Frozen Mick v. Moons

KTK-II

KutsumanimiMick RekisterinumeroVH17-017-0068
Rotushetlanninponi Säkäkorkeus100cm
Sukupuoliori Värikimo
Syntymäaika12.09.2016 Suomi 4v Koulutustasohelppo B
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaMoondance

Luonne

Mick on isänsä tavoin tulta ja tappuraa, eikä pikkuoria pysäytä mikään. Osaavan ihmisen käsittelyssä se on kyllä ihan toimiva, mutta käyttää kaikki tilaisuudet hyväkseen jallittaa osaamattomia. Toisia hevosia kohtaan Mick on vähintäänkin yhtä epäsosiaalinen kuin isänsä, mutta toistaiseksi on ainakin joten kuten viihtynyt varsapihatossamme.. saa nähdä miten käy kun ori kasvaa isommaksi.. Mick toimii taluttaessa ja hoitotoimenpiteissä hyvin sekä matkustaa ongelmitta. Se osaa juoksutuksessa perusasiat ja viihtyy kävelylenkeillä maastossa hoitajan kanssa. Mick on rohkea ja varmasti sen kasvaessa saamme siitä hienon käyttöponin etenkin kouluradoille, ainakin liikettä tuntuu olevan siihen suuntaan orin esitellessä komeaa raviaan pihaton temmellyksessä etenkin innostuessaan.

Sukutaulu

i. Frostbite v. Moons
km 104
KTK-II, KRJ-III, KV-II
ii. Hercules

Vir MVA Ch, SHLA-I, KTK-III, KRJ-II, YLA1
iii. Hexagon vkkm 100
iie. Loveletter vkkkrj 95
ie. Fringilla
rtkrj 104
YLA1, SHLA-I, KRJ-I
iei. Domherre rtkrj 107
iee. Blåklint vrt 104
e. Micha v. Moons
vkkkrj 95
KRJ-I, YLA1, SHLA-I, KTK-III
ei. Insomnia SWE
päis 104
KTK-II, Vir MVA Ch, YLA1
eii. Invisible SWE päis 106
eie. Rosett SWE prn 104
ee. Kungsväll Menuett
prt 105
KRJ-I, YLA1, SHLA-I, KTK-II, Vir MVA Ch, Klass I, ERJ-III
eei. Tenor af Somersby prt 106
eee. Kungsväll Bennett rn 103
iii. Hexagon tulossa..
iie. Loveletter tulossa..
iei. Domherre oli paljon jalostuksessa käytetty rautiaankirjava ori, joka on periyttänyt pippurista luonnettaan, mutta myös kapasiteettiaan pienille kilpakentille. Herra loisti enimmäkseen näyttelyissä komean rakenteensa ansiosta, mutta keräsi myös huomiota pienen tytön kilparatsuna koulu sekä estekisoissa. Hienosti menestynyt pieni ori pääsikin melko varhain eläkkeelle, jolloin ymmärrettiin, että sen kaunista ulkonäköä ja hyvää luonnetta olisi hyvä periyttää.
iee. Blåklint on siitoseläkkeelle päässyt jo melko vanha tamma, joka on edustanut muun muassa valjakkokisoissa parinsa kanssa. Paljon sijoituksia kerännyt vaaleanrautias saikin rauhassa toteuttaa uraansa hyvällä menestyksellä ja saanut miellyttää pienempiä lapsia ratsastettavuudellaan. Näyttelyissä tamma saavutti myös menestystä ja sai kehuja, ennen kuin se iän myötä siirtyi lasten talutustuntien kautta jalostuskäyttöön. Blå on periyttänyt herttaista luonnettaan ja kaunista ulkonäköä jälkeläisilleen.

eii. Invisible SWE on Ruotsissa asuva shetlanninponi ori, 106 cm korkea ja väriltään päistärikkö kuten suurin osa jälkeläisistäänkin. Orin kanssa kilpailtiin enimmäkseen valjakkoa, ja orin palkintokaapista löytyy monien mestaruuksien voitto. Myös este- ja koulukilpailuissa on tullut tuloksia, mutta ei niin hyviä kuin valjakossa. Näyttelyissä ori kävi myös, mutta ei koskaan menestynyt niin hyvin. Kotitallillaan ori tunnettiin äkäisestä luonteestaan, joka vaati jokaiselta erityistä huomiota. Kuka tahansa ei tämän orin karsinaan voinut astua, eikä tämä hellittänyt helposti työskennellessäkään. Kilpauran jälkeen orin kanssa siirryttiin jalostukseen, ja orilla onkin jälkeläisiä ympäri Pohjoismaita.
eie. Rosett SWE on yleispainotteinen 104cm punaruunikko tamma, jolta löytyy palkintoja ja mestaruuksia este- sekä koulukilpailuista. Jälkeläisiä tamma sai jalostukseen siirtyessään yhteensä neljä. Luonteeltaan tamma oli erittäin itsetietoinen, ja jos tällä olisi ollut karsinassa peili, tämä olisi varmasti ollut sen vierellä jatkuvasti. Näyttelyissä tammalle ei tullut erityistä mainintaa, vaikka ei ollutkaan aivan viimeisten joukossa. Tamma on asunut koko elämänsä Ruotsissa, vaikka onkin kilpaillut myös muissa Pohjoismaissa. Jälkeläiset ovat myöskin muualla kuin Ruotsissa jatkamassa sukua yhä pidemmälle.
eei. Tenor af Somersby on Ruotsissa syntynyt ori, joka kuitenkin myytiin varsana kovalla hinnalla Suomeen. Kasvattaja jätti itsellensä kuitenkin kahden tamman astutusoikeuden ja näin syntyi Karla, sekä toinen orivarsa. Tenori on kilpaillut jonkun verran esteillä ja koulussa, mutta pääasiassa ori nähtiin näyttelykentillä. Se oli rakenteellisesti erinomainen ja kantakirjattiin I-palkinnolla. Näyttelyistäkin huonoin palkinto oli I-. Tenori tunnettiin tallilla nimellä \"ilopilleri\". Se osasi kaikki mahdolliset jekut karkaamisesta lähtien, eikä ollut millään tavalla helppo poni. Jälkikasvua Tenorilla on Ruotsissa ne kaksi varsaa ja Suomessa 26 kappaletta.
eee. Kungsväll Bennett on tuntemattomampi tamma, mutta sen jalostusnäytöt ja rakenne ovat kohdillansa. Bennett periyttää vahvasti hyvää luonnetta, rakennetta ja liikettä kouluradoille. Se kilpaili itse lähinnä kouluratsastuksen saralla ja menestyi siinä kohtalaisen hyvin. Luonteeltansa tamma on nöyrä ja rauhallinen, eikä ollenkaan ponimainen. Valitettavasti Bennetin luonne ei periytynyt Karlalle niin vahvasti kuin isän luonne. Bennett on kantakirjattu toiselle palkinnolle hyvillä pisteillä. Tällä hetkellä Bennett viettää pullaponina eläkepäiviä, mutta kilpauran päätyttyä se ehti varsoa viisi varsaa.

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

28.10.17 - KTK-II - 77p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Kisatulokset

KRJ 3 sijoitusta

01.08.18 - he B - 3/9 - Maybeck Stud
03.08.18 - he B - 1/9 - Maybeck Stud
05.08.18 - he B - 1/9 - Maybeck Stud

Valmennukset

00.00.0000, kouluvalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.