14/48
24.02.2017 Kutsu - 33/48
23.02.2017 Kutsu - 38/48
22.02.2017 Kutsu - 15/48
10.02.2017 Kutsu - 33/36
09.02.2017 Kutsu - 34/36
09.02.2017 Kutsu - 4/10
08.02.2017 Kutsu - 1/10
08.02.2017 Kutsu - 15/36
07.02.2017 Kutsu - 22/36
07.02.2017 Kutsu - 7/10
06.02.2017 Kutsu - 1/36
06.02.2017 Kutsu - 10/10
05.02.2017 Kutsu - 2/10
28.01.2017 Kutsu (TYH Talvimestaruus) - 2/48 149p.
27.01.2017 Kutsu (TYH Talvimestaruus) - 4/48 141p.
26.01.2017 Kutsu (TYH Talvimestaruus) - 12/48 95p.

Kyntö (5)
26.02.2017 Kutsu - 54/54
25.02.2017 Kutsu - 50/54
24.02.2017 Kutsu - 1/54
23.02.2017 Kutsu - 31/54
22.02.2017 Kutsu - 14/54

Veto (5)
26.02.2017 Kutsu - 39/54
25.02.2017 Kutsu - 37/54
24.02.2017 Kutsu - 20/54
23.02.2017 Kutsu - 52/54
22.02.2017 Kutsu - 4/54

Juoksukoe (5)
26.02.2017 Kutsu - 6/35
25.02.2017 Kutsu - 24/35
24.02.2017 Kutsu - 18/35
23.02.2017 Kutsu - 27/35
22.02.2017 Kutsu - 14/35

Käyntikoe (5)
26.02.2017 Kutsu - 20/49
25.02.2017 Kutsu - 32/49
24.02.2017 Kutsu - 41/49
23.02.2017 Kutsu - 14/49
22.02.2017 Kutsu - 47/49

Ravitulokset (87p VRKK)

5v kausi 14: 2-1-3, 1.32,1ake 11 000e
29.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 10/11 1.36,1ake 1p
25.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 1/11 1.32,1ake 2500e 10p
21.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 3/11 1.32,6ake 1000e 6p
17.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 6/11 1.37,2ake xx 250e 2p
13.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 1/11 1.35,1ake 2500e 10p
09.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 5/11 1.35,6ake 250e 3p
05.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 3/11 1.36,5ake 1000e 6p
01.11.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 4/11 1.36,5ake 500e 4p
20.06.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 8/9 1.32,5ke 1p
30.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 2/10 1.35,5ke 1000e 8p
25.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 10/16 1.29,5ke 1p
23.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 7/16 1.29,3ke 1p
21.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 3/16 1.28,4ke x 2000e 6p
15.05.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 9/10 1.40,6ake xx 1p

4v kausi 4: 1-0-2, 1.32,3ke 5250e 6p
SWE 02.05.2015 Kutsu, Volt start 1600m = 1/3 1.36,2ly 3000e
01.05.2015 Kutsu, Vappumini, Ryhmäajo 2100m, 3-4v enn. alle 34,0 = 3/12 1.32,4ake 1 500e
28.04.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, enn. 30,0-34,9 = 10/14 1.32,3ke
26.04.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 30,0 aikaiset ja hitaammat = 3/16 1.33,6ke 750e 6p

3v kausi 11: 1-3-2, 1.36,6ake 4900e 21p
26.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = 0000
15.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m 3v kylmäveriset = 2/4 1.45,3ake 450e
12.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, sh 3-vuotiaat = 3/10 1.45,4ake 200e
09.04.2015 Kutsu, Losterin Uudet Tähdet-ajo, Ryhmäajo 2100m, 3-vuotiaat = 2/4 1.43,6ke 500e
05.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, avoin kylmäverisille = 3/10 1.44,5ake 1000e 6p
03.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, avoin kylmäverisille = 5/10 1.43,2ake x 250e 3p
02.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 3-vuotiaat = 2/7 1.36,6ake 1000e
01.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 3-vuotiaat = 8/9 1.46,2ake
31.03.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 3-vuotiaat = 7/8 1.43,6ake 1p
30.03.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 3-vuotiaat = 1/8 1.40,3ake 1500e 10p
29.03.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 3-vuotiaat = 7/8 1.43,3ake 1p

10.03.2015 - koelähtö hyväksytty - 45,4ke

Valmennukset

00.00.0000, ravivalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.