Hopewood Arctic Mist

KV-II

KutsumanimiMissi RekisterinumeroVH19-035-0037
Rotuconnemara Säkäkorkeus147cm
Sukupuolitamma Väriruunivoikonkimo
Syntymäaika01.02.2019 Irlanti 3v Koulutustaso-
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaHopewood Connemaras

Luonne

Missi on rotumääritelmien mukaisesti hyväluonteinen ja älykäs. Ratsuna tamma on monipuolinen ja tasaiset askellajit omaava. Ihan niinkuin rotumääritelmän antaa ominaisuuspiirre kriteerit - kestävä, sitkeä ja varmajalkainen sekä erinomaisen hyppykapasiteetin omaava. Missi on siis täydellinen koko perheen harrasteratsu. Nuorimmat pääsevät tutustumaan turvallisesti hevosharrastuksen saloihin ja kokeneemmat pääsevät kokemaan unohtumattomia ratsastushetkiä. Tamman lempinimi Missi on siis hieman harhaanjohtava. Tämä neitokainen ei ole mikään diivailija vaan leppoisa connemaratamma. Missin siitä kyllä tekee sen kuvankaunis ulkomuoto. Missiä ei juuri koskaan nähdä korvat luimussa, päinvastoin. Tamma tulee korvat hörössä karsinassa sekä tarhassa vastaan, useimmiten pienten hörähdysten kera. Riimunnarun unohdus talliin ei haittaa, sillä Missin voi taluttaa pelkästään riimusta kiinni pitäen. Hoitamisen aikana ponitamma seisoo jalat juurrutettuna lattiaan, se ei hievahda minnekään ellei sille anneta lupaa liikkumiseen. Hoitamisesta voisikin sanoa ponitamman olevan ihanne hoidettava, ainoa miinusmerkki on huonosti nousevat jalat kavioiden putsaamiseen, jos hoitajana on kokemattomampi ratsastaja. Muuten kaikki hoitotoimenpiteet, kuten peseminen, varustaminen ja kengittäjällä käyminen sujuvat ongelmitta.

Ratsuna Missi on todella varmajalkainen. Sillä on irtonaiset ja samalla kevyet liikkeet, joiden askellus matkaavoittava. Kaikissa kolmessa askellajissa on todella miellyttävä istua kyydissä. Ponitamma tekee juuri sen mitä ratsastaja siltä pyytää ja antaa anteeksi suuremmatkin virheet. Missin selkään voi istahduttaa niin vasta ratsastuksen aloittaneet kuin kokeneet ratsastajat. Tammalla on jokaiselle annettavaa. Erityisen miellyttäväksi Missillä ratsuttamisessa tekee todella tasaiset ja aktiiviset liikkeet - niinkuin rotumääritelmä antaa määritelmän liikkeiden laadusta. Missiä ei koskaan nähdä kompuroimassa epätasaisella alustalla tai esteitä hypätessä. Sileällä ratsastaessa Missi on tasainen työmyyrä ja esteratsastuksessa todella varma hyppääjä. Esteratsastuksessa Missi on rohkea ja helposti ratsastettava. Ponitamma ei pelkää erikoisesteitä ja se haluaa varmistaa aina ratsastajansa turvallisuuden. Maastoratsuna ponitamma on vertaansavailla. Missi ei pelkää suuria työkoneita, päriseviä mopoja tai muitakaan ärsykkeitä, joita matkanvarrella voisi eteen tupsahtaa. Toisin sanoen täysin maastovarma ja turvallinen ratsu. Kisapaikoilla ja vieraan tallin valmennuksissa Missi on yhtä kuuliainen ja luotettava käsiteltävä kuin kotioloissakin. Ponitammaa ei vieraat ihmiset ja eläimet häiritse. Missi ei muiden hevosten perään huutele, vaan keskittyy ratsastajaansa sadanprosentin varmuudella. © VRL-14534

Sukutaulu

i. Honeydale Arctic Steel
rnvkkokm 140
KTK-III
ii. Clovercutt Steel Glaze
rnvkkokm 145
iii. Arkshill Lachlan rnkm 145
KTK-II
iie. Aurora Mist trnvkk 142
ie. Aidan Laverne
rnvkkokm 143
KTK-I, CONN-I, VSN WCh
iei. Humphrey Bogart rnvkk 145
ERJ-III, YLA2, KTK-II, Vir MVA Ch
iee. Penelope rnvkkokm 143
KTK-II
e. Hopewood Morning Mist
pe 145
KTK-II
ei. Ceann Morning Haze
rnvkk 147
eii. Glenllach Mountain Mist rnvkk 147
KTK-II
eie. Michigan trn 146
ee. Kernfield Minnie
vkkokm 145
eei. Winsmore Casino mrn 148
eee. Tiptoes Mousy vkkokm 144

Jälkeläiset

  • Ei vielä siitoskäytössä

Laatuarvostelut

Kouluvarsojen laatuarvostelu

20.06.19 - KV-II - 21,5p

Estevarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

KTK-kelpoinen

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Kisatulokset

KRJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

ERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Valmennukset

00.00.0000, koulu/estevalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

14.02.19 historiaa, kirjoittaja: VRL-14534
Kuvankaunis perlinon värinen tamma ravasi ylväästi ruunivoikon värisen varsansa kanssa myyntivideolla. En yleensä pitänyt perlinon värisistä hevosista - ne olivat mielestäni aivan liian vaaleita. Mutta tämä tamma teki poikkeuksen. Jos tamma olisi ollut myytävänä olisin siitä tehnyt heti ostotarjouksen, mutta tälläkertaa vain varsa oli kaupan. Olin internetin myyntisivustoa selatessani törmännyt Hopewood Connemaras kasvattimyyntiluetteloon. Tapani mukaan olin aukaissut mielenkiintoisen oloiset ilmoitukset, vaikka minulla ei todellakaan ollut tarkoitus ostaa uutta hevosta talliimme. Tykkäsin vain selata myyntitarjontaa ja kävinkin viikottain eri sivustoja läpi silkasta mielenkiinnosta. Nyt katselin kuitenkin yhä uudelleen tuon videon. En saanut ajatuksiani irti siitä ja pian huomasin haaveilevani oman connemaran omistamisesta. Kun olin ollut lapsi, niin meillä oli ollut Suomessa asuessani yksi connemara ori. Nyt tallilamme asuvan oman kasvattimme Lolan emän isä. Itse olin tuolla connemaraorilla - Windhill's Sun Dust eli tutummin Unto - aloittanut oman kisaurani. Aivan uskomattoman nöyrä ja kuuliainen poniori.