Channel LAC

SHLA-II

KutsumanimiChannel RekisterinumeroVH16-017-0266
Rotushetlanninponi Säkäkorkeus102cm
Sukupuolitamma Värimusta
Syntymäaika09.12.2015 Ranska 7v Koulutustasohelppo B, 60cm, vaativa valjakkoajo
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaL'amour aux Chevaux (LAC1897)

Luonne

Channel on erittäin kiltti ja rauhallinen nuori neiti perusluonteeltaan. Ikäisekseen se toimii erinomaisesti kaikissa hoitotilanteissa, ohjasajossa sekä juoksuttaessa. Tamma tulee toimeen ihan kaikkien kanssa tarhassa ja tallissa. Channelilla on kokoisekseen isot askellajit ja se on luonnostaan tahdikas liikkumaan. Irtohypätessä Channel on reipas ja pitää hyppäämisestä todella paljon! Channel rakastaa myös uittamista ja pesuja. Vieraassa paikassa Channel osaa testata ihmisiä, joten matkaan on syytä pakata mukaan ketjunaru. Channel on seurallinen neiti, joka puuhastelisi toisten hevosten tai hoitajan kanssa vaikka koko päivän. Satuloidessa Channel saattaa kiukutella, mutta ei tee mitään. Tarhasta ja laitumelta tamma antaa hyvin kiinni. Harjatessa tamma seisoo kiltisti paikallaan sitomatta ja antaa ottaa kaviot hyvin sekä pukea suojat. Channel on erittäin paljon herkkujen perään, joten tammaa on todella helppo kouluttaa maastakäsittelytehtävissä: ei ole mitään, mitä se ei niiden eteen tekisi.

Ratsuna Channel on ikäisekseen erittäin osaava pikkuponi ja omaa joustavan pehmeät liikkeet. Se on luotettava ratsu maastossa ja kentällä, reipas menijä. Silti se kuuntelee avut tarkoin ja toteuttaa niitä parhaansa mukaisesti. Laukkaamisesta tamma voi vähän innostua ja onpa nähty pepunkin nousevan, mutta harmitonta pikkupukkia lukuunottamatta tamma on oikein kiltti ja rauhallinen ratsu ja sopii myös aloittelijoille, koska jarrut toimii aina. Esteillä Channel on sopivan menevä olematta reaktiivinen sählä ja omaa hyvän hyppytekniikan ikäiselleen taiteillen helposti 60cm:n radat. Isommilla esteillä ja maastoesteillä tamma saattaa myös innostua pukittamaan, mutta mistään hurjasta pukkirodeosta ei kyllä voi puhua. Esteillä Channel vain taitaa olla elementissään ja nauttii vauhtilajista. Channel on varma maastokaveri yksin ja yhdessä, eikä turhia hötkyile. Ajaessa Channel on rauhallinen ja kuuliainen, sekä suorittaa vaativan valjakko- ja ohjasajon tehtävät leikiten. Kisapaikoilla Channelin kanssa saa olla tarkkana, koska isommissa luokissa ja etenkin maastoesteillä tamma voi pukittaa enemmän kuin kotona innostuessaan. Se kuitenkin uskoo komentoa hyvin ja riittää, kun saat noissa tilanteissa pään nopeasti ylös ja oman mielen rauhalliseksi, niin tamman mieliala seuraa perässä.

Sukutaulu

i. Alexander HP
m 103
ii. Edenelle Xander
mkm 104
Vir MVA Ch, KTK-II, SHLA-II
iii. Edenelle Riggins kadonnut prtkrj 104 3.00,3
Ch
Edenelle Socrates rn
Vacanze v. Arwyn rtkrj 103
KTK-III
iie. Frein Xena 100cm Edenelle Sirocco 100cm
Frein Adelaiche 99cm
ie. Carkki HP
m 103
iei. A.D. Flash Jack m 102
EV-I
A.D. Magic Attitude m 104
KRJ-III, YLA2, Ch, ERL III, VPA-2, SHLA-II, KTK-III
A.D. Peek-A-Boo tprn 101
SHLA-II, VPA1
iee. Hopearinteen Senni trn 102 Same Color SAV rn 105
Hopearinteen Muru rt 96
e. Carleen LAC
m 100
KTK-III, KRJ-II, SHLA-I, YLA2, VVJ-II
ei. Päivärinteen Reniro
m 105
KTK-II, KRJ-I, SHLA-I, Vir MVA Ch
eii. Päivärinteen Roi phkk 106
KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, Vir MVA Ch
Samuel km 99
Vir MVA Ch, KTK-III, Klass I
Serene Grace m 99
KTK-III, Ch
eie. A.D. August Rose tprt 104
KTK-III
Lily's Little Monster trt 103 2.22,6
SHLA-III
Belladonna tprt 105
ee. Adanna FK
m 98
Vir MVA Ch, KTK-II, ERJ-III, KRJ-I, YLA2, SHLA-I, VVJ-III
eei. Riddles In The Dark Dei m 101
VVJ-II
Riot Empire prn 101
Vir MVA Ch, KTK-II
Ward's Simbelmynë m 97
Vir MVA Ch, YLA2
eee. Caelan VIL m 96
Vir MVA Ch, KTK-II, SHLA-I, YLA2, KRJ-I
Charlélie vkkkrj 90
Vir MVA Ch, KTK-II
Chardanae m 104
Vir MVA Ch, KTK-III, ERJ-II, KRJ-II, YLA2, Reserve
ie. Carkki HP

iie. Frein Xena oli musta 101-senttinen neitokainen. Xena syntyi Frein Poniesissa, josta se muutti myöhemmin Edenelleen. Tamma tunnettiin erityisesti tiukasta luonteestaan toisia poneja kohtaan, mutta ihmisiä se kunnioitti ja oli hoitotoimenpiteissä kiltti ja rauhallinen. Ratsuna Xena oli enemmänkin laiskan sorttinen, jonka vuoksi se sopi erinomaisesti talutusponiksi tapahtumiin. Myös Xenan suvussa on moderneja ja vanhempien sukupolvien poneja, joista vanhemmat harrastajat löytävät varmasti tuttuja poneja. Xena kilpaili nuorempana paljon valjakkoluokissa ja se pärjäsi myös näyttelykehissä tienaten itselleen jo nuorena Champion-arvonimen. Xena on myös palkittu kilpailutaustastaan YLA2-palkinnolla.
iei. A.D. Flash Jack

iiei. Edenelle Sirocco oli maineikkaan Edenelle-shetlanninponisiittolan kasvatti. Se kilpaili varsin hyvällä menestyksellä niin valjakkoajossa kuin ratsastuslajeissakin. Heikon käsiteltävyytensä vuoksi se ruunattiin myöhemmin, eikä ehtinyt astua montaakaan tammaa. Cirocco oli 100 senttimetriä korkea ja se lopetettiin vanhuuden mukanaan tuomiin vaivoihin.
iiee. Frein Adelaiche oli vain 99-senttinen ponitamma. Myös Adelaichella kilpailtiin useammassa eri lajissa (valjakkoajossa sekä ratsastuslajeissa). Tamma oli käsiteltäessä luonteeltaan oikea halinalle, mikä on periytynyt myös jälkipolville. Ratsastettaessa ja ajaessa tästä ponista löytyi tarvittaessa myös vauhtivaihde. Adelaiche jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden seurauksena.
eiii. Samuel

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

Shetlanninponien laatuarvostelu

20.02.17 - SHLA-II - 20 + 15 + 30 + 10,5 + 0 + 7 = 82,5p

Estevarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Valjakkovarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

VVJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

Ei vielä arvosteltu.

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Villit näyttelyt

18.04.17 - näyttelyt, she - 2/5 - Chermia

Kisatulokset

ERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

KRJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

KERJ 1 sijoitusta

29.10.16 - aloittelija - 1/14 - Yentel Ponies

VVJ 4 sijoitusta

04.11.16 - vaativa tarkkuuskoe - 3/50 - Metsovaara
06.11.16 - vaativa koulukoe - 1/50 - Metsovaara
07.11.16 - vaativa tarkkuuskoe - 2/50 - Metsovaara
08.11.16 - vaativa tarkkuuskoe - 4/50 - Metsovaara

SPC Show Pony - pistetilanteen näet täältä Novice Performance Pony - Riding Class

Valmennukset

20.05.17 maastoestevalmennus, kirjoittaja: omistaja (276s)
Lauantaina suunnistettiin suoraan verkan jälkeen maastoesteradalle, jossa aikamme ihmeteltyämme hevosten päästyä vihdoin ensimmäisten esteiden yli, jotka eilen olivat koituneet osalle kohtaloksi, pääsimme hyppäämään loppurataa. Seuraavana suoran keskellä häämöttävä maahauta oli niin valtavan kokoinen, että Channel olisi valehtelematta mahtunut sen alta moneen kertaan. Tunsin tamman epäröivän, joten pamautin pohkeet kylkiin sellaisella nopeudella, ettei sille jäänyt arvailujen varaa mentiinkö ylitse vaiko ei. Lopulta se luovutti ja otti pari askelta ennen estettä vain enemmän vauhtia hypäten valtavalla loikalla haudan ja sen päällä olevan ohuen tukin yli. Seuraavaksi ylitettiin radan toinen matalampi banketti, jolta matka jatkui niin tiukasti vasemmalle, että reippaimmat hevoset olivat jatkaa varoitusköysien läpi matkaansa. Rata alkoi häämöttää loppuaan ja Channelin kanssa pääsimme vielä ylittämään valkoisen aidan, jonka päällä oli havuja sekä huilun, joka oli tuttu kotoakin.

Juhannuskoivu taisi olla radan esteistä mielenkiintoisin, sillä jopa varma Channel ihmetteli pilkullisia koivupuomeja ylittäen ne kuitenkin varmuuden vuoksi tilavasti. Lopussa radalla tulivat vastaan vielä punainen "possueste", joka oli punaiseksi maalattu tynnyrinmuotoinen puueste sekä vesieste, jossa oli myös koivupuomit. Niistä tamma kuitenkin selviytyi varmemmalla tuloksella, koska taisi jo kiinnittää huomionsa parin askeleen päästä mentävään veteen. Varsinaista veteenhyppyä ei tällä radalla ollutkaan, mikä oli hyvä asia, koska ne saattoivat joskus tuottaa pienelle ponille ongelmia. Kävelimme muutaman esteen ohitse vielä tallille palatessamme, joita ei suuren koon vuoksi hypätty. Niistä etenkin arkun mallinen este näytti vaikuttavalta, jopa ponin selästä! Myös porsas-esteestä oli kotimatkalla suurempi versio, joka muistutti kuitenkin enemmän toukkaa tuntosarvineen ja vihreine alaosineen. Myös isomman luokan hauta kehikkoineen oli loppuradan osana, sellaisen yli olisi Channelkin toki päässyt, koska se oli kotona hypännyt osaa isomman luokan radasta. Maastoestetunti oli ollut erittäin onnistunut ja hikinen poni sekä omistaja pääsivät ansaittuun suihkuun sekä syömään läksiäislounasta kanssakurssilaisten kanssa.19.05.17 maastoestevalmennus, kirjoittaja: omistaja (187s)
Kenttäkurssin perjantai-iltapäivän tunti tarjosi mahdollisuuden päästä treenaamaan maastoesteradalle, jossa Channel toimi loistavasti varmana kenttäponina. Rataan käytiin ensin tutustumassa jalan itsenäisen verryttelyn jälkeen, jonka jälkeen kokoonnuttiin lounaan jälkeen hyppäämään. Pääsimme Channelin kanssa puolivälin paikkeille jonossa ja tasaisin väliajoin avustaja lähetti meitä radalle Fionan tarkkaillessa suorituksia vaikeimmissa paikoissa. Rata alkoi tukkiesteellä ylämäkeen, joka Channelille helppo ja suunta jatkui kohti seuraavaa estettä muutamien laukka-askelten päässä. Toinen tukkieste näytti jättiläismäiseltä, mutta onneksi poni ei ollut epävarmimmasta päästä ja yli päästiin, vaikka ratsastajaa hiukan hirvittikin (ja ilmeestä päätellen myöskin Fionaa, koska hän ei ollut ennen nähnyt shettistä tällä radalla). Kolmas este oli vaativa banketti, joka ylitettiin ei niin varmalla asenteella, mutta tasapainoisesti tamma kuitenkin meidät yli vei ottaen pari extra-askelta pienen kokonsa vuoksi. Seuraavan tukkiesteen eteen oli koottu valkoisia kiviä, jotka olivat muutamille kompastuskiviä, mutta pikkuruinen Channel ei edes vilkaissut kivien suuntaan leiskauttaessaan esteen toiselle puolen. Ennen mutkaa oli koottu pienistä laatikoista maneesin näköinen este, joka herätti kauempaa ihmetystä tammassa, mutta muutamaa askelta ennen se oli jo varmoin elkein menossa ylitse onnekseni. Tänään rata meni kivasti ja huomenna pääsisimme hyppäämään sitä loppuun asti, kunhan osa porukasta saataisiin nyt ensin näidenkin esteiden ylitse..19.05.17 estevalmennus, kirjoittaja: omistaja (180s)
Perjantaina kokoonnuimme aamupäivällä rataesteille osallistuessamme Channelin kanssa Yorkyard Riding Schoolin kahden vuorokauden kenttäratsastuskurssille. Ensimmäisenä kurssipäivänä saavuimme paikalle hyvissä ajoin kahdeksan jälkeen ja aloin ilmoittautumisen jälkeen laittamaan heti Channelia kuntoon, sillä estetunti alkaisi kentällä kello yhdeksän. Alkuverryttely oli ryhmällä perustreeniä ravissa ja laukassa, joiden jälkeen otettiin muutamia maapuomiharjoituksia ravissa ja laukassa. Sitten ennen välikäyntejä tultiin muutamia ristikoita ja muita matalia verryttelyesteitä ympyrällä. Tunnin aiheena olivat suhteutetut välit ja tulimme neljällä sekä viidellä laukka-askeleella kahta tehtävää, joista toisena olivat pystyesteet ja toisena pysty sekä okseri linja. Molemmat tehtävät sujuivat tamman kanssa hyvin ja se oli tänään malttavainen, joskin ensimmäinen linja okserille meinasi jäädä lyhyeksi. Fiona kehui pienen ponin kapasiteettia ja hyppytekniikkaa ja olihan Channel tosiaan siinä joukossa ainoa shettis, joten ylpeä sain pienestä ponistani olla tamman taiteillessa kuin marttyyri suomenhevosten ja täysiveristen välissä omalla vuorollaan esteradan lävitse. On sanomattakin selvää, että olin enemmän kuin tyytyväinen tamman suoritukseen rataesteillä ja sillä tuntui olevan hyvin hauskaa, kun lopputunnista pääsi vielä korkkaamaan pari kentälle rakennettua uutuuttaan hohtavaa maasto/erikoisestettä. Muutamalle ryhmästä ne aiheuttivat jännitystä, mutta kunnialla kaikki kuitenkin pääsivät yli lopulta, vaikka yksi kielto nähtiinkin.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: X
Ei merkintöjä.