A.D. All I Want Is You "Asko" VH11-089-0019

Fellponiori, s. 28.08.2011 Suomessa (6v), kasv & om. Jannica (VRL-04799)
Musta, 142cm, koul.taso helppo C, re 40cm.

Asko on mukava ori, mutta hieman herkkä ja kutisee vaikka harjaisi hyvinkin hellävaroen sen ohutta karvaa. Kumisuasta Asko ei tykkää, mutta pehmeämmillä harjoilla hoitaminen kyllä luonnistuu. Asko osaa seisoa hyvin jo sidottuna eikä häärää omiaan vaan keskittyy harjauksesta nauttimiseen mikäli harja on sopivan pehmeä. Taluttaessa Asko on reipas eikä lähde omille teilleen. Ainoa huono puoli orissa on se ettei, sitä voi jättää yksin talliin tai tarhaan, koska se rupeaa riehumaan ja saa itsensä hyvin nopeasti vapaaksi tarhasta tai laitumelta. Tallissa Asko rikkoo joko itsensä tai karsinan jos jää yksinään. Tarvittaessa Askon voi siirtää toiseen tarhaan tai karsinaan jos se meinaa jäädä ihan yksin tai toisten näköpiirin ulkopuolelle, koska se ei vielä niin tammoista mitään ymmärrä. Juoksuttaessa Asko toimii melko hyvin, vaikkakin nostaa innostuessaan pään korkealle eikä kuuntele ohjeita. Kuitenkin Askoa on ihan kiva juoksuttaa ja se toimii hyvin, ei siis riehu tai loiki liinan päässä vaikka vauhti nousisikin reippaammaksi.

Ratsastaessa Asko on herkkä avuille eikä oikein suvaitse aloittelijoiden tekemiä virheitä. Se toimii hyvin pehmeillä avuilla ja osaa keskittyä koulukuvioihin hyvin. Maastossa Asko on reipas eikä turhaan hötkyile tai säiky mitään. Yksinään Asko ei toimi maastossa, joten se vaatii kaverin mukaan, toimii myös tammaporukassa kunhan ratsastaja tietää mitä tekee. Esteillä Asko toimii hyvin, vaikkakin vaatii martingaalit hypätessä isompia esteitä, sillä ori nostaisi mielellään päänsä kovin korkealle innostuessaan eikä kuuntelisi ratsastajan apuja. Kuitenkin Asko on kokeneella kiva poni hypätä eikä riehu tai loiki turhia innostuessaankaan. Maastossa Asko toimii myös esteillä, vaikka vauhti saattaakin nousta melko rajuksi aremman ratsastajan makuun. Poni ei kuitenkaan koskaan ole lähtenyt käsistä vaikka hieman turhan innokas onkin maastoesteitä hypätessä.

A.D. Rob-Roy
Vir MVA Ch
Chariot EDD
Ch
EDD Icon
Amnestye EDD
Beauty Comet
Vir MVA Ch, YLA3, KTK III, VPA-2, Reserve
Admiral
Darby
A.D. Alexis A.D. Jester
KTK III, VPA-3, Ch
Rafland Reynyard
Beauty Comet
Vir MVA Ch, YLA3, KTK III, VPA-2, Reserve
Jalea Stop Stopdon
Jangle Lei

Isä A.D. Rob-Roy on Adinan utelias kasvattiori. Mustalla isolla orilla on huikea sukutaulu takanaan, eivätkä orin omatkaan kyvyt ole mitenkään vähäpätöisiä. Ori on nuoresta iästään johtuen kisannut vasta muutaman kerran sijoittuen, mutta on jo nyt osoittanut kykynsä esteillä. Näyttelytuloksia orilla ei vielä ole, mutta sen rakenne on vanhempiensa tavoin hieno. Ratsuna Robbe on säpäkkä ja vaatii tomeran käsittelijän, mutta oikealla ihmisellä toimii kuin unelma. Robbe on monitoiminen poni, joka on myös muiden poniemme tapaan opetettu ajolle ja toimii siinä erinomaisesti. Esteillä ja maastossa Robbe on reipas menijä, mutta koulupuolella se saisi olla energisempi ja keskittyä paremmin tehtäviin. Tosin ei 8-vuotiaalta vielä niin hirveästi voi odottaa, mutta silti tulevaisuutta ajatellen Robbe voisi toimia hieman helpommin, jotta sen koulutus pääsisi etenemään ripeämmin, ori kun osaa vasta ihan perusasiat koulupuolella.

Emä A.D. Alexis on niin ikään Adinan kasvattitamma. Se on luonteeltaan hieman sähäkkä ja vaatii Roben tavoin kokeneen käsittelijän. Musta 140-senttinen tamma on myös ratsuna hieman vaativampaa lajia. Asko on Allun ja Roben ensimmäinen jälkeläinen, joten ei vielä oikein osaa sanoa tamman periyttäjän kyvyistä mitään.. Katsotaan kun oripoika kasvaa ja kehittyy, mitä siitä tulee ja mihin lajiin. Allulla on isän puolelta todella hieno suku. Myös emä on kokenut kisatamma, vaikkei sillä arvonimiä olekaan. Allun emä on myös erittäin hyväluonteinen, jonka toivon periytyvän pidemmällekin sukuun, etenkin kun Allu itse on vaativa persoonaltaan. 5-vuotias Allu ei vielä ole päässyt sähäkkyytensä vuoksi palkinnoille vaikka sillä onkin hieman kisakokemusta koulusta ja esteillä. Tavoitteemme on ensin saada kotona asiat kuntoon ja vasta sitten aloittaa kisakausi. Nuori tamma ehtii siis varmasti vielä elämänsä varrella haasteellisen kisauran pariin ;)

KRJ sijoitukset
04.02.19 - he C - 3/55 - Adina
ERJ sijoitukset
31.03.19 - puomit - 4/30 - ERJ Cup

kuvan © Bracklinn Fell Pony Stud