KRJ jouluiset tarinakilpailut 11.12.2018

Luukusta kolme putkahtavat esille KRJ:n alaiset tarinakilpailut, mitenkäs muutoin kuin jouluaihein tietenkin! Tapahtumapaikkana toimii tutusti ja turvallisesti Adina (PONI6350) ja vastuuhenkilönä häärii tallinomistaja Jannica VRL-04799. Tuomaroinnin suorittaa kaikissa luokissa Jannica, huumori ja luettavuuden sujuvuus on näissä kisoissa kaiken a ja o, unohtamatta jouluista fiilistä ja jouluvalmisteluja!

Säännöt
- 30 osallistujaa / luokka
- 3 hevosta / ratsastaja / luokka
- 2 luokkaa / ratsu (kerran samaan luokkaan)
- jokainen ilmoittaa vain itsensä
- VRL-tunnus on pakollinen
- VH-tunnus vapaaehtoinen, mutta suositeltava

VIP 10.12.2018
Osallistumiset vastuuhenkilön sähköpostiin otsikolla Luukku 3

Luokka
Ratsastaja (VRL-00000) - Hevonen VH-tunnus <*br>
Tuotos
(poista tähti)

Luokat
1. Helppo C
2. Helppo B
3. Helppo A
4. Vaativa B

Tehtävänannot, suosituspituus 50-100 sanaa
Luokka 1. My first christmas: Kerro ensimmäisestä joulustasi, tarinan ei tarvitse liittyä hevosiin. Liitä mukaan tarinaan seuraavat sanat, joita saa taivuttaa: usko, yhteinen, jäällä, yksinäinen, riittävä, matka, hetki, vastaus, huokailla, orpo
Luokka 2. Naughty claus: Erikoinen välikohtaus pahan pukin kanssa tallialueella/verryttelyssä uhkaa pilata koko ratasi, mitä oikein tapahtui? Liitä mukaan tarinaan seuraavat sanat, joita voi taivuttaa: imeä, stadioni, rokata, esimerkki, tyylikäs, ymmärrys, junnu, pikku-pomo, media. Huomaathan, että tekstin tulee olla lapsiystävällistä ;)
Luokka 3. We are the champions! Olet extratyytyväinen tänään kisasuoritukseenne, kerro mikä menee erityisen hyvin. Lisää mukaan niin monta joulululaulun nimeä, kuin ehdit sijoitella järkevästi mukaan.
Luokka 4. The winner takes it all: Nyt on mahdollisuus kehua teidän ratsukkoanne paikallislehteen oikein kunnolla! Maireimmalla ja ylpeimmällä itsekehulla pääsee tässä luokassa varmasti palkintopallille!

Tulokset
1. Helppo C
1. Tuire (VRL-00345) - Hengenvaaran Usvahukka VH18-018-1183
Ensimmäinen yksinäinen jouluni alkoi tyypillisesti: Heräsin, keitin kahvit ja söin riittävästi aamupalaa, minkä jäkeen lähdin jäälle luistelemaan. Matkalla lammelle kuulin yhtäkkiä vikinää metsäpolun laidalla, joten pysähdyin ja huhuilin hetken. Ensin ei kuulunut vastausta, mutta pian kuului pienen pieni naukaisu. Onnistuin paikantamaan äänen lähteen lumikasaan, jonka sisällä oli pieni musta pallo. "Kissanpentu", huokaisin ja jatkoin: "Mitä ihmettä sinä täällä teet?" Tutkin ympäristöä enkä nähnyt mitään jälkiä luolan läheisyydessä. Lunta ei ollut satanut moneen päivään, joten uskoin, että pentu oli orpo. En voinut jättää sitä yksin, joten nappasin sen syliini ja vein kotiini. Tiesin, että tästä jatkuisi meidän yhteinen joulu paljon iloisemmin.

2. Helppo B
1. JP (VRL-01948) - Huovilan Keira
Tänä vuonna Adinan jouluteemaisissa koulukisoissa sattui varsin omituinen välikohtaus. Oli aivan tavallinen, aurinkoinen joulukuun päivä, ja olimme juuri ponini Keiran kanssa valmistautumassa suorittamaan Helppo B-radan. Edellisen ratsukon lopetettua kuuluttaja otti mikrofonin käteensä ja ohjeisti minut ja Keiran kentälle tutustumaan rataan - mutta ennen kuin kuuluttaja ehti edes kääntää mikrofoninsa pois päältä, kompuroi paikalle silminnähden päihtynyt, siideriä tölkistä imevä joulupukki! Päättelin pukin olevan hyvin nuori hänen nautiskelemansa limusiiderin ja musiikkimakunsa perusteella. Junnu-pukki ryösti mikrofonin itselleen kuuluttajan kädestä ja alkoi humalaisesti takellellen siteerata mikkiin idoliansa Cheekiä: "jou, kuulkaas mua kaikki hepat ja ponit, mä aattelin ens vuonna rokata stadionin, rah". Kaikkien onneksi paikalla sattui olemaan varsin tomera Ponimus-median pikkupomo, joka ei moisesta julkisesta törttöilystä perustanut. Hän tulikin antamaan Junnu-Pukille korvapuustia ja sitten rupesi luennoitsemaan tälle siitä, kuinka huonoa esimerkkiä hän näyttää nuorille tallityöntekijöille. Tilanteen rauhoituttua sain luvan aloittaa suorituksen. Tällä kertaa ratamme ei ollut se kaikista tyylikkäin, koska nuori Keira oli vielä ensilumesta hieman jännittynyt. Tuomarit kuitenkin antoivat meille hieman armoa olettaen, että tamman jännitys johtui äänekkäästä örinästä kaiuttimista. Kiitin ymmärryksestä, mutta tiesin, ettei yllättävä teini-ikäisen pojan mölinä Keiraa häirinnyt -oikeastihan me kuunnellaan aina Keiran kanssa räppiä kaiuttimista kotimaneesissa treenatessa.

2. Hazel (VRL-14333) - Hunajaherttua
Saavuttuani Adinan tallipihalle huomasin paikalla olevan porukkaa myös mediasta. Kamerakammoisena katselin kauhusta kankeana paikalla hääriviä reporttereita ja kameraa kantavaa miestä. Ei kuitenkaan auttanut muu, kuin sormet syyhyten yrittää pistää Roope kuntoon kilpailuja varten. Hermostuksissani onnistuin puremaan huultani hevosen hoitamisen aikana niin voimakkaasti, että verryttelyalueelle kävellessäni näytin typerältä imiessäni vuotavaa huultani.

Matka maneesiin tuntui enemmänkin kävelyltä suuren stadionin ylittämiseltä. Siksi päätinkin kiertää vähän kauempaa, jotten joutuisi esimerkiksi haastateltavaksi tai varsinkaan kameran kuvattavaksi (koska kukapa nyt ei haluaisi kuvata satunnaista peräkylän junnua kävelemässä hevosineen...)

Matkalla kuitenkin tapahtui jotain melko hämmentävää. Tyylikkäisiin joulupukin vetimiin sonnustautunut mies oli selkeästi päässyt ilmakitaransa kanssa hurjaan soolovaiheeseen ja valtasi tarhojen lähistöltä kulkevan tien heiluessaan. Roope pysähtyi niille jalansijoilleen, eikä suostunut liikkumaan enää eteenpäin huomatessaan edestakaisin hypähtelevän miehen. "Hei anteeks. Mun pitäis päästä tonne maneesin, haittaako jos meen tästä sun ohi?" huhuilin punatakkiselle. Tämän rokkaaminen loppui kuin seinään ja keski-iän ylittänyt mies käännähti posket punaisina puoleeni. Yllätyksekseni mies alkoi huutaa minulle nopeasti venäjäksi hyvin raivostuneen oloisena. Yritin rauhoitella miestä niin suomeksi, kuin englanniksikin mutta sanat eivät tuntuneet menevän miehen ymmärrykseen. Silmät ymmyrkäisinä tuijotin miestä hetken, punnitsin vaihtoehtoja ja päätin lopulta yrittää ohittaa hänet mahdollisimman nopeasti.

Ohi kulkiessani huomasin, että mies oli tainnut nautiskella jotain vettä sakeampaa. Hän juoksi vielä peräämme nyrkkiään puistellen ja lopulta näytimme varmasti melko huvittavilta paetessamme juoksujalkaa paikalta. Kaiken lisäksi median pikku-pomo taisi saada koko tapauksen videolle. Päästyämme viimein sisätiloihin, odotin vain herääväni hyvin mielenkiintoisesta unesta hetkenä minä hyvänsä.


3. Helppo A
1. JP (VRL-01948) - Huovilan Kendall
Tänään osallistuimme Kendallin kanssa Adinan jouluteemaisiin koulukisoihin. "Oho, joulu on taas", totesin saavuttuamme kisapaikalle, kun meitä tervehti pihassa kimaltelevat joulukoristeet, glögin tuoksu ja hanget korkeat, nietokset. Adinassa oltiin toden totta panostettu jouluteemaan - joulupuu oli rakennettu ja pillin vihellyksen sijasta suoritukset aloitettiin, kun kaiuttimissa kilisi kulkuset. Olipahan paikalla myös itse kuuraparta! Moinen joulumaa taisi piristää jopa Kendallin mieltä, kun tamman askel kävi erityisen vaivattomasti ja ilmavasti. "Halleluja", teki mieleni huutaa, kun Kendall tuntui suorastaan liitävän kentän yllä mitä pontevimmassa keskiravissa. Vannon, että kuulin jopa vierailevan englanninkielisen tuomarin supisseen, "it's like they're walking in the air!". Se on varmaan se joulun taika, joka saa myös ponit noin hyvälle tuulelle - mutta toisaalta, Kendall on aina minun pieni enkeli taivaan, ihan vuodenaikaan katsomatta.

4. Vaativa B PERUTTU, ei osallistujia.