Runorannan Jasmin

KTK-III, Ch, EV-II

KutsumanimiJasmin RekisterinumeroVH16-028-0011
Rotugotlanninruss Säkäkorkeus123.5cm
Sukupuolitamma Väriruunivoikko
Syntymäaika12.01.2016 Suomi 5v Koulutushe B, re 80cm
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaMelina, Runoranta

Luonne

Jasmin on mukava ja sympaattinen nuori tamma. Se on ikäisekseen harvinaisen tasapainoinen ja aina valmiina työntekoon. Se on melkoinen herkkupeppu ja kesäisin ruohotupsut voivat houkuttaa siinä määrin, että pienempää väkeä varsa kuskailee narun päässä pitkin pihoja. Tallissa tamma viihtyy parhaiten omissa oloissaan, mutta tarhassa tamma tulee toimeen kenen kanssa tahansa, myös ruoka-aikaan. Karsinassakin Jasmin on hoitaessa mukava, eikä kuulu siihen porukkaan, joka tarjoilee ensimmäisenä takapuolta sisäänmenijälle. Jasmin on utelias uusia ihmisiä ja hevosia kohtaan ja sopii tarhakaveriksi kenelle tahansa, isommillekin hevosille. Ruoka-aikana tamma osaa alistua vanhempien hevosten vallan alle, eikä turhia kiukuttele. Tamma ei luule itsestään liikoja, vaikka kokematon tallikävijä saattaa pelästyä ruoka-aikana sisällä käyvää kahinaa. Saatuaan heinänsä Jasmin kuitenkin keskittyy niihin ja jättää naapurit omaan arvoonsa.

Jasmin on hoitaessa ja hoitotoimenpiteissä kiltti, mutta hieman hätäinen, joten se kannattaa sitoa kiinni. Muutoin tamma hyörii ja pyörii koko toimituksen ajan. Kaiken lisäksi Jasmin on melkoinen karkailija ja häipyy hyvin helposti karsinasta jos ovi on raollaan tai tarhasta, kun toisia haetaan. Senkin vuoksi tamma on hyvä sitoa kiinni, ettei tarvitse vahtia sen sisällä pysymistä. Onneksi Jasmin on kuitenkin helppo saada kiinni, mikäli se karkuun pääsee ja matka tyssää yleensä rehuvaraston ovelle tai lähimmälle tarhalle. Hoitotoimenpiteissä tamma on mukava, mutta huonoina päivinä se saattaa kiukutella vuollessa, jos siinä kestää liian kauan. Tämäkin yleensä näkyy vain pään viskelynä tai jalan kuopimisena tai tömistelynä. Eläinlääkärin kanssa Jasmin ei ihan aina tahdo tulla toimeen, mutta kyllä perustoimenpiteet onnistuvat lahjonnalla. Trailerissa tamma matkustaa rauhallisesti, vaikka yksin sinne meneminen pelottaakin vielä. Yksin matkustaessaan Jasmin omaa pahan tavan rynnätä kopista pois ja saattaa siinä hötäkässä helposti satuttaa itsensä, mikäli lastaaja ei ole tarkkana.

Jasmin on ajo-opetettu ja tamma on yhteistyöhaluinen ohjasajossa ja ajaessa. Se on helppo uusia asioita opeteltaessa ja kevyt ohjasajaa. Se ei kuitenkaan ole mikään erityisen herkkä, vaan sietää jonkun verran aloittelijoiden tekemiä virheitä. Tamman kanssa on helppo opetella ajon ja ohjasajon alkeita kaiken ikäisillä, mutta kuitenkin kaikessa toiminnassa pitää aikuisen olla valvomassa, onhan se vasta varsa. Maastolenkille tammasta saa kivan, rauhallisen ja varman kaverin niin käsihevosena kuin kävellenkin. Jasminilla on kivat liikkeet ja se on hieno ikäisekseen ohjasajossa. Tamma tottelee pienetkin avut ja tottelee pidätteitä myös maastossa ajaessa hyvin.

Esteillä irtohypytyksessä nuori on todella osaava ikäisekseen, vaihtaa laukat ja tekee näyttävät hypyt esteelle kuin esteelle. Se on esteillä todella tasainen, joten saa nähdä riittävätkö rahkeet esteratojen uusintoihin. Toisaalta ajatellen tamman herkkyys ja tarkkuus voi tuoda nopeudessa menetettyjä pisteitä. Myös maastoesteille Jasmin on käynyt maasta käsin tutustumassa, se hyppää varmasti ja toimii radalla narun päässä myös yksin jännittämättä maastoilua yhtään. Käsihevosena tamma on maastoretkillä varma, ei säiky äkkinäisiäkään liikkeitä tai pelkää yksin maastoilua, se tykkää myös uimisesta paljon. Vieraissa paikoissa Jasmin omaa hyvät hermot, eikä säiky isojakaan ihmisjoukkoja. Näyttelyt ovat myös toistaiseksi ainoa paikka, missä eläinlääkärin tarkastukset sujuvat helposti ja ongelmitta.

Sukutaulu

isä. Tornseglare HIP
rn 123
Vir MVA Ch, VSN Ch
ii. Torolf HIP
vrn 124
KTK-II
iii. Staffan SGR trn 129
iie. Chelia rnvkk 126
Ch, KTK-III, YLA2, ERL-III
ie. ESP Mojna
rn 122
iei. Lyffson TUFF vrt 128
VIR MVA Ch, YLA2, ERJ-III, KRL-III, ERL-III
iee. Topparini Blini rt 121
VIR MVA Ch
emä. Cresendon Jasminelle
vkk 124
20 ERJ sijaa
ei. Karus Bazinga
prn 125
ERJ-I
eii. Bazooka Karus rt 128
KTK-II
eie. Dahlgårds Jemina rt 126
ee. Jasminette B
rnvkk 126
KTK-III
eei. Karkurannan Klaus rnvkk 128
eee. Rumour's Janny vprt 124

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

Kouluvarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Estevarsojen laatuarvostelu

30.05.16 - EV-II - 9 - 8 - 2 - 3 - 1 - 3 = 26p

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

20.12.16 - KTK-III - 69p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos
00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos
00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos
00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

13.03.16 - irtoSERT - tuom. Siiri K | Cresendo
01.04.16 - irtoSERT - tuom. Kati | Pikkulinnun talli
28.08.16 - irtoSERT - tuom. Kati | Acantha Farm

Kisatulokset

KRJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

ERJ 1 sijoitusta

15.12.18 - 70cm - 1/34 - Stall Fernweh

Valmennukset

00.00.0000
Ei vielä merkintöjä.

Päiväkirja

00.00.0000
Ei vielä merkintöjä.