Forever Loved

KutsumanimiLilli RekisterinumeroVH18-006-0097
Rotuxx Säkäkorkeus167cm
Sukupuolitamma Värimustankimo
Syntymäaika21.03.2018 Ranska 6v Koulutustasohe D, ei vielä hypätty
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaElevage de Chapeauroux

Luonne

Lilli on temperamenttinen tamma, joka ei pelkää kokeilla rajojaan ja vaatii arjessakin topakan käsittelyn sekä selkeät sävelet rutiinien suhteen. Kisapaikoilla ja muualla kotoa poissaollessa tämä on erittäin tärkeää, ettei tamma pääse päsmäröimään. Hoitaessa Lilli on parempi hoitaa käytävällä, koska se osaa olla karsinassa hieman hapannaama, eikä siedä etenkään uusia ihmisiä sinne häsläämään. Tamma on myös loputtoman tarkka tarhareviirin suhteen ja heiniä viedessä tammaa saa hoputtaa kauemmaksi ihmisen reviiriltä. Lilli on kova uhittelemaan hoitaessa, mutta todellisuudessa ei ole kyllä mitään koskaan tehnyt. En kuitenkaan epäile neidin elekieltä kuunnellen, etteikö se voisi purra tai potkia, mikäli tilaisuuden saisi. Tamman kanssa pärjää hyvällä asenteella ja hevosmiestaidoilla, kun sen oppii tuntemaan sujuvat päivärutiinit tamman kanssa helposti. Varustaessa tamma on melko kiltti, mutta sille on jäänyt huono tapa paeta satulaa varustaessa. Silloinkaan se ei kuitenkaan ole koskaan yrittänyt potkia tai purra. Kiimassa se on hieman herkempi vatsan alueelta ja kyljistä ja voi nostella varoituksena takajalkaa yrittämättä kuitenkaan potkia. Lilli tulee huonosti toimeen toisten kanssa ja tarhaakin yleensä joko yksin tai lapsuudenkaverinsa Justicen kanssa. Tammalla on paljon matkustuskokemusta ja se on helppo lastata sekä matkustaa nätisti yksinkin.

Ratsuna Lilli on selkeästi meille tulleista täykkäritammoista raaempi ja lähinnä toiminut laukkaradan ulkopuolella taluttaessa ratsain. Sen kanssa on siis edessä vielä kova työ, ennen kuin päästään edes alkeistasolle ratsuna. Lillillä on kuitenkin hyvä taito takanaan, koska molemmat vanhemmat ovat CIC4-tason kenttäratsuja, joten eiköhän tammastakin puhtia löydy siihen hommaan! Lilli vaatii kokemattomuutensa pienin avuin ja kärsivällisesti etenevän ihmisen. Se ei siedä epätasaista kättä tai pohjetta ja protestoi jumittamalla. Lilli menee myös helposti lukkoon, jos ei ymmärrä mitä siltä pyydetään. Istunnalla tamma toimii hyvin ja vaihtaa suuntaa ohjasapujen lisäksi painonvaihdoksella. Apujen kanssa saa olla kuitenkin melko reipas, vaikka tamma herkkä onkin, sillä liian hellät avut eivät välttämättä mene perille asti joko ymmärryksen tai halukkuuden osalta. Lilli on kova lintsaamaan töistä ja taluttajan kävellessä rinnalla se voi helposti jäädä matkustelemaan ja katsomaan maisemia sen sijaan että keskittyisi työntekoon ja annettuihin apuihin. Lintsaaminen ilmenee usein kulmista luistamalla tai siinä ettei se tee asioita loppuun asti. Tamman kanssa tuleekin heti alusta alkaen olla tarkka, että se suorittaa annetut tehtävät loppuun asti, jottei koko tunti mene valtataisteluksi. Lillillä on erittäin iso liike, joka ei ainakaan auta asiaa herkän tamman kanssa, pohkeet kun väkisinkin tuppaavat ravissa hieman heilumaan. Vähitellen tamma on kuitenkin jo rentoutunut ja toimii myös ympyrällä liinassa käynnissä ja ravissa. Maastossa tamma on käynyt kerran kaverien kanssa ja toimi suhteellisen hyvin, mutta tykkää pukittaa vauhdin kasvaessa. Kisakokemusta Lillillä ei tietenkään vielä ratsupuolelta ole.

Sukutaulu

i. Tigers Pride
rt (dw) 165
ii. Triple Town Lass
rn (dw) 158
iii. La Gazelle rn (dw) 158
iie. Bright Tiara m (dw) 158
ie. Whip It In
m (dw) 154
iei. Days of Summer m (dw) 154
iee. Royal Hush m (dw) 154
e. Chance for Romance
rnkm 169
ei. March Star
tprt 165
eii. Fleet Hill tprt 165
eie. Just Dixie trt 165
ee. Lunareva
rnkm 169
eei. White Turf rt 168
eee. She's a Character rnkm 169

Jälkeläiset

  • Lilli on siitoskäytössä

Laatuarvostelut

KERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kisatulokset

KERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Valmennukset

00.00.0000, este/koulu/me-valmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

26.04.2018 Ensimmäinen ratsastus, kirjoittaja: omistaja (172s)
Iltapäivällä aurinko paistoi niin mukavasti, että päätin testata tänään eilen Adinaan saapuneet täysiverineidit kentällä. Ratsastettuani kokeneemman Justicen ensin oli Lillin vuoro. Mukaan oli pyydetty tallityöntekijä varmuuden vuoksi taluttamaan, koska omistaja oli sanonut tamman riimunnarun ojentaessaan, ettei sillä sitten varsinaisesti oltu koskaan ratsastettu laukkatreenien ulkopuolella ja radan. Jännittynein olotiloin kiipesin kyytiin Lillin pyöriessä kuin hyrrä ja Joannan hädintuskin saadessa se pysymään sen verran paikallaan, että selkään pääsin. Jaahas, tässä olikin näköjään jo ensimmäinen harjoiteltava asia, totesin mutta ajattelin tänään kuitenkin keskittyä enemmän ratsastuspuoleen ja siihen osasiko tamma mitään. Koko alkutunnin Lilli vaikutti todella asialliselta, joten Joanna sai pikkuhiljaa irrottaa ravailun jälkeen riimunnarua kuolaimesta ja siirtyä sivulle kauemmaksi. Tamma yritti heti kikkakolmosta eikä viitsinyt enää mennä kulmiin. Siitä riitti kuitenkin kerran reilumpi sisäpohje ja asia meni perille tamman lähes nuollessa seuraavan kulman aidan mukanaan. Otimme vielä loppuun laukkaa liinassa, jossa tamma toimi hyvin, vaikkakin oli hieman innoissaan päästessään tuttuun tehtävään. Ratsastuksen päätteeksi oli neiti jo aivan läpimärkä, vaikka emme olleet puolta tuntia kauempaa menneet, joten se pääsi ansaittuun suihkuun, josta tuntui nauttivan täysin rinnoin.

26.05.2018 Ensimmäinen maasto, kirjoittaja: omistaja (140s)
Lillin kanssa yhteistyötä (ja putoamisia) oli takana kuukauden päivät, kun ensi kertaa uskaltauduin sen kanssa lähimaastoon retkelle muutaman luottoratsun seurassa. Lilli kiilattiin niiden väliin tiukasti ja sitten matkaan! Kävimme alkajaisiksi tutustumassa toiseen kenttään, jossa Lilli ei vielä ollut käynyt. Teimme ravissa erilaisia tehtäviä ja tamma toimi oikein hyvin. Laukkaa en ollut sen kanssa vielä ottanut muutaman epäonnisen kokeilun jälkeen muuta kuin liinassa, joten jätimme ne tälläkin kertaa pois ohjelmasta. Seuraavaksi suuntasimme pellonlaitaa kohti metsää, jonne päästyämme otimme pätkän ravia hiekkatiellä. Lilli tuntui jopa tahmealta, joka oli oikeastaan ihan hyvä merkki, ainakaan se ei jännittänyt liikoja maastossa. Lopuksi otettiin pari reipasta ravipätkää kotiinpäin, joista toisella Lilli nosti laukankin parin askeleen ajaksi, mutta siirsin sen takaisin raville, koska en ihan luottanut tamman takamuksen pysyvän niin kutsutusti maassa. Kotimatkalla ravatessa se olikin jo muutamat pikkupukit esittänyt, mutta se pistettäkööt energian ja kevään piikkiin.