A.D. Amadeus

KutsumanimiAmadeus, Ama RekisterinumeroVH17-029-0067
RotuSRP Säkäkorkeus147cm
Sukupuoliori Väriruunikko
Syntymäaika13.11.2016 Suomi 5v Koulutustasohelppo B, re 50cm
OmistajaJannica (VRL-04799) KasvattajaJannica (VRL-04799)

Luonne

Amadeus on kiltti, ongelmaton ja helppo luonteeltaan.

Sukutaulu

i. Mozart van de Istria
DRP tkrj 147
ii. Istria Filimon
RP prt 146
iii. Foxlaw RP prt 148
iie. Ishabel Muirdie BRP vprt 146
KTK-II
ie. Istria Marysia
RP tkrj 148
iei. Bergsøegård's Rhodri DSP tkrj 147
iee. Evinrude Mettalise DSP tkrj 146
e. Delicate Amethyst
RP rn 146
EV-I, KV-II
ei. El-Saraya Nino ox
rnkm 153
eii. Dashan Emir mkm 154
eie. Lafitia Shakira ox rn 153
ee. Amarea CRE
RP vkk 140
eei. Pebmarsh Bryne CONN rnvkk 141
VSN Ch, KTK-III
eee. Anastasa Rock RP km 142

Jälkeläiset

Laatuarvostelut

Kouluvarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Estevarsojen laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

KRJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

ERJ Laatuarvostelu

Ei vielä arvosteltu.

Kantakirjaus

Ei vielä arvosteltu.

Näyttelytulokset

VSN Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

NJ Näyttelyt

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

Kisatulokset

ERJ 0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, Tulos

KRJ 1 sijoitusta

30.11.18 - he B - 1/215 - KRJ Cup

Valmennukset

00.00.0000, este/kouluvalmennus, valmentaja: X
Ei valmennuksia.

Päiväkirja

29.04.29 Vierailulla Adinassa, kirjoittaja: Nana (176s)
Tulin taas pitkästä vierailulle Adinaan, Jannica oli luvannut minulle tän päiväiselle maastoreissulle Amadeuksen. Löysin ruunikon orin päitset ja lähdin hakemaan sen tarhasta. Minua vastassa oli komea ratsuponiori. Otin sen kiinni ja talutin talliin. Jannica tuli talliin ja tervehti minua. Vaihdoimme hetken aikaa kuulumisia kunnes ori oli jo harjattu läpikotaisin. Löysin helposti varusteet omilta nimetyiltä paikoiltaan. Varustin orin, itseni ja lähdimme pihalle.

Aurinko paistoi kauniisti ja lämmitti mukavasti. Kapusin orin selkään jakkaralta ja olimme valmiina lähtöön. Jannica heilutti meille kun kävelimme hänen ohitseen kohti metsäreittiä. Siellä täällä oli vielä pieniä kasoja lunta joihin auringon säteet eivät olleet vielä yltäneet kunnolla. Amadeus lompsi rennosti eteenpäin auringon lämmittäessä mukavasti sen kaulaa ja minun naamaani. Rakastin kevättä varsinkin sellaista kun ei satanut vettä ollenkaan. Orilla oli meno haluja joten pyysin tämän ravin kautta laukalle. Laukkasimme rauhallisesti kauniissa maisemissa. Pian ori hidasti ja pysähtyi. Ihmettelin miksi ja pelkäsin että vastaan kävelisi karhu tai hirvi, mutta ei tien ylitti pari fasaania ja sen jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa. Noin tunnin kuluttua palasimme takaisin tallin pihaan. Maastoilu oli ollut todella virkistävää pitkän työviikon jälkeen.

19.08.18 Elomaasto Adinassa, kirjoittaja: omistaja (216s)
Päivän keretessä iltaan seisoi Adinan pihamaalla valmiina lähtöön viisi ratsukkoa sekä parivaljakko, jonka mukaan reitti oli tänään suunniteltu niin että hekin pääsisivät nauttimaan Rovaniemen ihanista ruskamaisemista muiden mukana. Varmistettuamme, ettei kukaan ratsukoista pelännyt isoja valjakkokärryjä jaoin ratsukot jonoon. Mukana olivat myös mieheni suomenhevostamma Haaveen kanssa sekä pian kymmenen vuotta täyttävä veljentyttö Jessica senioriosaston mounttimme Ossin kanssa. Kaikki hevoset tuntuivat olevan täysin valmiita matkaan, joten asettauduin jonon kärkeen ja ohjasin pitkän letkan perässäni ensin hiekkatietä pitkin tallipihasta ja vähitellen siirryttyämme metsätielle otimme hevoset raville maastopohjan muuttuessa pehmeäksi hietaharjuksi. Oli pienoinen tihkusade, joka oikeastaan sopi syksyiseen fiilikseen paremmin kuin hyvin, emme kuitenkaan sen pahemmin kastuneet tai jääneet säätä harmittelemaan.

Pitkän ravipätkän jälkeen alkoivat hevoset olla sopivasti vertyneitä pieneen maastovetäisyyn. Varmistin, että kaikki halusivat laukata, jonka jälkeen odotin hetken ja nostin sitten rauhallisen laukan, josta Amadeus oli enemmän kuin mielissään. Takajoukoissakin näkyi laukkapätkä tulleen sopivaan aikaan, vaikka Ossi olisikin mieluummin mennyt vähän lujempaa kuin edessään hidasteleva suomentamma. Laukkarupeama sujui hyvin, hevoset olivat rauhallisia ja pienen kävelymatkan päässä joenuomaa seurattuamme pääsimme kimmeltelevän helminauhan toiselle puolen sillan ylitse, jota oli valjakkokärryilläkin aiemmin ylitetty. Osalle hevosista silta oli vähän jännittävänpuoleinen, mutta hyvin siitä kuitenkin toisten perässä arkajalatkin ylitse lopulta pääsivät. Otimme vielä kotimatkalla toisen ravipätkän reippaampaa tahtia, koska mukana ei ihan vasta-alkajia ollut. Ravipätkä tuli tarpeeseen, koska tallinpihaan palattuamme alkoi jo hämärtää.