Daphne G!

KTK-II

KutsumanimiDaphne, Anne RekisterinumeroVH15-035-0068
Rotuconnemara Säkäkorkeus147cm
Sukupuolitamma Väriruunivoikko
Syntymäaika04.01.2015 NL 9v KoulutustasoCIC2
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaTuulia T., ​Ratsutila Gateaway

Luonne

Daphne G! sai alkunsa hyvän ystävättäreni elenin tarjotessa orejaan ulkopuolisten jalostuskäyttöön joulukuussa 2014. Aloin oitis käydä tarjolla olevia oreja läpi ja hetken kuluttua ehdotinkin elenille peräti yhdeksää yhdistelmää poneistani. Astutukset sopivat ystävättärelleni hyvin, joten lastasin oitis valitut tammat lentokoneeseen ja lennätin ne yksityiskoneellani oripoikien kotitilalle, missä tammat saivat viettää pari päivää. Daphnen emä Cherrymist Delphia oli vasta kuuden, joten Daphne olikin sen ensimmäinen varsa, minkä takia Delphian tiineyttä seurattiin tarkkaan. Yhdessä vaiheessa näytti siltä, että keskenmeno olisi lähellä, mutta loppujen lopuksi ongelmista selvittiin ja tammikuussa 2015 Cherrymist Delphia pyöräytti maailmaan ruunivoikon tammavarsan, joka sai hetken pohdinnan jälkeen nimekseen Daphne G!.

Luonteeltaan Anne on hyvin rauhallinen ja elämään lunkisti suhtautuva tammaneiti, joka ei paljoa perusta hätäilystä. Tamma ottaakin mieluummin kaikessa rauhassa torkkuja hoitotoimenpiteiden suorittamisen aikana kuin pyörii ympäriinsä. Annen voikin näin ollen pitää hyvin vapaana karsinassaan hoitotoimenpiteitä suorittaessa, sillä tammalle ei tulisi mieleenkään lähteä omille retkilleen edes silloin kun karsinan ovi on unohtunut auki. Harjattaessa tamma vain nauttii saamastaan huomiosta eikä liikahdakaan. Kaviotkin Anne nostaa mukisematta ja pitää niitä ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Varustettaessa Anne saattaa hieman pullistella, mutta muuten varusteet menevät sen päälle helposti. Talutettaessa tamma laahustaa hoitajansa perässä rauhallisesti eikä paljoa välitä ympäristönsä tapahtumista. Silloin tällöin Anne saattaa pysähtyä tienpientareelle ruohoa syömään, mutta se kuitenkin jatkaa matkaan heti kun riimunnarusta nykäisee vähän napakammin. Muiden hevosten seurassa neiti on asiallinen eikä sekaannu toisten hevosten tappeluihin.

Ratsastettaessa Annea voisi sanoa jopa laiskaksi, sillä välillä tuntuu ettei siihen tahdo saada liikettä sitten millään. Annea täytyykin tunnin alussa herätellä ihan kunnolla joskus jopa raipan avulla ennen kuin neidin moottori lähtee käyntiin. Kun Annen on kerran saanut hereille ei sitä kumminkaan täydy enää sen kummemmin patistella, sillä tammalla ei ole taipumusta luistaa työnteosta heti tilaisuuden tullen. Koulussa Anne ei ole kaikista omimmillaan, mutta kyllä tamma sitäkin vääntää kunnollisen alkulämmittelyn jälkeen Helppo A tasolle asti. Tamma on nimittäin hivenen jäykkä eikä näin ollen taivu vaativan tason koululiikkeisiin. Tottelevaisena ponina Anne kuitenkin yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi. Esteillä tiukat käännökset tuottavat jäykähkölle tammalle vaikeuksia eikä se näin ollen pystykään hyppäämään huonoista kulmista, joten sen kanssa olisikin hyvä valita hieman pidemmät tiet esteille. Vanhemmiltaan Anne on kuitenkin perinyt hyvän hyppytekniikan ja liiteleekin kevyesti vastaan tulevien esteiden yli kunhan lähestyminen esteelle vain on oikea. Maastoesteillä Anne suoirutuu tasaisen varmasti eikä kyttäile erikoisempiakaan esteitä. Tamma tosin saattaa hieman haparoida alastulossa, mikäli se joutuu hyppäämään alamäkeen. Maastossa Anne on pomminvarma eikä säiky tai kummastele mitään.
© Tuulia T.

Sukutaulu

i. Lochlann Pembroke
rnkm 146
ii. Cryff Catch Me
km 141
iii. If I Catch U rtkm 139
iie. Erusty Sueno Let rnkm 142
ie. Awana Inez
km 144
iei. Kinwood's Kenzo rnvkkkm 145
iee. Brookbank Dylan rnvkkkm 140
e. Cherrymist Delphia
vkk 148
ei. Oldsfell's Guarana
rnvkk 147
eii. Guess Who rnkm 147
eie. Nidorina rnvkk 145
ee. Poniniemen Delphine
rnkm 148
KTK-III, Ch
eei. Tornado rn 144
KTK-II, Ch
eee. Cloonhill Bright Delphi rnvkkkm 148

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

KERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

28.02.17 - KTK-III - 66p
20.11.18 - KTK-II - 72p

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

20.03.16 - irtoSERT - tuom. Jannica | Storyteller's Connemaras
22.07.18 - irtoSERT - tuom. yersinio | Hopewood Connemaras

Kisatulokset

KERJ sijoitukset

Daphne on kisannut porrastetut loppuun, kisapisteet 40p.

Valmennukset

00.00.0000, valmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.