Eira Wen Ion
KV-II, EV-I

Kutsumanimi Eira Syntynyt 12.08.2015 (9v)
Rotu welsh A Rekisterinumero VH15-024-0175
Sukupuoli tamma Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 116.5cm Kasvattaja Ionic IONI0011
Väri kimo Koulutus helppo C, re 60cm
Voittosumma 0ve


Luonne

Eira on oikea enkeli, joka käyttäytyy aina arvoiselleen nuorelle neidolle sopivasti, eikä ota turhaa pulttia uusistakaan tilanteista. Työnteossa Eira on vähän laiskempaa tyyppiä ja huijasi mielellään etenkin kun hommat alkavat käydä liian tutuiksi. Innokkaalle päälle sattuessaan Eira saattaa innostua vähän riehumaan, muttei tamma silloinkaan ole varsinaisesti hankala. Se rakastaa kyllä kepposia ja järjestää mielellään muutaman harmaan hiuksen hoitajalle levittämällä harjapakin sisällön pitkin lattiaa tai kaatamalla juotavaksi tarkoitetun melassiveden karsinaansa. Eira tykkää huomiosta ja rapsutteluhetkistä. Se tulee toimeen kaikenlaisten hevosten kanssa ja innostuu herkästi leikkimään saaden toiset mukaan ilonpitoon. Karsinassa Eira on kiltti hoitaa, eikä sitä välttämättä tarvitse pitää kiinni. Taluttaessa Eira on rauhallinen, mutta saattaa yrittää näykkiä narua, mikäli pidät liian läheltä kiinni. Innostuessaan tamma tepastelee paikallaan erityisesti näyttelyissä tai lastatessa. Kaviot Eira antaa ottaa hyvin, eikä pistä pahakseen vuolujakaan. Varustaessa Eiran kanssa ei tule ongelmia, mutta vyö kannattaa kiristää kunnolla sekä satulasta että juoksutusvyöstä, sillä tamma on mestari pullistelemaan. Suojien laitosta tamma ei erityisemmin pidä, eikä se myöskään pidä jalkojen harjaamisesta, tämä onkin oikeastaan ainoa ongelma, mikä voi neidin kanssa vastaan tulla hoitaessa. Kyllä se uskoo kun komentaa, mutta tamman kanssa on hyvä olla tarkkana suojia pukiessa tai jalkoja harjatessa, koska se nostelee jalkojaan ja voi vahingossa osua sinuun. Suitsiessa tamma on helppo ja odottaa kiltisti, että laitat kärryt perään.

Ohjasajaessa Eira on todella rauhallinen ja sopii aloitteleviinkin käsiin omistajan valvovan silmän alla. Se osaa olla hieman vauhdikas, mutta kuuntelee silti pidätteet hyvin ja taipuu kivasti ikäisekseen. Se kulkee luontaisesti hyvässä muodossa ja omaa myös erittäin hyvän hyppytekniikan. Maastossa ja oikeastaan muutenkin ajettaessa Eira osaa olla itsepäinen ja mielellään kuljettaa ohjastajaa vähän kovemmalla vauhdilla, kuin on tarkoitus. Hyvän raviponinkin Eirasta varmasti olisi voinut joku saada, mutta päätoimisesti neito harjoittelee kuitenkin koulu- ja esteratsuna. Kärryille Eira vaatii siis päättäväisen ja napakan kuskin, etenkin jos lähdetään pois kotiradalta maastoihin. Eira pitää uimisesta ja on joka kesäinen suosikki leiriläisten kesken. Uittaessa Eira tahtoo kuitenkin edetä omaa tahtiaan veteen ja voi hermostua raipan käytöstä tässä tilanteessa siinä määrin, että avustaja löytää itsensä vedestä ponin sijaan.

Jälkeläiset

-

Eira on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

KW Codestar
WA km 118
KW Code Casino
WA trn 117
VWY-II, YLA2, VWY-B
Cedion Wynfor
WA rt 116
VWY-II
Metsäpirtin Stopple
WA rnpäis 118
YLA2, VWY-C
A.D. Angelique
WA km 118
Fiddle Faddle
WA km 117
A.D. Ansa
WA km 119
VWY-II
Hugan Goch Fach Ion
WA rnkm 115
Austin Dawn
WA rnkm 119
Gwen Alwyn
WA 117
Try Or Die
WA rtkm 121
VWY-II, KRJ-II, YLA2
Charismataidd Ion
WA rnkm 120
Greenwich's Geraint
WA rtkm 121
Aufania Dawn
WA rnkm 118

Koko sukutaulu

eiei. Missway's Cefin KRJ-I
eeieie. Tsiun Daniella KRJ-III
eeieee. Whiten Faleiry Ffion KRJ-III
eeeeei. Adhemar KRJ-III

eii. Gwen Alwyn oli 117-senttinen mountainori. Orin väristä ei ole tietoa, mutta perimätiedon perusteella arvelisin sen olleen joko ruunikko tai ruunikonkimo. Ori syntyi toukokuussa 2009 Milbun kasvattina ja siltä jäi vain yksi varsa. Alwyn pärjäsi erittäin hyvin näyttelykehissä tienaten kaksi serttiä. Kilpailutuloksia orilta ei ole jäänyt, mutta painostukseltaan se oli yleisponi, joten todennäköisesti hyvärakenteinen ori kilpaili sekä koulua että esteitä, mahdollisesti myös kenttää.

Kisatulokset

NJ näyttelyt
-

Estevarsojen laatuarvostelu
29.02.16 - EV-II - 8,5 - 3 - 4 - 2 - 1 - 5 = 23,5p
30.05.16 - EV-I - 8,5 - 5 - 5 - 4 - 5 - 5 = 32,5p

Kouluvarsalaatuarvostelu
20.12.15 - KV-II - 10 - 4 - 2 - 1 - 4,5 = 21.5p

ERJ sijoitukset 3kpl
30.04.16 - 60cm - 3/89 - ERJ Cup
23.09.16 - 60cm - 3/10 - Adina
25.10.16 - 60cm - 2/36 - Moana part breds


KRJ sijoitukset 1kpl
29.04.16 - he C - 2/30 - Vanima

Villit näyttelyt
18.04.17 - welshit - 1/5 - Chermia

SPC Show Pony - pistetilanteen näet täältä

Päiväkirja

01.09.16 Tarinakisat 60cm Alchemy Warmbloods
Eira olisi julkisuuden henkilönä epäilemättä Napoleon. Se on kova hyökkäämään esteille ja pistää heti töpinäksi töppöjaloillaan, kun saa tilaisuuden. Eira on lisäksi yhtä innokas kanssakilpailijoiden kukistaja, joskin sitä ei tarvitse teljetä autiolle saarelle, että sen saa kuriin.. Eira rakastaa myös punaista väriä ja kimoja oreja yhtä paljon kuin Napoleon.

01.02.16 Kesää kohti
Eiran elämään ei mitään mullistavaa kuulu tällä hetkellä, viikonloppuna olemme mahdollisesti menossa ystäväni tallille, jossa järjestetään viikonloppuleiri nuorille. Sieltä varmasti myöhemmin kirjoittelen jonkun moista leiritarinaa sitten. Tänään kävimme reippaalla maastolenkillä ja Eira pääsi tietenkin mukaan kärryjen kanssa! Koko reissu meni tosi kivasti, ainoa ongelmakohta tuli oikeastaan yhdessä vaiheessa maastoa, kun tamma yritti hypätä pystyyn ja kääntyä kotiinpäin. En tiedä mikä ihme idea sekin oli, kun edessä oli kuitenkin useampi kaveri matkassa. Pidemmittä neuvotteluitta pääsimme kuitenkin kunnialla jatkamaan matkaa. Eiran ratsukoulutus aloitellaan näillä näkymin huhtikuun alussa, joten kovin pitkään ei enää faneja jännityksessä pidetä miten ratsukoulu sujuu.. Olemme myös menossa varmasti loppukesästä jo harjoittelemaan kisakäyttäytymistä muutamaan pieneen esteluokkaan lähistölle ja sitten syksyllä riippuen miten koulutus sujuu, on varmasti jo vuorossa ensimmäiset koulukilpailut. Emme ole kesällä vielä kisaamassa kovinkaan paljoa, antaa Eiran kasvaa ja kehittyä ensin. Kesäloma on myös enemmän näyttelypainotteinen aina ollut Adinassa, senkään vuoksi kilpaileminen ei ole prioriteetti ykkönen kesäkuukausina. Tallin omissa kilpailuissa Eira nähdään todennäköisesti touko-kesäkuulla, joista on hyvä aloittaa kilpailuelämään tutustuttaminen.

15.02.16 Edistystä!
Tänään ajettuani Eiralla lenkin en vain voinut olla tulematta tänne päiväkirjaan heti hehkuttamaan tamman kehittymistä! Harva olisi uskonut, että 2-vuotias on näin toimiva ja jaksaisi saman lenkin kuin vanhemmat konkarit. Myös kun ajattelee, ettei Eira ollut mikään helpoimmasta päästä vuotiaana, en olisi voinut kuvitellakaan, että nyt ollaan jo tässä vaiheessa, wau! Kesää odotetaan jo innolla, ensi viikolla varmasti irtohypytämme varsoja, jotta ne ovat valmiit estelaatikseen loppukuusta. Hienosti on kyllä Eiran kevät mennyt ja eritoten helmikuu. Jonain päivänä lumikin tuli oikein tohinalla alas maneesinkatolta, eikä siinä vieressä tarhaava Eira lotkauttanut korviaan moiselle, vaikka vanhemmat ponit poukkoilivat joka suuntaan! Pärjääminen ei kuitenkaan tule olemaan meillä se ykköspointti, vielä kilpailemista sivuten, pääasia että on hauskaa ja tamma saa uusia kokemuksia. Tottakai ponin liikutus alkaa jo kesällä olemaan tavoitteellisempaa, mutta koska kyse on nuoresta ponista etenemme maltilla ja ponin jaksamista kuunnellen. Kuitenkin liikuttamiseen pitää olla jo sen verran vaativaa kevään edetessä, että ratsukoulutus voidaan aloitella pikkuhiljaa. Mielenkiintokin pysyy paremmin yllä, kun on tavotteita ja mielekästä uutta tekemistä.

kuva © Flydon Stud
Virtuaalihevonen