A.D. Mandy II "Mandy" VH11-057-0060

Haflinger tamma, s. 05.11.2011 Suomessa (6v), kasv & om. Jannica (VRL-04799)
Rautias, 142cm, koul.taso helppo C, re 40cm, kaksi näyttelyarvostelua.
Voittosumma 1000ve.

Mandy on todella rauhallinen ja ihmisrakas tamma, joka on myös erinomainen emätamma varsoilleen. Se on rohkea maastoilija ja tulee toimeen hienosti kaikkien hevosten ja ihmisten kanssa. Mandy on perusluonteeltaan tasainen ja sopisi mainiosti energisena ponina vaikkapa kenttäratsuksi ;)

Corona's French Flame
KTK-III, Ch, YLA2, KRJ-II, KERJ-II, VPA1*
Our Papa Jim Ripple Jean
Amber's Anne Susa
Dream Raven Mr. Swifty
Allie's Holly
A.D. Mathilda
YLA3, ERL III, VPA-2
EG's General Power Wildfire Sensation
Sleep Like a Log
Mighty Congeniality
VPA-3
Mighty Mistral
Carioca II

Isä Corona's French Flame eli Ranskis on hyväluonteinen ori, jolta löytyy ulkonäköä ja liikettä. Se on todella sosiaalinen, eikä omaa pahoja tapoja. Hoitaessa on maltillinen, mutta joskus saattaa tympääntyä ja rupeaa kuopimaan lattiaa tai keksii tallinnurkassa asuvan mörön kesken hoitamisen. Yleensä ori kuitenkin asettuu jo vihaisella vilkaisulla, mutta joskus tarvitaan kovempikin komennussana. Ranskis ei ole yhtään herkkä, mikä on loistava asia etenkin karvanlähdön aikaan, haffuilla kun on tunnetusti paksuakin paksumpi talvikarvapeite! Ranskis osaa nostaa jalat hyvin, mutta niiden alas laskeminen tuottaa ongelmaa toisinaan, sillä ori ei oikein välillä hallitse pitkiä koipiaan, jotta voisi laskea jalan nätisti alas, mitään pahaa se ei kylläkään tarkoita, vaikka kavio tömähtäisi suoraan varpaillesi :P Taluttaessa ori on kiltti, ei harrasta mitään tyhmyyksiä, kuten hyppimistä tai riehumista. Eläinlääkärin kanssa toimiessa muut toimenpiteet sujuvat, mutta raspaukseen vaatii rauhoituksen. Ranskis on kiltti ja todella reipas ratsastaa, se sopii myös aloittelijoille tasaisen luonteen ja askellajiensa vuoksi. Ranskis pitää myös hyppäämisestä ja onpa sillä päästy kärryilläkin ajelemaan jo. Emppu on sen ihka ensimmäinen jälkeläinen, joten emme oikein vielä tiedä millaisia kapasiteetteja ori jälkeläisilleen tuo. Ori itse on kisannut este- ja koulukisojen helpoissa luokissa sijoittuen, sekä päässyt useita kertoja luokkavoittajien joukkoon rotunäyttelyissä.

Emä A.D. Mathilda on yleisesti kiltti ja pirteä. Hoitaessa saattaa tepastella tai pyöriä, joten se kannattaa sitoa kiinni. Kavioita putsatessa saattaa yrittää nykiä jalkaa pois. Taluttaessa saattaa vähän tanssahdella. Muiden hevosten seurassa se yrittää saada muutkin mukaan riehumaan, usein aika laihoin tuloksin. Tarhasta sen saa helposti kiinni, se tulee kutsuttaessa luokse. Juoksuttaessa on oikein pirteä ja tottelevainen. Irtohypytyksessä hyppää mielellään. Eläinlääkärin kanssa on vähän jännittynyt, mutta rentoutuu jos lääkäri rupattelee. Kengittäjän kanssa ei ole ongelmia. Lastatessa nousee oikein kiltisti traikkuun. Emppu on Matildan toinen varsa, eikä sillä ole kisakokemustakaan vielä järin paljoa, koska tamma on kuitenkin vasta 6-vuotias. Tähänkin mennessä se on kuitenkin ehtinyt jo saamaan este- ja koulusijoituksia helpoista luokista sekä pärjännyt hyvin näyttelykehissä päästen muutamaan kertaan luokkavoittaja- sijallekin. Matilda on palkittu sijoituksistaan VPA-2 palkinnolla.

Jälkeläiset
07.01.13 t. A.D. Mighty Minnie (i. Nuttin Better)

NJ näyttelytulokset
19.12.11 - LKV1 - Adina, tuom. Isla P.

Villit sijoitukset
01.01.12 - näyttelyt - 1/4 - Twister

kuvan © Shady Grove Haflingers