A.D. All Arosa
SHLA-II, VSN Nat Ch


KUOLLUT 7.3.


Kutsumanimi Arusa Syntynyt 01.12.2011 Suomi (29v)
Rotu shetlanninponi Rekisterinumero VH11-017-0902
Sukupuoli tamma Omistaja Jannica VRL-04799
Säkäkorkeus 102.5 cm Kasvattaja Jannica VRL-04799
Väri ruunikko Koulutus helppo C, re 40cm (koulupainotus)
enn. 3.05,4
Startit 2: 0-0-0 Voittosumma 0ve


Luonne

Arusa on mukava ja rauhallinen perusluonteeltaan, mutta vaikeina päivinään saattaa olla varsin kiivas luonteeltaan. Se on kovasti perso herkuille ja normaalisti oikein mukava hoitaa. Se nostaa kaviot hyvin eikä nojaile puhdistajaan. Tamma nauttii harjailusta ja seisoo kiltisti paikoillaan sidottuna, vapaana ollessaan se saattaa pyöriä karsinassa. Satulointi ja suitsiminenkin sujuvat kivasti, eikä tamman kanssa ole ongelmia suojienkaan laitossa. Arusan kanssa on kuitenkin hyvä muistaa rauhalliset liikkeet, sillä tamma on hieman arka ja saattaa hypähtää sivulle pelästyessään etenkin pään lähettyvillä äkkinäisiä liikkeitä. Kiukuttelu hoitaessa ilmenee useimmiten kiimojen aikana ja iän myötä tämäkin on alkanut korjaantumaan.

Arusa on kiltti taluttaa pientenkin, vaikkakin kesäisin ruohotupsut voivat kyllä saada yliotteen muutoin niin kiltistä taluttettavasta. Arusa tulee toisten hevosten kanssa toimeen hyvin, vaikka onkin pomottelevainen luonteeltaan eikä välttämättä ole paras vaihtoehto nuorten tarhakaveriksi, koska sen hermot eivät hommaan riitä. Tarhasta neiti antaa hyvin kiinni, mutta laitumelle kannattaa varata mukaan jokin herkku, sillä tamma saattaa olla mieluummin villi ja vapaa riippuen tuulensuunnista.. Traileriin ja hevosautoon Arusa menee tottuneesti eikä tarvitse maanittelua. Se myös matkustaa nätisti yksin ja porukassa. Näyttely- ja kisapaikoilla Arusa on tottunut ja rauhallinen, eivätkä sitä hetkauta isot ihmisjoukot lainkaan. Hoitotoimenpiteissä Arusa on muuten toimiva, mutta raspaukseen se rauhoitetaan, koska tamma on muutoinkin arka päästään. Arusa pitää uimisesta, joten pesutkaan eivät ole tamman kanssa mikään ongelma. Muistathan varoa tamman herkkyyttä myös riimunkohtaa leikatessa ja näyttelyn siistimisessä, mikäli leikkaat karvoja pään alueelta.

Arusa on yleensä hieman laiskahko ratsastaa, tosin maastossa se saattaa jopa innostua rymistelemään laukassa liiankin reippaasti tai pukittelemaan. Kentällä se on kuitenkin yltiöpäisen rauhallinen, laukkaharjoituksista voi hieman innostua, mutta aloittelijakin pärjää silti selässä eikä tamma tee mitään tuhmaa kentällä. Esteillä Arusa on rauhallinen, mutta tarvittaessa isompi vaihde löytyy myöskin kisoja varten. Arusalla ei ole hypätty paljoa, mutta pienet ristikkoluokat tamma selvittää hyvin. Koulupuolella Arusa osaa perusjutut ja toimii myös vanhana raviponina ajossa hyvin. Maastossa Arusa on varmajalkainen ja toimiva myös yksin, vaikka pöhköpäivinään saattaakin keksiä jotakin pientä ratsastajan pään menoksi jos on yksin liikenteessä. Kisapaikoilla Arusa toimii ratsain hyvin, mutta vaatii ikänsä puolesta jo aika pitkän verryttelyajan. Myös kotona ratsastaessa tamman ikä on hyvä huomioida huolellisissa alku- ja loppuverryttelyissä.

Jälkeläiset

05.10.12 t. A.D. All Bonbon (i. Little Pepper)
22.04.13 t. A.D. Almost April (i. Little Pepper)
02.02.15 o. A.D. Rock With You (i. A.D. Magnificient Rock)

Arusa on siitoskäytössä.

Sukutaulu ja -selvitys

The Half Blood Prince AD
rtpäis 102cm
VSN World Ch, KTK-II, SHLA-II, VPA1
60 sij.
RSB Volcano
rtpäis 103cm
KTK-II, KRJ-IV, YLA2, Vir MVA Ch, VPA-2, SHLA-II
Phataruka
rtkm 107cm
KTK I, Vir MVA Ch, YLA3, VPA-2
Little Child of Valentine
DF's Step By Step
rt 101cm
Star Supréme
trn 105cm
DF's Gendarme Illusion
m 98cm
A.D. All American Miss
vm 103cm
SHLA-III
53 sij.
A.D. Miska
km 107cm
Phataruka
rtkm 107cm
KTK I, Vir MVA Ch, YLA3, VPA-2
A.D. Beata's Madicken
trn 106cm
Nollan
vkkkrj 98cm
YLA3, KRJ-IV, SHLA-III
Whisky
vkk 83cm
Champion Pathin
rtkm 83cm


Isä The Half Blood Prince AD on Adinan nuori kasvattiori, joka on luonteeltaan hoidokkina rauhallinen ja kiltti, mutta ratsastaessa poni vaativaankin makuun. Ponilla on neljä jälkeläistä ja hieno kisaura takanaan. Haffin jälkeläiset ovat menestyneet maailmalla hienosti ja sen orivarsa on palkittu SHLA-III palkinnolla sekä on irtoSERT-palkittu. Ori on voittanut raviurallaan yli 7000 euroa ja on juossut raviurallaan yli 30 starttia, joista totosijoja 13. Ori on SHLA-III palkittu vuonna 2011 ja lisäksi se on palkittu virallisissa näyttelyissä SW1 sijalla ja peräti 41 pisteellä! Ori on myös palkittu Adinan omilla oripäivillä I palkinnolla ja sillä on villeistä kilpailuista 60 sijoitusta monipuolisesti. A-ponimestaruus 2013 oli orille otollinen kilpailu ja se nappasikin pronssia. Mainittakoot vielä, että ori ei toistaiseksi (ja valitettavasti) ole periyttänyt hienoa rautiaanpäistärikköä väritystään kenellekään jälkeläisistään.

Emä A.D. All American Miss eli Missi on myös kasvattejani. Tamma on luonteeltaan kiltti, tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta omaa silti tietynlaista päättäväisyyttä, joka kaiketi shettiksillä on melkoisen yleistä. Missin vanhemmat ovat kisanneet, mutta isovanhempien puolelta löytyy myös hienoja näyttelyponeja. Tamma itse on SHLA-III palkittu vuonna 2011 ja sillä on liki 40 villiä sijoitusta, raviuraakin oehti kertyä muutaman startin verran, mutta pääasiassa tammalla kilpailtiin koulua ja esteitä. Missillä on kuusi jälkeläistä, eikä se ole enää siitoskäytössä. Varsoista yksi ori on SHLA-III ja irtoSERT-palkittu ja toinen ori EV-II palkittu.

ei. A.D. Miska on tallin nuorinta kasvattilinjaa edustava herra. Se on luonteeltaan kiltti ja helppo hoitoinen, mutta toisinaan nuoruudeninto saattaa päästä valloilleen. Miskaa on hieman kisattu ja myös näyttelykehässä on käynyt viemässä luokkavoittajan pokaalin. Miskalla on monta jälkeläistä, jotka ovat kaikki todellisia tulevaisuuden käyttö- ja näyttöponeja, niistä A.D. Abbey Mistress on ehdottomasti parhaiten pärjännyt.

iie. Little Child of Valentine on ollut nuorena suuren shetland-tilan kasvatteja ja tottunut sen vaatimattomaan elämään. Se oli pienikokoinen, vain 103-senttinen. Ponilla on valjakkoajosta muutamia tuloksia, mutta ratsastuskisoissa sitä ei koskaan nähty, syynä tähän oli varmasti ponin pieni koko, joka hankaloitti sopivan kilparatsastajan löytymistä. Näyttelyissä tamma on palkittu hyvin. Jälkeläisiä tammalle on kertynyt kahdeksan kappaletta. Luonteeltaan "Lilli" oli vilkas, energinen, kiltti ja ihmisrakas. Suosittuja ominaisuuksia kaikki varsoja hankkiessa ja myös tamman hyvä rakenne on jälkeläisille kiistatta periytynyt, joka voidaan jo Vekunkin kohdalla todeta paikkaansa pitäväksi ominaisuudeksi.
iei. Star Supréme oli tummanruunikko 105-senttinen Adinan tuontiori, joka muutti pian tulonsa jälkeen Haavanlehteen DF's Gendarme Illusionin sulhaseksi. Orin sivut ovat valitettavasti kadonneet, mutta se tunnettiin komeana sisukkaana orina, joka periytti jälkeläisilleen kovan kilpailutahdon ja päättäväisen luonteen. Ori sijoittui loistavasti koulussa ja esteillä, siltä jäi pitkän kisauran vuoksi vain neljä jälkeläistä.
iee. DF's Gendarme Illusion on Haavanlehden asukki, sivut ovat valitettavasti kadonneet. Musta 98-senttinen tamma on kantakirjassa II palkinnolla ja toiminut koko ikänsä siitostammana, kiertänyt toki muutamia näyttelyjä siinä ohessa. Kouluradoiltakin tammalla on muutama kelpo suoritus. Tammalta jäi peräti 14 hienoluonteista varsaa, joista viisi oria ja viisi tammaa kantakirjattuja, lopuillakin hyviä kisanäyttöjä.

eei. Whisky oli 83-senttinen pieni ja pippurinen palomino ori, joka on vahvasti periyttänyt vaikeaa luonnettaan jälkeläisilleen. Orilla on kaksi tammajälkeläistä ja sen siitosura loppui kun ensimmäinen orijälkeläinen syntyi ja todettiin niin vaikeaksi käsitellä, ettei orin luonteen periyttämistä kannattaisi enää jatkaa pidempään. Onneksi hankala käsiteltävys ei periytynyt näiden varsojen jälkeläisille enää. Whiskyllä ei siis ole juurikaan jälkeläisnäyttöä, eikä liiemmin kisatuloksiakaan luonteen vuoksi.
eee. Champion Pathin oli myös 83-senttinen rautiaankimo tamma, joka on palkittu useissa näyttelyissä yli 40 pisteellä. Tammalla on ainoastaan yksi jälkeläinen, mutta se on palkittu sekä 1- että 2-vuotiaana 9 pisteellä kymmenestä näyttelyissä, joten ilmeisesti ainakin hyvän rakenteen Path on periyttänyt varsalleen. Tamman luonteesta ei valitettavasti ole tietoa, koska se on kasvatettu ulkomailla ja tuotu Suomeen siitoskäyttöön vanhoilla päivillään.

Kisatulokset

Shetlanninponien laatuarvostelu
25.05.14 - SHLA-II - 18 + 15 + 30 + 20 + 3 + 0 = 86p
20.06.16 - SHLA-II - 24 + 14 + 30 + 2,5 + 12 + 16 = 98,5p

NJ näyttelyt
-

VSN näyttelyt 130p
15.11.15 - RCH, 36p - tuom. taffel | Cresendo
07.03.16 - RCH, 40p - tuom. dookie | Adina
07.05.16 - SW2, 39.5p - tuom. dookie | Moondance
23.07.16 - CH, 39.5p - tuom. Spookiness | Huvitutti
31.07.16 - RCH, 36p - tuom. taffel | Nidavellir
22.08.16 - CH, 36p - tuom. taffel | Kuuralehto
27.08.16 - RCH, 39.5p - tuom. Spookiness | Adina
12.11.16 - RCH, 39.5p - tuom. dookie | Satumaja

Villit sijoitukset 5kpl
13.02.17 - shetlanninponit - 1/5 - Chermia

09.03.16 - raviohjelma - 1/7 - kutsu
09.03.16 - helppo C - 3/15 - kutsu
30.09.16 - helppo C - 1/2 - kutsu

30.09.16 - 40cm - 1/2 - kutsu

30.11.14 - me 20cm - 2/5 - kutsu

VRER ravit
29.09.12 - 13/14 - 3.20,8 - Narrilaiva
12.06.15 - 9/9 - 3.05,4 - Duán Stable

Valmennukset

16.06.16 Miksi aina sataa?
Ulkona satoi kuin saavista kaatamalla, mikä ei tosin yllättänyt viime aikaisen sään perusteella. Päästyäni sisälle talliin ponin kanssa olimmekin jo aivan läpimärkiä molemmat. Onneksi minulla oli varavaatteet ja vanhalla tammallanikin sadeloimi, joka suojasi ainakin suurimman osan ponista. Vaatteet vaihdettuani mietin mitä tekisimme tänään. Maastossa oli aivan liian liukasta ja märkää, maneesiakaan ei jaksanut kiertää alituiseen. Tänään Arusalle saisi riittää pelkkä laidunliikunta, päätin lopulta. Harjasin ponin kuitenkin hyvin ennen ulosvientiä. Sitten hain kottikärryt ja talikon ja suorin siivoamaan karsinaa. Vietyäni likaiset purut lantalaan hain tilalle uudet ja levitin niitä hieman talikolla. Katsoin ulos ikkunasta ja huomasin ulkona satavan edelleen.

No, joka tapauksessa poni oli haettava sisään päiväruoalle, koska Arusa ei saanut tammaporukassa syödä senioriannostaan rauhassa. Tutkin kelloani, joka näytti puolta yhtä. Nappasin sadetakin naulasta ja hain tamman riimun ja menin pelastamaan ponin sateesta. Jopa paksukarvaiset shetlanninponit hengailivat portilla odotellen sisäänpääsyä. Päästin muut ponit kuitenkin laidunosiolle ruoan kimppuun, Arusan tosin talutin suoraan pesukarsinaan. Tamma oli herkkänahkainen, joten riisuin siltä ruokinnan ajaksi sadeloimen ja pesin sekä kuivasin jalat. Sitten poni pääsi karsinaan. Keli oli onneksi lämmin vaikka satoikin taukoamatta.


09.06.16 Lahna kentällä
Heräsin jo kuudelta, koska olin ajatellut liikuttaa Arusan ennen aamutallia. Näin kuumalla kelillä oli kivempi ratsastaa heti aamutuimaan. Energisenä menin talliin, jossa uteliaat päät tunkivat käytävälle, kuin kysyen ei kai nyt vielä ole aamu? Ensitöikseni harjasin Arusan ja puhdistin jalat huolellisesti ennen suojien pukemista. Tamma töni minua koko varustamisen ajan, kuin jouduttaakseen toimintaa. Varustettuani tamman suuntasimme kentälle, koska keli oli mitä mainioin edellispäivien sateen jälkeen. Käveltyämme hetken kiristin vyön ja menimme perusjuttuja ensin käynnissä, sitten ravissa. Arusaa ei tuntunut huvittavan tänään yhtään mikään, se oli laiska, mutta teki kyllä kaiken tapansa mukaan. Loppukäyntien jälkeen ohjasin ratsuni kaartoon ja laskeuduin ratsailta. Löysäsin vyön ja nostin jalustimet, menimme talliin. Siellä riisuin varusteet ja suoritin pikaisen harjauksen ennen ulosvientiä. Sen tehtyäni putsailin vielä varusteet ja kävin sitten tekemässä aamuruokinnan laitumilla.

08.06.16 Vauhdikasta menoa
Sain juosta, että ehdin aamutallia tekemään pienen matkan kotoa. Olin aivan poikki juostuani vihdoin tallinpihaan. Ei minulla oikeastaan kiire ollut, mutta olihan se hyvä että hevoset saivat ruokansa ajallaan. Menin suoraan Arusan luokse, joka potkaisi seinää kiukkuisesti, ilmeisimmin huono päivä tänään.. Ruokittuani ponin laitoin sille riimun ja päästin maneesiin purkamaan energiaansa. Poni huuteli ensin aikansa kavereita tyhjässä maneesissa, mutta sitten se ei enää voinut hillitä itseään vaan teki spurtteja, pukitteli ja pysähteli kuulostelemaan kaula kaarella ja häntä pystyssä josko joku kavereista kuulisi huudot. Puolen tunnin kuluttua nappasin tamman kiinni ja lähdimme maneesista. Vein ponin käytävälle harjattavaksi, vatsan alta harjatessani tamma potkaisi ilmaa. Mulkaisin sitä kiukkuisesti, muuta ei tarvittu tämän ponin kanssa. Harjattuani koko ponin vein sen karsinaan juomaan. Sitten tamma pääsi laitumelle takaisin. Hain vielä kottikärryt ja siivosin karsinan nopeasti.

05.06.16 Viimeinen valmennus ennen kisoja
Arusan kanssa valmennus sujui suorastaan hyvin, eikä se ei kiellellyt tai pudotellut tänään yhtään estettä. Tammasta ja tottakai omastakin suorituksesta sai olla ylpeä. Arusa jaksoi lämpimästä päivästä huolimatta hienosti koko valmennuksen ja oli tasaisen reipas. Se hyppäsi innokkaasti kaikki radan esteet, tuntui välillä jopa kuumenevan, mutta sain sen kuitenkin pidetyksi aisoissa pysymällä aktiivisena pidätteiden kanssa. Uudetkaan erikoisesteet eivät tällä kertaa pelottaneet ja tamma hyppäsi mukisematta kaiken mitä eteen tuli. Isommissa hypyissä, joita otimme pari lopuksi olimme molemmat hyvin epävarmoja, joten ehkä on hyväkin pysytellä Arusan kanssa vain noissa ristikkoluokissa. Työskentelyä oli kuulemma valmentajan sanojen mukaan ilo seurata ja tunti sujui hyvin!

05.06.16 Valmistautumista kisoihin
On taas otettu hieman kesälomavapaata Arusan kanssa viime viikot ja se on saanut vetää lonkkaa laitumella muiden tammojen kanssa. Kävimme itse huomista esterataa kokoamassa naapuritallilaisten apuna ja samalla vähän näki miltä rata näyttää. Oikein kiva ilmakin oli, vaikka aurinko saisi vähän minun mielestä pilkahdella (tänään on satanut taukoamatta koko päivän!) Jotenkin odotan kesän kisoja ja leirejä tällä hetkellä tosi paljon! Kesähän on vähän sellaista aikaa aina, että porukka lomailee, eikä kisoihin jakseta niin panostaa. Syksyllä koittaa sitten arki ja tie käy kohti kisakenttiä konkareillakin. Esteradan kokoamisen jälkeen meillä tehtiin suursiivousta kisoja varten ja pestiin samalla kisoihin lähtevien (myös Arusan) harjat, riimut, huovat ja vyöt. Isolla tallilla on helppo hoidella pesuhommat rotukohtaisesti, niin pysyy perillä siitä mikä varuste on kenenkin. Lopuksi kiillotettiin vielä hoitajien kanssa varusteet valmiiksi ja etsittiin kisavarusteet kaappiin.

03.06.16 Esteitä kotosalla
Oli ihan pakko tulla tänne fiilistelemään meidän tämänpäiväistä valmennusta! Arusa jaksoi todella hyvin lämpötilasta huolimatta keskittyä koko tunnin treeniin ja jotenkin intoa riitti vielä loppuverkoissa pukitteluunkin! Arusa kyllä innostui kerrassaan esteistä tänään ekaa kertaa pitkään aikaan ja menoa oli hauska seurata selästäkin käsin! Kaverini oli kuvaamassa koko valmennuksen, joten tuolta Arusan galleriasta pitäisi jokunen kuvakin löytyä tämän päivän tunnista (ja pukeista!). Pääasiassa ponin korkean iän vuoksi menimme puomeja, vähän ristikoita ja muita matalia esteitä, emmehän me enää varsinaisesti kilpaile, joitakin satunnaisia kisoja saatetaan startata. Aivan ihana aurinko paistoi koko tunnin ajan, lopputunnista oli mahtavaa pulahtaa uimaan lammelle, molempien!

01.06.16 Pikaestekisat
Hypättiin pienissä estekisoissa naapurissa, hienosti meni 40cm rata nollapistein ja kivasti hyppäsi ja toimi tänään koko senioriliigamme. Loppuverkan aikana maneesiin tuli kilpaori, joka esiintyi kyllä ihan täysillä tammoille ja siitäkös Arusakin vasta innostui! Tästä lupaavasti jatkamme kohti ensi viikkoa, jolloin Arusa starttaa lauantaina koulukisoissa täällä Adinassa. Ikäänsä nähden täytyy kyllä sanoa, että tamma on melkoisessa teräskunnossa!

20.12.15 Varaosat Amerikasta?
Tänään ollaan otettu hieman rennommin, harjoiteltiin koulukuvioita ja väistöjä, Arusa kulki hienosti ja laukatkin sujui. Hypättiin hieman 40cm rataa ja oli tosi innoissaan, epäröi kyllä hieman oksereilla, kun ei niitä ole otettu pitkään aikaan (tai edes hypätty ponin korkean iän vuoksi). Rohkaistui kuitenkin niillekin tulemaan hyvässä tempossa, kun sai riittävän vauhdin alle. Jännitti myös kovasti sokerinpalaesteitä, joilla ei ennen ole työskennelty, loikki aluksi tosi isosti niiden yli mikä hieman häiritsi lähestymisiä sarjan muille osille. Pääasiassa työstettiin kuitenkin asioita käynnissä, kun maneesi pölyää ihan hirveästi (ei olla pystytty saamaan tällä viikolla ollenkaan kastelua sinne, kun kastelulaite rikki ja letkutus ei noin isossa maneesissa ole kannattavaa). Laukat päästiin kyllä viemään läpi esteiden yhteydessä, vaikka tamma olikin ensin sitä mieltä, ettei maneesissa voinut työskennellä, kun ei nähnyt eteensä pöllyävältä pohja-aineelta. Toivotaan että saat tästä paranee niin päästään maastoon ja kentällekin, tällä hetkellä se on aivan liian jäässä. Kastelukin varmasti saadaan kuntoon pian joulun jälkeen, kun osat tulevat Amerikasta.

31.05.15 Hienoja lisäyksiä!
Eilen sunnuntaina harjoiteltiin lävistäjällä temponlisäyksiä sekä keskiravia. Aluksi Arusa ei ihan muistanut ideaa, yritti kiihdytellä keskiravissa liikaa temponlisäyksistä innostuneena ja tarjosi laukkaakin. Jonkun ajan kuluttua ymmärsi mitä siltä pyydettiin ja alkoi esittää todella upeita ravilisäyksiä, oikein tunsi kuinka ponin takaosa työskenteli alla! Olin tämän koulupanostuksen jälkeen erittäin tyytyväinen ja huomasin todella miten paljon se on kehittynyt vuosien aikana! Mutta on kyllä työskenneltykin! Oikea laukka on vielä vähän huono ja nostot usein väärät, eikä tee tehtäviä loppuun asti ravissa ja laukassa, mutta harjoitus tekee varmasti mestarin. Arusa sai myös tyytyväiseltä ratsastajalta namien lisäksi puhtaat varusteet ja riimun.

30.05.15 Koulua ja iltakisat
Lauantaina mentiin ensin tavallisia kouluharjoituksia (käännöksiä, väistöjen alkeita) ja sitten mentiin käynnissä ja ravissa kolmikaarista, jossa pääteemana asetukset ja taivutukset, asiat joissa Arusalla on vielä paljon opittavaa. Harjoitus sujui hyvin ja poni kulki ajoittain pitkiäkin aikoja muodossa! Tämän jälkeen maneesissa olikin jo niin paljon porukkaa, että alettiin toisessa päässä mennä ympyrällä laukkajuttuja. Sitä ennen otettiin muutama kerta laukannostoja, jotka myös tuottaa aluksi hieman vaikeuksia. Laukat kuitenkin nousi tällä kertaa hyvin ja malttoi jopa laukata loppuun asti ympyrät. Muotoa ei vielä tietenkään laukassa hae, mutta kaikki ajallaan. Lauantai iltana olimme Adinan kisoissa, saatiin valitettavasti molemmista luokista hylkäykset, mitä ihmettelin suuresti, koska kohtaloksi koitunut laine-este oli ponille aivan tuttu, melkeinpä meni jo pelleilyn piikkiin, koska tamma alkoi possuilla jo kymmenisen metriä ennen estettä.

28.05.15 Syksyn suunnitelmia
Kesäsuunnitelmia jatkettu parilla kisalla ja valmennuksellakin. Arusa on ollut vielä aktiivisessa käytössä iästään huolimatta ja hienolla menestyksellä jatkamassa ratsun uraansa vielä tänä vuonna. Ponia ei juuri ole ratsukäyttö stressannut, kunhan muistaa pitää tarpeeksi vapaapäiviä. Tänään käytiin pitkällä kahden tunnin maastoreissulla, pääosin käveltiin mutta muutama reippaampi ravipätkäkin otettiin. Poni jaksoi tosi hyvin ja liikkui kivasti, halkopinoa hieman pelästyi joka oli ilmestynyt keskelle tuttua maastosuoraa.

01.12.14 Estetunti kotona
Eilen oltiin Arusan kanssa estetunnilla, meni kivasti! Perustreeniä harjoiteltiin ristikoilla, innareita ja sen sellaista, joten ei siitä nyt enempää. Putsasin myös kamat ja pesin harjat sekä siivoilin kaappia, kun oli kerrankin hieman enemmän aikaa olla tallilla. Tänään käytiin maastoilemassa, ihanaa jouluntuntua jo ja aurinkokin lämmitti mukavasti vaikka on talvikelit (tänäänkin saatiin maastoilla lopuksi 20 asteen pakkasessa)! Tunnin jälkeen Arusa saikin jäädä sisälle, koska ulkona oli niin kylmä, etten viitsinyt hikistä ponia viedä talvipakkaseen.

Virtuaalihevonen