A.D. Duntally Dun-na-Mara

KTK-III

KutsumanimiMaara RekisterinumeroVH14-035-0126
Rotuconnemara Säkäkorkeus146cm
Sukupuolitamma Värikimo
Syntymäaika20.05.2014 Suomi 8v Koulutustasore 110cm
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaJannica (VRL-04799)

Luonne

Vaikka tamman nimi on pitkä kuin nälkävuosi on poni itsessään hyvinkin yksinkertainen ja hauska tapaus. Huumorintajua omaava neito osaa olla kiimassa hieman kärttyinen, mutta kuitenkin on ihan toimiva hoitotoimenpiteissä, kunhan sitä ei jäädä tuntikausiksi hinkkaamaan. Muutenkin poni on toiminnan naisia ja pitää reipastempoisesta puuhasta maasta- ja selästäkäsin. Maara on vauhdikas ratsu, joka sopii esteille kuin nenä päähän. Erikoisesteiden joukossa ja maastossa Maara voi nähdä pieniä vihreitä miehiä, jos on päässyt kertymään pöllövirtaa, mutta muutoin se jaksaa keskittyä ja hyppääkin hyvin 110cm saakka. Koulukiemuroihin ei Maaran mielenkiinto oikein jaksa riittää, mutta sielläkin puolella tamma suorittaa helposti perusasiat noin helppo B - tasolle saakka.

Sukutaulu

i. Bear's Tiny Heart
mkm 144
KTK-III
ii. Teddy Bear Ross
mkm 144
iii. Hi's Father's Son km 144
iie. Forest Wind rnvkk 139
ie. Silver Morning
km 145
iei. A Test Mist mkm 139
iee. Forever Sad km 142
e. NM's Dominique
km 144
YLA2
ei. Egil
m 147
eii. Reegil m 147
eie. Regina trn 148
ee. Räkkvadis
km 149
eei. Ferrat rtkm 148
eee. Apricos rnkm 145
ii. Teddy Bear Ross on huimapäinen estetykki. Ori on 144cm korkea ruunikonkimo, tulinen tapaus. Minkäänlainen erikoisestekään ei näytä oria hetkauttavan, aina mennään yli kovaa ja korkealta. Hoitaessa ei malta odottaa että pääsisi kentälle työskentelemään tai maastoon irroittelemaan. Steppailee hurjasti ja yrittää pyöriä, joten ori on parasta laittaa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi. Ratsastettaessa ori on varma suorittaja ja rakastaa esteitä. Kouluratsastuksessa ehkä hieman kömpelö, joten koulu-ura ei orilla auennut. Sijoituksia erityisesti esteiltä löytyy valtavasti ja orilla on 5 varsaa Tinyn lisäksi.
ie. Silver Morning on 145cm korkea, kimo tamma, jolta ei menoa puutu. Hoitaessa steppaa ja tekee jekkuja minkä kerkiää. Tamma on myös oikea syöppö, joten ratsastettaessa tulee varoa kentän laidalta pilkisteleviä houkuttelevia ruohotupsuja. Se on menoa jos ei Silveä osaa hallita. Silve on erittäin mainio estetamma ja suoriutuu varmalla otteella. Maastoilusta tämä diiva ei kauheasti välitä. Maastossa kun on niitä likaisia lätäköitä ja mörköjä pensaissa. Sijoituksia tältä tammalta löytyy lähemmäs 30 ja jälkeläisiä kaksi.
ei. Egil on upea connemaraori joka on esteponi vailla vertaansa. Egil omaa loistavan hyppytekniikan ja on kilpaillut muutamissa kansainvälisessä kilpailuissa poniluokissa erittäin lupaavin tuloksin. Rakenteeltaan Egil edustaa vanhempaa connemaratyyppiä, jolla on pyöreä ja hieman raskaahko rakenne. Upeat rodunomaiset piirteet tulevat toki esiin orista kyllä, vaikka ori onkin hieman erikoisen värinen rotunsa edustaja (musta!). 147-senttistä ponia kuvaillaan rennoksi oriksi, jonka kanssa kaikki tulevat toimeen.
ee. Räkkvadis on myös tunnettu hienoista hyppytaidoistaan, joten eipä ole ihme että meillekin tälläinen ihmetamma on tullut! Räkken hyppyura loppui kuitenkin valitettavan varhain jalkavaivojen vuoksi, mutta tamma ehti kerätä urallaan useita mestaruusvoittoja kaapin täyteen. Tamma on ylikorkea (149cm), jonka vuoksi se ei ole koskaan kiertänyt näyttelyitä. Tammalla on muutamia jälkeläisiä, mutta sen suku on jalostuksellisesti melko huonoa ja rakennekin samaa linjaa. Luonteeltaan tamma on kuitenkin täysi kymppi: rehellinen työskentelijä ja ahkera kiltti ratsu.

eii. Reegil on myös todella hieno ori, joka on palkittu muotovaliona, kantakirjattu II palkinnolle ja lisäksi yleislaatuarvostelun 3. palkittu. Reegil on kisannut koulua vaativalla tasolla erinomaisin suorituksin ja myöskin tämä musta ori on sulattanut jokaisen sydämen! Ori on luonteeltaan utelias ja toimii enää lähinnä siitoskäytössä. Näyttelytuomarit ovat kommentoineet oria raamikkaaksi ja hienoliikkeiseksi, joka varmasti pitää paikkaansa kun esimerkiksi Domin jälkeläisiä ja sitä itseään tarkastelee.
eie. Regina oli 148-senttinen ihastuttava tummanruunikko tamma, joka kisasi aikanaan maan huippujen kanssa vaativalla koulutasolla. Tammalta on jäänyt useampi varsa ja ne miltei kaikki ovat perineet emänsä erinomaisen luonteen. Regina kuoli vanhuuteen viitisen vuotta sitten ja kisasi vielä parikymppisenäkin kouluradoilla!
eei. Ferrat oli komea rautiaankimo ori, joka tunnettiin rauhallisesta luonteestaan myös astutusten yhteydessä. Nuoruusvuosinaan ori kilpaili vaativissa koululuokissa, mutta ura jäi lyhyeen kisavamman vuoksi. Ferrat toimi eläkkeellä ollessaan täysipainoisena siitosorina ja sai kolmisenkymmentä hienoa kouluun suuntautunutta jälkeläistä.
eee. Apricos ei todellakaan jää muuta sukupolveaan huonommaksi! Se on erinomaisesti koululuokissa menestynyt ruunikonkimo 145cm tamma. Apricos on kantakirjattu III palkinnolle ja lisäksi sille on myönnetty muotovalion arvonimi. Tammalla on kisattu vahvoin tuloksin vaativia koululuokkia ja iso raamikas tamma säväytti lisäksi huippuunsa hiotuilla liikkeillä ja näyttelyissä loistivat puolestaan sen jälkeläiset. Apricosia kuvataan motivoituneeksi kisahevoseksi, joka menestyi jo nuorena hyvin ikäluokkakilpailuissa. Omistajansa sairastuttua tamma myytiin kotimaastaan Britanniasta Ruotsiin, jossa se kisasi vielä muutamia koululuokkia ennen kuolemaansa.

ii & ie © Dimma, muut omistaja

Jälkeläiset

  • Maara on siitoskäytössä

Laatuarvostelut

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

20.05.19 - KTK-III - 60p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

17.10.18 - RCH - Adina

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Kisatulokset

ERJ sijoitukset

Kilpailee porrastetuissa, kisapisteet 23p

Valmennukset

00.00.0000, estevalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.