ERJ tarinakilpailut 19.12.2018

Tapahtumapaikka: Adina (PONI6350)
Vastuuhenkilö: Jannica (VRL-04799)
Tuomarointi: tarinaluokat, tuomari Jannica
VIP: 18.12.2018

Säännöt
- 30 osallistujaa / luokka
- 3 hevosta / ratsastaja / luokka
- 2 luokkaa / ratsu (kerran samaan)
- jokainen ilmoittaa vain itsensä
- VRL-tunnus on pakollinen
- VH-tunnus vapaaehtoinen, mutta suositeltava

-> osallistumiset vastuuhenkilön sähköpostiin otsikolla Luukku 11

Luokka
Ratsastaja (VRL-00000) - Hevonen VH-tunnus <*br>
Tuotos (tehtäväkirjain, esim. A)

Poista tähti osallistumisesta :)

Luokat
1. 40cm
2. 50cm
3. 60cm TT
4. 70cm TT
5. 80cm
6. 90cm
7. 100cm
8. 110cm
9. 120cm TT
10. 130cm
11. 140cm
12. 150cm
13. 160cm

Tehtävänannot
Valitse alta mieleisin tehtävänanto, voit käyttää samaa vaikka joka luokassa, mutta rohkaisemme kokeilemaan eri tehtäviä, mikäli osalllistut useampaan luokkaan.

A) Kummallakin tuntuu olevan tänään huono päivä, miten kisapäivä/rata lopulta sujui? Sisällytä lyhyeen tarinaan (n. 100 sanaa) seuraavat sanat, joita saa taivuttaa: parempi, vaihe, kumartaa, tappaa, sokea, ruma, teko, tekemätön, paha & ylpeä.
B) Tästä luokasta tuntuu löytyvän pahin kilpakumppani ja diva, kerro millainen henkilö (tai vaikka hevonen/tuomari) on kyseessä, voit tehdä pienen tarinan, piirtää tai etsiä kuvaavan meemin.
C) Rata menee niin huonosti, että tekee mieli huutaa. Kerro pieni tarina mikä meni pieleen, voit myös piirtää tai etsiä tilannetta kuvaavan meemin.
D) Esteradan viimeisellä esteellä hevosesi lähtee hyppyyn ihan liian aikaisin ja tunnet irtoavasi satulasta. Pysytkö mukana maaliviivalle asti? Piirrä tai kirjoita muutaman lauseen juttu.
E) Ratsusi kompastuu kesken radan omaan nokkeluuteensa, miten selviätte tilanteesta ja mitä kirjoitit someen radan jälkeen humoristisesti?
F) Radalla vallitsevat melkoiset olosuhteet, mitä tapahtuu juuri ennen lähtöäsi ja miten selviätte tilanteesta? Piirrä tai kerro lyhyt tarina.
G) Nyt ei ole maailman paras päivä kilpailulle, miten päiväsi sujuu aamusta alkaen, kun maanantaina on ollut vuosisadan bileet?
H) Ennen suoritustasi kuulet mahtavan juorun tuomarista, mikä luuranko paljastuukaan Jannican kaapista?
I) Verkassa huomaat/hevosesi huomaa katsomossa/verkassa maailman söpöimmän kundin / tytön, tuleeko radasta sen jälkeen enää yhtään mitään?
J) Tuomarilla tuntuu olevan niin kiire naureskella jutuille sihteerin kanssa, että sinusta tuntuu, ettei hän keskity rataanne ollenkaan. Miten tämä vaikuttaa teihin ja mitä lopulta teet saadaksesi hänen huomionsa?
K) Miksi kisoissa jouduttiin turvautumaan virkavallan apuun? Piirrä tai kirjoita lyhyesti.
L) A new hit! Mikä oli syksyn ekojen kisojen muotivaruste hevosilla tai ratsastajilla? Piirrä, kirjoita lyhyesti tai etsi kuva netistä.
M) Minne tuomari katosi kesken kisaratasi, löytyikö häntä koskaan ja miten tilanteesta selvittiin?
N) Radalle jää jälkeenne melkoinen hurrikaani, mitä tapahtui, minne puomit lentelivät ja miksi?
O) Isi on eksynyt maneesin katsomoon kannustamaan teitä, ikävä kyllä isä ei tiedä ratsastuksesta paljoakaan ja suuri osa kannusteista liittyy tavalla tai toisella ihan väärään urheilulajiin (jalkapallo, jääkiekko, koripallo ym), mitä huutoja laidalta kuuluu tai mikä oli niistä noloin?
P) Pieni hiiri vipeltää radalle kesken kaiken, huomaako ratsusi mitään, yleisö ainakin tuntuu huomaavan.. Piirrä tai kerro lyhyesti miten sitten kävikään.
Q) Osallistujien kestosuosikki vuodesta toiseen: kerro lyhyt tarina kisapäivästä yrittäen saada mukaan mahdollisimman monta joululaulua. Tarina voi kertoa valmisteluista, kisapaikalle tulosta, suorituksesta, verkasta tai vaikka palkintojenjaosta tai loppubileistä! Suosituspituus max. 100 sanaa + joululaulujen nimet. Muista tummentaa nimet valmiiksi kappaleeseen <*b><*/b> koodia käyttäen! (tähdet pois)

TULOKSET
3. 60cm
1. Luna Laakso (VRL-14727) - Ærede Småkake VH-18-053-0083
Aamulla lastatessani kolme vuonohevosta traileriin ja suunnatessani kohti Adinan estekisoja, en olisi voinut kuvitellakaan kisapäivän olevan huonompi. Tai ainakin minun ja Dellan osuus meni päin mäntyä. Aamulla puolimatkassa kisapaikalle tajusin unohtaneeni tehdä aamutallin. Toivoin että joku muu tekisi sen. Hieman ennen Adinaan pääsyä loikki tien yli sokea peura, ja sitäkin piti odottaa sata vuotta. Vilkaistessani rannekelloa kiristelin hampaita. Tätä menoa myöhästyisimme. Saavuttuani Adinaan varustin Dellan kiireenvilkkaa ja kerkesin hieman verryttellä tammaa ennen kisasuoritusta. Hiemen ennen vuoroamme sain veljeltäni tekstiviestin "Iskä on ylpeä ja mä kannustan teitä. Jos voisin, kumartaisin Dellalle. Tein aamutallin. Tsemppiä!" Selvää ärsyttämistä. Olisin halunnut tappaa veljeni, mutta se olisi parempi jättää tekemättä. Nyt minut ja Della kuulutettiin radalle. Suoritus meni miten meni. Ehkä sijoitutaan, ehkä ei. Rumasti se yksi hyppy meni. Ja yhdessä vaiheessa Della kielsi. No olkoot. Suorituksen jälkeen halaan kuitenkin Dellaa. Minun stressini oli tarttunut siihen. Sitten alan valmistamaan Fesua seuraavaa luokkaa varten. (A)

4. 70cm
1. Luna Laakso (VRL-14727) - Felder
En tainnut olla ainoa. En todellakaan. Näköjään joku uusi muoti. Hevosilla oli melkein jokaisella siniset pompom-satulahuovat ja ratsastajilla niihin sopivat kypärät. Riders Magazine lehdessä oli ollut uudesta muodista juttua, mutta en olisi uskonut sen leviävän näin nopeasti. Ei ainakaan Fesun kanssa erotuttu joukosta niin tyyliltä kuin suoritukseltakaan. Eikä Fesua siniset pompomit näyttäneet haittavaan. Trailerissa suorituksen jälkeen näin ruunan yrittävän syödä niitä. (L)

2. Luna Laakso (VRL-14727) - Midnattens Fiona
Viimeinen luokka osaltani, samassa luokassa toisen kerran Fionalla. Fiona tuntui verryttelyssä hyvältä ja se oli napakkana ohjeille. Ennen okserihyppyä se ei kuitenkaan keskittynyt ja kielsi. Fiona katseli aivan muualle. Tuhahdin. Mitä nyt, sinäkinkö? Olin kokenut tarpeeksi epäonnea tälle päivälle. Huomasin Fionan tuijottavan jotain hienosti hyppäävää vuonohevosoria. Aika komea hevonen. Fiona ei liikkunut minnekkään, ennen kuin meidät kuulutettiin radalle. Annoin Fionalle kunnolla raippaa ja aivan omissa maailmoissaan Fiona raahusti radalle. Ei me sijoituttu. Fiona oli aivan pyörällä päästä. Ja se ori oli valmistautumassa. Fiona kielsi kahdesti ja hyppäsi laiskasti. Voin ihan hyvin pakata kimpsut ja kampsut ja lähte kotiin. Menin ihan päin mäntyä nämä triplavuoniskisat. Ja vielä tsemppiä. Pah! (I)

9. 120cm
1. Disa (VRL-03335) - Sjöbackas Caravela VH14-048-0003
Päässäni kaikui vanhan lastenohjelman pikkutytön topakat sanat: "Jyrki, mikä meni väärin?" En ole Jyrki, mutta tänään meni kyllä kaikki väärin. Lintsiseni oli ihan oma pirteä itsensä vielä aamulla, vaikka lähtö oli aika sekasortoinen koko tiimin nukkuessa pommiin. Kenen idea oli pitää pikkujoulut kisapäivää edeltävänä iltana? Tarkoitus oli ilmeisesti pitää hillitty iltateetilaisuus, mutta kyllähän sen tiesi melkein jo etukäteen, että ei se jäänyt siihen. Adinaan saapui hyvin hyvin väsynyt kisatiimi. En muista alkuun huomanneeni Linneassa mitään erikoista, mutta kun kapusin hevosen selkään, se meni aivan kuin maneesin pohja olisi ollut täynnä tulisia hiiliä. Tamma esitteli verryttelyssä sellaisia liikkeitä, että se olisi varmaan pestattu heti joulupukin lentävään porojoukkoon. Käteni tutisivat, kun meidät kuulutettiin radalle, sillä en ollut varma miten tässä tulisi käymään. Yritin parhaani mukaan ohjastaa Linneaa oikeille esteille samalla kun vuoroin keveni tamman etupää ja vuoroin takapää. Lopulta kun selvisimme radalta pois, huokaisin tuskastuneena kisahoitajalleni millainen kiukkuiita hevoseni oli taas tänään ollut. Chrisse toljotti meitä vähän säälivästi. "No ehkä toista vähän kiukuttaa, kun satulavyö on ihan kierteellä ja painaa Hänen korkeutensa herkkää hipiää." Kappas, niin siinä käy kun lähtee matkaan puolilla valoilla. Pahoittelin tammalle omaa tyhmyyttäni ja lupasin, ettei meidän tallilla juhlita enää ikinä. (G)

2. Disa (VRL-03335) - Willemina van de Woestijn VH17-023-0031
En muista koska viimeksi olisi ollut yhtä mukana elävä yleisö kuin mitä tänään Adinassa oikein oli. Lähdimme Willan kanssa radalle aiempaa paremmalla itseluottamuksella varustettuna, sillä kotitreenit olivat sujuneet kerrankin paremmin kuin hyvin. Heti ensimmäisen hypyn jälkeen yleisöstä kuului kohahduksia. Tiesin kyllä, että ratsullani on hieno laukka ja hyppy, mutta ei se nyt kuitenkaan mikään milton ole. Etenimme Willan kanssa radalla ihan hyvään tahtiin ja välillä mietin miten yleisö eli radan mukana ehkä, öh, vähän turhankin dramaattisesti. Willaakin alkoi jo vähän hermostuttaa kentän laidalta kuulunut kohkaaminen. Mitä sivusilmällä huomasin, jotkut osoittelivat meitä ja aloin jo ajatella, oliko valkeat kisahousuni revenneet tai jotain vastaavaa. Maalilinjan ylitettyämme yleisö taputti ja toimihenkilöt ryntäsivät hirveällä vimmalla radalle. Kisahoitajamme otti meidät virnuillen vastaan. "Kylläpä oli osanottavainen yleisö" virkoin Mandille. "Kaikki pelkäsi, että jyräätte sen radalle eksyneen pienen ja avuttoman hiiren!" hän nauroi. Palaset alkoivat pikku hiljaa loksahdella paikoilleen päässäni. "Ai, mä luulin että..." "Mitä?" "Tota... en mitään." (P)

3. Disa (VRL-03335) - Felize del Giardino VH18-023-0018
En tiedä missä on hanget, korkeat nietokset, sillä Adinaan saapuessa vehreys yllätti meidät kaikki. "No, onkos tullut kesä?" virkoin itsekseni. Myönnän, etten oikein pääse fiilikseen, jollei jouluna ole lunta. Kaikesta huolimatta Adinassa juhla on verraton, kun keskelle kisarataakin joulupuu on rakennettu. Reippahasti käypi askeleet Felizen, joka oli varma että puun juurella istuskellut joulupukki puree ja lyö. Pääsimme nyt riemuiten tänne ja tuonne, kunnes tamma taisi päättää, että arkihuolesi kaikki heitä ja ratsastaja niiden mukana. Silmissäni nyt syttyy valot tuhannet, kuin tähti tähdistä kirkkain ja avaruus olisi näkyneet maneesin katon läpi, ja päässä kuului laulu enkelten, kun hiljaa leijaa maahan hiutaleet ja minutkin joulumaa otti hellästi vastaan. Löydän itseni istumasta heinillä härkien kaukalon. (Q)